Як створити веб-сайт для вашого ресторану? (Найпростіший метод)

Як створити веб-сайт для вашого ресторану? (Найпростіший метод)

Створіть функціональний веб-сайт для свого ресторану

Автор: Michael Elkins 1 грудня 2020 р.

Як створити веб-сайт ресторану без найму веб-розробника?

У ці складні часи для ресторанів стає дуже важливим мати функціональний веб-сайт.

Навіщо потрібен веб-сайт для вашого ресторану?

Дійсно, веб-сайт допомагає в маркетингу вашого ресторану.

Але найголовніше, що веб-сайт дозволяє вашому ресторану пропонувати винос і доставку своїм клієнтам в Інтернеті.

Веб-сайт дозволяє вашим клієнтам робити замовлення через Інтернет.

Послуги доставки стають все більш популярними після пандемії, і я вірю, що вона буде зростати і в майбутньому.

Отже, як створити повнофункціональний веб-сайт ресторану, який може обробляти ваші замовлення в Інтернеті?

У цій статті я розгляну кілька методів, щоб повідомити, як можна створити веб-сайт для свого ресторану.

Порада: Я також розповім про найпростіший спосіб створення веб-сайту вашого ресторану.

Як зробити веб-сайт для ресторану? (Короткий огляд)

Чоловік працює на комп'ютері

Існує 3 способи створити функціональний веб-сайт для вашого ресторану:

  1. Wordpress
  2. Платформи конструктора веб-сайтів
  3. Ресторанні POS-платформи

Давайте оглянемо ці методи:

  • WordPress: (Складний метод) Для цього вам потрібно буде придбати домен веб-сайту та пакет хостингу веб-сайтів (про це ми поговоримо пізніше). Вам потрібно мати деякі технічні знання для створення та обслуговування веб-сайту WordPress.
  • Платформи конструктора веб-сайтів: (порівняно простіший метод) Платформи конструктора веб-сайтів іноді віддають перевагу над WordPress, оскільки ними набагато простіше користуватися. Але вони, як правило, дорожчі та повільніші, ніж веб-сайт WordPress.
  • Платформа POS-ресторану: (Найпростіший спосіб) Це програмне забезпечення для створення веб-сайтів, інтегроване з POS-системою вашого ресторану. Він може створити для вас веб-сайт за кілька хвилин.
    Крім того, він автоматично підтримує ваш веб-сайт, тому вам не доведеться платити за техніка, якщо щось піде не так. Наприклад, він автоматично оновлює меню та ціни вашого веб-сайту щоразу, коли ви вносите зміни на своїй платформі POS.

Системи побудови веб-сайтів для власників ресторанів

Ілюстрація побудови веб-сайту

В Інтернеті існує багато платформ для створення веб-сайтів. Існує багато варіантів отримати веб-сайт для свого ресторану, не витрачаючи багато грошей. Деякі з найкращих генераторів веб-сайтів для ресторанів включають:

Зараз ми поговоримо про ці методи більш докладно.

Як створити веб-сайт за допомогою WordPress або системи побудови веб-сайтів (складніший метод)

Логотип Wordpress

Про створення веб-сайту можна багато розказати, але більшість генераторів веб-сайтів надають покрокові інструкції для свого конкретного програмного забезпечення. Однак дуже важливо зрозуміти, в чому справа, якщо у вас немає досвіду у створенні веб-сайту.

Ось 3 найважливіші елементи веб-сайту:

  • «Домен»: це веб-адреса веб-сайту вашого ресторану. Наприклад, "www.chicago-sushi.com".
  • "Платформа": це структура, на якій розміщений ваш веб-сайт. Наприклад, WordPress, Wix, Squarespace. Це система побудови веб-сайтів.
  • «Хостинг»: це серверна компанія, яка використовує свої комп’ютери для підтримки вашого веб-сайту в Інтернеті. Системи конструктора веб-сайтів, такі як Wix, мають власний хостинг, але якщо ви виберете WordPress, вам потрібно буде вибрати хостинг-провайдера, такого як GoDaddy або Dreamhost.

Сьогодні вам не потрібно знати, як кодувати. Ви можете створити свій власний веб-сайт за допомогою системи побудови веб-сайтів, такої як Wix або WordPress . Деякі генератори веб-сайтів використовують WordPress, щоб надати вам більше можливостей для дизайну та управління вмістом.

Процедури створення веб-сайту за допомогою WordPress або Wix включають:

1. Виберіть постачальника хостингу / конструктора веб-сайтів

Якщо ви використовуєте WordPress, то вам доведеться вибрати хостинг-провайдера. Є багато компаній, про які ми згадали раніше, такі як A2hosting, Godaddy тощо, які пропонують хостинг WordPress.

Вибираючи компанію-розробника веб-сайтів, краще вибирати компанії, які спеціалізуються на веб-сайтах ресторанів. Ці компанії мають заздалегідь розроблені шаблони веб-сайтів ресторанів, які підходять для багатьох видів ресторанних операцій.

2. Виберіть план хостингу

Вам потрібно вибрати план хостингу залежно від кількості відвідувачів, які отримає ваш веб-сайт, і цифрового сховища, яке вам знадобиться.

Я б сказав, що будь-якого базового плану було б достатньо для ресторану малого та середнього рівня. Навіть базовий план хостингу може прийняти 50 000 відвідувачів на місяць, чого достатньо для більшості ресторанів.

Я також рекомендую отримати безкоштовну пробну версію послуги хостингу. Більшість хостинг-провайдерів повернуть ваші гроші протягом 15 днів, якщо ви не задоволені послугою.

Примітка. Для WordPress ви можете передати свій веб-сайт іншому хостинг-провайдеру, якщо вас це не влаштовує. Однак цього не можна зробити з такими конструкторами веб-сайтів, як Wix або Squarespace.

3. Отримайте доменне ім’я

Ваш домен - це унікальна веб-адреса, яку люди вводять для пошуку вашого сайту. Наприклад; www.eaglepizza.com - це доменне ім'я.

Іноді ваше доменне ім’я пропонується безкоштовно у конструкторі веб-сайтів або хостинг-провайдері. Доменне ім’я - це ім’я, яке використовується у вашій URL-адресі, і важливо вибрати пам’ятне та коротке ім’я, яке описує ваш ресторан.

Крім того, переконайтеся, що ви можете зберегти своє доменне ім’я, навіть якщо ви змінили свого хостинг-провайдера.

4. Виберіть функціональний дизайн веб-сайту

Чудовий дизайн та чудова графіка можуть бути корисними, якщо вони доповнюють концепцію вашого ресторану.

Простота, зручність користування та чітка організація важливіші за вражаючі конструкції. Функціональність є найважливішим фактором.

Кінцевою метою вашого веб-сайту є залучення більшої кількості клієнтів та обробка онлайн-замовлень. Отже, виберіть тему та шаблон веб-сайту, що полегшить вашим клієнтам розміщення своїх замовлень або пошук ваших контактних даних.

Вибір складних вигадливих дизайнів та шаблонів може уповільнити роботу вашого веб-сайту та ускладнити замовлення клієнтів через Інтернет із вашого ресторану.

Короткий зміст: Шаблон веб-сайту ресторану повинен бути простим і простим у використанні.

5. Створіть вміст для свого веб-сайту

Зміст включає письмові матеріали, відео, фотографії та графіку. Важливо мати хороший логотип та колірну гамму для брендування вашого ресторану.

Важливим є також ваше меню, відгуки клієнтів та відгуки. У наш час важливо відрізняти свій ресторан від конкурентів. Ви можете зробити це різними способами. Наприклад, отримання великої кількості позитивних відгуків в Інтернеті - це чудово для репутації бренду вашого ресторану.

Програмне забезпечення для створення веб-сайтів, як правило, забезпечує вашу систему управління вмістом. WordPress також пропонує хорошу систему управління вмістом та шаблони дизайну веб-сайтів, які можна використовувати для створення хорошого сайту. Але WordPress є складним завданням для вивчення та управління.

6. Переконайтеся, що ваш веб-сайт підтримується на мобільних телефонах

Багато ваших людей використовують свої мобільні телефони для замовлення їжі в Інтернеті. Це означає, що вони відвідають ваш веб-сайт за допомогою своїх мобільних пристроїв.

Ось чому веб-сайт вашого ресторану повинен бути повністю функціональним на мобільних пристроях. Ваш веб-сайт також повинен добре виглядати на мобільних телефонах.

Створивши свій веб-сайт, спробуйте переглянути його за допомогою мобільного. Перевірте, чи добре це виглядає і чи працює належним чином.

7. Переконайтеся, що ваш веб-сайт може приймати онлайн-замовлення

У епоху соціального дистанціювання від коронавірусу як ніколи важливо приймати замовлення в Інтернеті. Ось чому ваша платформа конструктора веб-сайтів повинна мати систему онлайн-замовлення.

Якщо ви використовуєте WordPress, вам потрібно буде шукати плагіни для прийому онлайн-замовлень. Якщо ви використовуєте Wix, ваш веб-сайт вже повинен мати такі послуги, просто зверніться до їх служби підтримки, якщо вам потрібна допомога.

Для WordPress налаштування цієї функції може бути складним і дорогим.

8. Опублікуйте свій веб-сайт в Інтернеті

Коли ви задоволені - опублікуйте свій веб-сайт!

З WordPress з часом ви можете зіткнутися з деякими технічними проблемами. Не хвилюйся. Вирішіть проблеми, найнявши професіонала, який виконуватиме планове технічне обслуговування та проводитиме оновлення тощо.

Якщо ви стикаєтесь із такими технічними проблемами з Wix або Squarespace, зверніться до їх служби підтримки.

Дуже важливо мати терпіння під час створення веб-сайту. Ви завжди можете змінити ситуацію пізніше, але у вас повинен бути добре організований план.

Дві найважливіші речі, які слід враховувати при створенні веб-сайту, - це функціональність та швидкість.

Деякі недоліки використання WordPress для нових ресторанів

Хоча це найпопулярніший метод, він не дуже підходить для нових власників ресторанів. Ось чому:

  • Вам доведеться витратити досить багато часу на навчання, як налаштувати та розробити веб-сайт, особливо коли ви використовуєте WordPress.
  • Налаштування функції "система онлайн-замовлення" в WordPress може включати деякі складні технічні процеси.
  • Іноді ви можете зіткнутися з якимись невідомими технічними проблемами чи проблемами безпеки. У такому випадку вам доведеться звернутися до ІТ-спеціаліста, щоб вирішити цю проблему. Це і клопітно, і дорого.
  • Існує багато прихованих витрат, таких як щомісячний хостинг, SSL-сертифікат, тема та плагіни.
  • Оновлення меню незручне для WordPress

Ось чому ми поговоримо про інший спосіб легко створити веб-сайт для вашого нового ресторану

Як створити веб-сайт для вашого ресторану (найпростіший спосіб)

Ілюстрація, що означає легку роботу

Управління рестораном є складним завданням.

Тож нормально, якщо ви не хочете проходити складний процес створення та обслуговування веб-сайту для вашого ресторану.

Тому я розповім вам про просту альтернативу.

Деякі POS-платформи ресторанів, які автоматично створюватимуть веб-сайт для вашого ресторану. Вони також автоматично налаштовують такі корисні функції, як "система онлайн-замовлення" та "багатомовна підтримка". Це може заощадити вам багато часу та грошей.

(Дізнайтеся про те, що таке POS-системи ресторанів і як вони працюють .)

POS-системи автоматично оновлюють меню вашого веб-сайту під час внесення змін до меню вашого ресторану.

Я особисто рекомендую новим ресторанам дотримуватися цього методу, оскільки він знімає тягар створення та обслуговування веб-сайту. Як результат, ви можете більше зосередитись на основних функціях вашого ресторану, таких як маркетинг та управління вашим персоналом.

Короткий зміст: Задіяні нульові технічні процеси.

Візьмемо приклад програмного забезпечення POS - «Waiterio».

Ось як із програмного забезпечення Waiterio Restaurant Website Builder можна легко створити веб-сайт для вашого ресторану:

  1. Введіть назву, номер телефону та місце розташування вашого клієнта.
  2. Виберіть зовнішній вигляд вашого веб-сайту.
  3. Ваш веб-сайт буде доступний за адресою restaurant-name.waiterio.com (Ви також можете додати власний домен, наприклад restaurant.com).
  4. Готові! Тепер збільште свій дохід завдяки присутності в Інтернеті.

Тепер ваш веб-сайт буде працювати і працювати протягом декількох хвилин .

Веб-сайт ресторану з функцією онлайн-замовлення

Ваш веб-сайт також матиме "систему онлайн-замовлення" разом з безліччю інших функцій. Ви можете знайти більше інформації тут .

Ось декілька веб-сайтів наших клієнтів:

Порада. Ви повинні дуже полегшити відвідувачам веб-сайту вибір їжі та замовлення через Інтернет. Ви не хочете, щоб ваші клієнти відволікалися на складний дизайн.

Поради щодо безпечності харчових продуктів у післяпандемічний час

Під час COVID-19 найважливішим є забезпечення безпеки харчових продуктів та безпеки споживачів та працівників. Ось декілька порад, отриманих із статті в "Nation's Restaurant News" :

  • Гігієна: гігієна ресторану завжди починається з належного миття рук, санітарії та дотримання особистої гігієни.
  • Безпека харчових продуктів: Готуйте їжу до належних температур, ретельно дезінфікуйте пакувальні матеріали та використовуйте міцні пломби. Це полегшить занепокоєння клієнтів.
  • Платежі “вільні руки”: заохочуйте клієнтів використовувати кредитні картки або інші мобільні способи оплати.
  • Дезінфікуйте поверхні: Поверхні, до яких торкаються клієнти, слід часто дезінфікувати.
  • Не допускайте, щоб у вашому ресторані було тісно: слід обмежити кількість людей у ресторані, щоб вони могли підтримувати соціальну відстань не менше 6 футів.
  • Скринінг: Співробітників слід регулярно перевіряти на наявність ознак коронавірусу. Використовуйте інфрачервоний термометр.
  • Маркетингові матеріали: дотримуйтесь запобіжних заходів, продаючи ресторан на відкритому повітрі. Краще не використовувати паперові плакати для реклами вашого ресторану.

Щоб дізнатись більше про безпеку харчових продуктів, перегляньте нашу статтю " Забезпечення безпечності харчових продуктів у вашому ресторані " та поради щодо ресторанів для Covid-19 .

Висновок

Так, використання веб-сайту для вашого ресторану має вирішальне значення, оскільки це полегшує вашим клієнтам замовлення через Інтернет або користування послугами на винос.

Але основні методи створення веб-сайту вашого ресторану надмірно складні.

Підводячи підсумок, я б порадив новим ресторанам не використовувати WordPress. Ви можете вибрати платформу для побудови веб-сайтів, наприклад Wix, або функцію конструктора веб-сайтів у вашій POS-системі ресторану.

Я б трохи віддав перевагу POS-системі, оскільки вона, як правило, безкоштовна і набагато простіша в обслуговуванні.

Я б рекомендував використовувати конструктор веб-сайтів ресторану Waiterio, оскільки ви користуєтесь веб-сайтом безкоштовно, коли використовуєте систему Waiterio POS. Він також дуже простий у використанні.

Веб-сайт ресторану

Відповіді на деякі поширені запитання:

Людина з питанням

Скільки коштує веб-сайт ресторану?

Веб-сайт ресторану може коштувати до 300 доларів США на рік, залежно від обраного вами методу. Якщо ви використовуєте WordPress або платформу для побудови веб-сайтів, як Wix, це може коштувати вам близько 100 - 300 доларів США на рік. Якщо ви використовуєте POS-платформу, таку як Waiterio, вона пропонує безкоштовне програмне забезпечення для автоматизованого побудови веб-сайтів разом із POS-програмним забезпеченням.

Як отримувати онлайн-замовлення?

Для отримання онлайн-замовлень вам знадобиться веб-сайт із функціональністю „Інтернет-замовлення”. Складно встановити функціональність онлайн-замовлення на WordPress. Але в таких платформах, як конструктор веб-сайтів, таких як Wix та Waiterio, ця функція вже вбудована.

Як створити веб-сайт служби доставки?

Веб-сайт ресторану з функціональним замовленням через Інтернет також може служити веб-сайтом служби доставки.

Розвивайте свій харчовий бізнес за допомогою Waiterio POS

Приєднуйтесь до 40 000 ресторанів за допомогою системи торгових точок офіціантів

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Завантажити безкоштовно

Останні статті