İyi Bir FOH Personeli Nasıl İşe Alınır ve Bakımı Yapılır?

İyi Bir FOH Personeli Nasıl İşe Alınır ve Bakımı Yapılır?

Harika bir FOH ekibini işe alma ve sürdürme hakkında her şeyi buradan öğrenin

Yazan Victor Delgadillo 8 Ekim 2022

Ön büro personelinizin kontrolünü kaybetmeye devam ediyor musunuz? Garsonlarınız istifa etmeye devam ediyor mu?

Bir restorana gittiğinizde kötü bir garsonla karşılaşmak en güzel ve lezzetli deneyimi bile kabusa çevirebilir. Garsonlar, yemek deneyimi üzerinde çoğu mal sahibi ve yöneticinin genellikle fark ettiğinden daha fazla kontrole sahiptir. Bu yazıda size şunlardan bahsedeceğim:

  • Muhteşem bir ön büro ekibine sahip olmak neden restoranınız için çok önemlidir?
  • Onlar ve BOH personeli arasındaki fark
  • Olağanüstü bir FOH personelini işe almanın ve sürdürmenin anahtarları ve daha fazlası

Bu makale, FOH ekibinizin bir parçası olmak için en iyi kişileri belirleme ve eğitme sürecinde size rehberlik edecektir. Garsonlarınız ve garsonlarınız restoranınızı büyütüyor mu? Değilse, bu makale tam size göre. Başlayalım!

Olağanüstü Bir Ön Büro Ekibine Sahip Olmak Restoranlar İçin Esastır!

restoranda gülümseyen ev personeli ekibinin önü

Bahsettiğim gibi, harika bir FOH ekibine sahip olmak restoranınız için çok önemlidir - onlar işinizin yüzleridir! Garsonların mutfak personeli kadar önemli olmadığı yaygın bir yanılgıdır. Bu yıl için, restoranların garson sayısını azaltacağını tahmin etmiştik . Ancak gerçek şu ki, restoran personeli, restorandaki işlerin yalnızca en az %50'siyle ilgileniyor. Bu, evin ön tarafının diğer %50'yi idare ettiği anlamına gelir. Bu, müşterilerle etkileşim kurmak ve ihtiyaçlarını karşılamakla ilgili her şeydir. Ancak bu, en hafif tabirle - bu işi yapmak için kapsamlı bir beceri setine ihtiyaçları var:

  • Her koşulda profesyonelce davranmak zorundadırlar.
  • Ayakları üzerinde hızlı olmalı ve iyi problem çözme becerilerine sahip olmalıdırlar.
  • İyi iletişim, ekip çalışması ve harika bir hafızaya sahip olmak iyidir
  • Tüm bunların yanı sıra tabak tutma, dayanıklılık, masa yerleştirme tekniği, iyi görünüm ve çok daha fazlasında olağanüstü becerilere sahipken

Spesifik pozisyonlardan bahsetmeyeceğim, ancak şarap ve alkollü içkileri bilmek veya idari beceriler gibi ileri düzey becerilere de sahip olabilirler. Belirli pozisyonlar hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, organizasyon şemalarımıza göz atın. Restoranınızda eksiksiz bir deneyim sunmaları için onlara ihtiyacınız var, bu da işe alım sürecini baş ağrısına dönüştürüyor.

BOH ve FOH Personeli Arasındaki Farklar

garson mutfakta tabak topluyor

BOH personeli hakkındaki makalemizi okursanız, orada FOH personeli için geçerli olan birkaç iyi kavramdan bahsettiğimi düşünebilirsiniz. Ve eğer bu senin düşünce tarzınsa, haksız değilsin. Ancak, ön ve arka ofis personeli aynı değildir. Temel fark, ofis çalışanları için estetiğin önemli olmaması, garsonlar için ise belirleyici bir faktör olmasıdır!

Başka bir şey de herkesin garson olamayacağıdır. Sabır, iyi bir zihinsel güç ve hizmet için bir meslek gerektiren bir iştir. Bunlar, bugünlerde yüksek talep görüyor gibi görünen temel kişilik özellikleridir - elbette bu, restoranınızın sunduğu hizmetin türüne bağlıdır. Her halükarda, garsonlarınız restoranınızın müşterilerinizi kendine bağlamak, topluluk oluşturmak ve sadakat oluşturmak için hayati önem taşıyan hizmet felsefesini temsil etmelidir.

Restoranınız için En İyi FOH Personelini Tutmanın Anahtarları

restoran barın önünde gülümseyen garson

Harika ön büro personeli işe almanın birkaç anahtarı vardır. Her şey, harika garsonlar için bir araya gelen üç faktöre bağlı. Evet, restoranınıza gelip pozisyon için başvuran hazır garsonları tam size göre bulamazsınız. Baştan itibaren mükemmel uyum yoktur, yalnızca potansiyel adaylar vardır!

1. Kişilik Özellikleri

Tanıştığınızda göz kulak olmanız gereken ilk şey, her bireyin özellikleridir. İş için doğru kişi şunları yapmalıdır:

  1. Kişilik gereksinimlerini karşılayın. Sakin olmalı, görgülü olmalı, biraz dışa dönük olmalı ve daha fazlası. Bu, restoranınızın servis tarzına bağlıdır.
  2. Beceri gereksinimlerini karşılayın. İyi iletişim, işbirliği ve bekleme becerileri.
  3. Ve iyi öğrenme yeteneklerine sahip olmak. İş başında hızlı öğrenebilmek ve bir şeyleri hatırlayabilmek de çok önemlidir.

Tabii ki, bu üç özellik tek başına onları harika garsonlar yapmak için yeterli olmayacak, ancak bir sonraki adımı çok daha kolaylaştıracaklar.

2. Katılım Süreci

Şimdi, güçlü bir onboarding oyununa sahip olmak, özellikle saha önü ekibi için çok önemlidir. Kapsamlı bir ilk eğitim oturumu oluşturmalısınız. Ayrıca, restoranınızın felsefesini hâlâ akıllarında tuttuklarını bilmek için her ekip üyesini takip edin. Harika bir restoran yaratmanın ardındaki sıkı çalışmanın en az %60'ı bu.

Bazı yöneticiler genellikle yalnızca yukarıda bahsedilen özelliklere dayalı olarak garsonları işe almaya odaklanır. Sadece ilk masalarını servis ettiklerinde çöküp yandıklarını görmek için. Ancak masaları beklemek kolay bir iş değildir - basit, sağduyulu bir iş gibi görünse de öyle değildir. Bu nedenle, neredeyse aşırı durumların üstesinden gelmek için garsonları eğitmelisiniz. Özellikle restoranınızda alkol sunuyorsanız veya arka plan personelinizle sorunlarınız varsa!

Alıştırma süreci ayrıca onları yemek satışı yapmaya, restoranınızın tarzı buysa hareket halindeyken teklifler oluşturmaya, BOH personelinizle işbirliği yapmaya ve daha fazlasına hazırlar.

3. BOH Personeli ile İşbirliği

bulaşıkları taşırken mutfağın içinde gülümseyen garson

Ağır işlerin çoğunu BOH personeli yapıyor gibi görünse de, sorunsuz bir hizmet sunmak her iki ekibin çalışmaları arasında bir denge gerektirir. Her iki ekibe de diğer personelin sorumluluklarını bildirmenizi önemle tavsiye ederim. Aralarındaki birinci sınıf iletişim, işbirliği sorunlarından kaçınmanın üçüncü anahtarıdır. Sonuçta, bir restoran bu anlamda daha çok bir bisiklettir. Bu nedenle personel entegrasyonu, işbirliği ve hatta güven egzersizleri , eski güzel restoran yönetimine güzel bir ektir.

İyi Bir FOH Ekibi Nasıl Korunur?

resepsiyonda gülümseyen garson

Harika bir evin ön cephesini korumak biraz fedakarlık gerektirir. İşleri şaka gibi olmasa da, bir restoranda sürekli olarak en kısa çöpü atan kişilerdir. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını yüzlerinde bir gülümsemeyle karşılamak zorunda kalırken, genellikle BOH personelinden daha az kazanıyorlar! Bu nedenle olağanüstü bir FOH kadrosuna sahip olmanın bir bedeli vardır - burada maaştan bahsediyoruz . Bekleyen personelinize iyi bir maaş vermeyi başaramazsanız, devir oranlarıyla ilgili sorunlarınız olacaktır. Düşük ücretler ve bahşiş bazlı gelir sunuyorsanız, bekleyen personeliniz daha da mutsuz olacaktır. Elbette bu, nerede olduğunuza ve adetlerinizin ne olduğuna bağlı!

Yine de, iyi bir bekleme personeli işe almak için pandemi sonrası manzara şunları içerir:

  • İyi bir duygusal maaş tutmak
  • Ortalamanın üzerinde ücret teklif etmek
  • Ve iyi bir çalışma ortamı

Artan maliyetlerle aynı iş için daha fazla para teklif etmek sorun gibi görünebilir. Ancak, kullanabileceğiniz birkaç strateji vardır, örneğin:

  • fiyatlarınızı yükseltmek
  • Çalışma saatlerini ve personel pozisyonlarını optimize etmek
  • Hizmet stilini ve iş akışını optimize etme

Bu, FOH'ınızı biraz daha ödemek için çok fazla şeyi değiştirmek gibi görünebilir. Yine de, Waiterio'nun QR kod menüsüne sahip temassız hizmeti gibi basit bir araç, restoranınızın hizmet tarzını optimize etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca garsonları yönetmenize, hareket halindeyken fiyatları işlemenize ve daha pek çok şeye yardımcı olabilir. Burada Waiterio'nun restoran POS'u hakkında daha fazla bilgi edinin!

Ön Büro Personeli Restoranınızı Büyütür!

Ön büro personeli, en değerli varlığınız olan müşterilerinizle ilgilenmekle sorumlu ekip oldukları için restoranınızın büyümesini sağlar. Müşteri ilişkileri kurmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve tekrar müşteriler oluşturmak, garsonunuzun iş tanımının bir parçasıdır. Restoranınızın çevresinde bir topluluk oluşturmanıza, restoranınızın büyümesine ve uzun vadede daha karlı hale gelmesine yardımcı olabilecek şey tam olarak budur. İyi bir hizmet felsefesi ile en basit restoran bile karlı bir franchise işine dönüşebilir. Daha önce de oldu ve sıradaki restoranınız olabilir. FOH personeliniz bunu gerçekleştirecek kadar iyi mi?

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler