Як скласти меню для вашого ресторану

Як скласти меню для вашого ресторану

Посібник, як можна скласти чудове меню

Автор: Abhi Chatterjee 1 січня 2021 р.

Наявність добре продуманого меню для вашого ресторану має вирішальне значення для вашого бізнесу. Дослідження показують, що добре продумане меню може збільшити прибуток вашого ресторану на 10% - 15%.

Меню вашого ресторану відповідає за збільшення продажів для вашого бізнесу. Ваше меню також може допомогти вам збільшити прибуток вашого ресторану.

То як же скласти фантастичне меню для вашого ресторану?

У цій статті ми навчимо вас складати чудове меню для вашого ресторану.

Як створити меню?

Скласти меню для вашого ресторану не так складно, як ви думаєте. У наш час існує безліч комп’ютерних програм, які полегшують цей процес. Ось простий метод, яким ви можете керуватися, розробляючи своє меню:

  • Складіть список : запишіть у таблицю назву всіх страв вашого ресторану. (Використовуйте Google Sheets)
  • Встановити ціни: встановіть ціни на пункти меню відповідно до ваших витрат на їжу та норми прибутку.
  • Класифікуйте : Складіть розділ для кожної категорії, як-от сніданок, обід, вечеря, закуски, десерти тощо. Розмістіть свої страви у відповідних категоріях.
  • Визначтеся з розкладкою свого меню : ми поговоримо про це далі в цій статті.
  • Використовуйте програмне забезпечення для створення меню : в Інтернеті є безкоштовне програмне забезпечення для створення меню, яке допоможе вам створити дуже красиві меню для вашого ресторану. Далі в цій статті ми згадаємо кілька програм для створення меню.
  • Завантажте своє меню . Після того, як ви створили своє меню в Інтернеті, ви можете завантажити його як файл PDF, а потім роздрукувати. Роздрукуйте стільки меню, скільки вам потрібно.
  • Використовуйте фірмові обкладинки меню: Отримайте якісні фірмові обкладинки меню для вашого ресторану. Вставте в них своє меню.

За допомогою цих кроків ви можете створити меню ресторану.

Але правильно скласти своє меню - це найважливіша частина. Добре продумане меню може збільшити дохід і прибуток вашого ресторану.

Давайте поговоримо про те, як ви можете скласти ідеальне меню для свого ресторану.

Як оформити макет меню?

ресторан-меню

Коли клієнти переглядають меню вашого ресторану, їх увагу привертають деякі конкретні сфери вашого меню. Це ті сфери, де слід розмістити найвигідніші пункти меню.

Наприклад, закуски, як правило, мають високу норму прибутку, тому розміщення їх у цих районах збільшить продаж закусок і принесе більший прибуток для вашого ресторану.

У вашому меню є три області, які привертають найбільшу увагу клієнтів. Психологи називають це "Золотим трикутником".

Ось три найважливіші регіони вашого меню:

  1. Середній : більшість клієнтів спочатку дивляться на середню частину вашого меню. Це чудове місце, щоб виділити особливі страви вашого ресторану.
  2. Вгорі справа: У верхньому правому кутку сторінки також привертає багато уваги - це де ваші клієнти шукають після того, як вони дивляться на середній частині меню. Варто розмістити тут свої основні страви.
  3. Вгорі зліва: Багато клієнтів дивіться у верхньому лівому кутку після того, як вони виглядають в верхньому правому куті. Ви можете розмістити в цьому місці високорентабельні предмети, такі як закуски.

Головне правило: Створіть своє меню, щоб виділити та привернути увагу клієнта до ваших найкращих та найвигідніших страв.

Поради щодо створення макета меню

Ось кілька речей, про які слід пам’ятати під час створення макета меню:

  • Якщо ваш ресторан пропонує величезну різноманітність напоїв, гарним рішенням буде скласти окреме меню для своїх напоїв. Це створює кращий досвід клієнтів.
  • Для ваших найбільш продаваних предметів, які є дуже прибутковими, непогано розмістити навколо них коробку, щоб виділити ці предмети.
  • Якщо у вашому ресторані багато страв вегетаріанських, веганських або безглютенових, вам слід додати окремі розділи для цих пунктів меню. Це полегшує вашим клієнтам пошук цих спеціальних страв.

Скільки сторінок має бути у вашому меню?

Розмір вашого меню залежить від типу вашого ресторану. Однак добре, щоб меню було якомога коротшим. Довге меню просто бентежить ваших клієнтів.

Як слід писати опис меню?

Короткий опис продукту харчування завжди може викликати певну зацікавленість у свідомості клієнта. Тож напишіть короткий, захоплюючий опис пункту меню. Ви повинні це робити, особливо для ваших особливих страв.

Топ 3 програмного забезпечення для створення меню

Найкращий спосіб створити своє меню - це розробити його в Інтернеті за допомогою програмного забезпечення, а потім завантажити у вигляді PDF-файлу. Отримавши файл PDF, ви можете роздрукувати його стільки, скільки вам потрібно. Ось 3 найкращі безкоштовні програми для створення меню:

1. Канва

Canva - це безкоштовне , популярне програмне забезпечення для графічного дизайну, що пропонує широкий вибір шаблонів меню, з яких ви можете вибрати. Виберіть шаблон оформлення меню, який буде відповідати концепції вашого ресторану.

2. Фліпснак

Популярний веб-сайт графічного дизайну. Вони пропонують кілька чудових шаблонів меню для вашого ресторану.

3. MustHaveMenus

Вони спеціалізуються на шаблонах меню для ресторанів. Вони пропонують широкий вибір різноманітних меню для різних типів ресторанів.

Як встановити ціни на пункти меню?

Встановіть ціни на їжу відповідно до вашої вартості інгредієнтів. Добре встановити ціну їжі таким чином, щоб вартість їжі становила 25% -35% від ціни продажу страви.

Наприклад, якщо вартість інгредієнтів для гамбургера становить 2 долари, ми можемо встановити ціну гамбургера на 7 доларів як вигідну.

Щоб отримати докладнішу інформацію, ознайомтесь із цією статтею про підрахунок витрат на харчування ресторану . Також перегляньте цю статтю про розробку меню .

Друк вашого меню

Завантажте меню у форматі PDF, і воно буде готове до друку. Ось кілька речей, про які слід пам’ятати:

Розмір меню

Ось кілька загальних розмірів меню ресторану:

  • Меню обіду: 8,5 ”x 11” | 21,5 см x 28 см
  • Меню вечері: 8,5 ”x 11” | 21,5 см х 28 см АБО 11 ”х 17” | 28см х 43см
  • Меню бару або меню десерту: 4,25 ”x 11” | 11см х 28см

Скільки меню знадобиться вашому ресторану?

Це залежить від типу меню та кількості місць у вашому ресторані. Ось таблиця для відповіді на це запитання:

  • Меню сніданку: 80% місць у вашому ресторані
  • Меню обіду: 80% місць у вашому ресторані
  • Меню вечері: 80% місць у вашому ресторані
  • Десертне меню: 50% місць у вашому ресторані
  • Меню бару: 50% місць у вашому ресторані

Додаткові поради щодо створення меню

Ось кілька порад, про які слід пам’ятати, створюючи меню ресторану:

  1. Використовуйте високоякісні зображення, щоб ваше меню виглядало привабливо
  2. Не фокусуйтеся на знаках валюти, краще не використовувати їх
  3. Використовуйте поля, щоб виділити спеціальні пункти меню
  4. Використовуйте типографіку, яка відповідає стилю вашого ресторану
  5. Використовуйте відповідні кольори, щоб висловити тему вашого ресторану

Бонусна порада: приймайте онлайн-замовлення

Після пандемії стало дуже важливим приймати онлайн-замовлення для вашого харчового бізнесу. Це пов’язано з тим, що багато клієнтів замовляють доставку або винос через Інтернет.

Тож буде чудово, якщо у вас є веб-сайт ресторану, який демонструє ваше меню в Інтернеті. Для цього вам потрібно:

  • Зареєструйте свою компанію в "Google My Business", щоб ваші клієнти могли знайти вас в Інтернеті
  • Створіть веб-сайт для свого ресторану, щоб почати приймати замовлення в Інтернеті

Якщо ви хочете дуже простий спосіб створити веб-сайт ресторану, ви можете скористатися конструктором веб-сайтів ресторану Waiterio. Наш конструктор веб-сайтів автоматично створює веб-сайт для вас, вам потрібно лише ввести деякі основні дані.

Спробуйте наш конструктор веб-сайтів ресторанів безкоштовно.

Розвивайте свій харчовий бізнес за допомогою Waiterio POS

Приєднуйтесь до 40 000 ресторанів за допомогою системи торгових точок офіціантів

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Завантажити безкоштовно

Останні статті