Com fer un menú per al vostre restaurant

Com fer un menú per al vostre restaurant

Com es pot fer un menú fantàstic

Publicat per Abhi Chatterjee el 1 de gener de 2021

Disposar d’un menú ben dissenyat per al vostre restaurant és crucial per al vostre negoci. Un menú excel·lent pot augmentar els beneficis del vostre restaurant entre un 10% i un 15%.

El menú del restaurant és l’encarregat d’incrementar les vendes del vostre negoci. El vostre menú també us pot ajudar a augmentar els beneficis del vostre restaurant.

Llavors, com fer un menú fantàstic per al vostre restaurant?

En aquest article, us ensenyarem a crear un menú excel·lent per al vostre restaurant.

Com es crea un menú?

Fer un menú per al restaurant no és tan difícil com es pensa. Actualment, hi ha un munt de programes informàtics que faciliten aquest procés. Aquí teniu un mètode senzill que podeu seguir dissenyant el menú:

  • Feu una llista : escriviu el nom de tots els plats del vostre restaurant en un full de càlcul. (Utilitzeu Fulls de càlcul de Google )
  • Estableix preus: estableix els preus dels articles del menú segons els costos dels teus aliments i els teus marges de benefici .
  • Classifica : fes una secció per a cada categoria, com ara esmorzar, dinar, sopar, aperitius, postres, etc. Posa els teus plats a les seves categories adequades.
  • Decidiu un disseny del menú : en parlarem més endavant en aquest article.
  • Utilitzeu el programari de fabricació de menús : hi ha molts programes gratuïts de fabricació de menús a Internet que us ajudaran a crear menús impressionants per al vostre restaurant. Esmentarem alguns programes de fabricació de menús més endavant en aquest article.
  • Descarregueu el menú : un cop hàgiu dissenyat el menú en línia, el podeu descarregar com a fitxer PDF i imprimir-lo. Imprimiu quants menús necessiteu.
  • Utilitzeu portades de menú de marca: obteniu portades de menú de marca d’ alta qualitat per al vostre restaurant. Inseriu-hi el menú.

Amb aquests passos, podeu crear el menú del restaurant.

Però, dissenyar correctament el menú també és una part crucial. Un menú ben dissenyat pot augmentar els ingressos i els beneficis del restaurant.

Parlem de com podeu fer el menú ideal per al vostre restaurant.

Com dissenyar el disseny del menú?

menú-restaurant

Quan els clients consulten el menú del vostre restaurant, se’ls crida l’atenció algunes àrees específiques del vostre menú. Aquestes són les àrees on hauríeu de posar els vostres articles de menú més rendibles i els més venuts.

Per exemple, els aperitius solen tenir un marge de beneficis elevat, de manera que posar-los en aquestes zones augmentarà la venda d’aperitius i generarà més beneficis per al vostre restaurant.

Hi ha tres àrees del menú que criden l'atenció dels clients. Els psicòlegs anomenen això "El triangle d'or".

A continuació, es mostren les tres regions més importants del menú:

  1. Mig : la majoria dels clients primer miren la part central del menú. Aquest és un lloc ideal per destacar els plats especials del vostre restaurant.
  2. A la part superior dreta: l’extrem superior dret de la pàgina també crida molt l’atenció: és aquí on els vostres clients tenen cura de mirar la part central del menú. És una bona idea col·locar aquí els vostres plats principals.
  3. A la part superior esquerra : molts clients miren a l'extrem superior esquerre després que miren a l'extrem superior dret. Podeu col·locar articles molt rendibles com ara aperitius en aquest lloc.

La regla principal: Dissenyeu el vostre menú per ressaltar i cridar l'atenció del vostre client sobre els vostres millors i més rendibles plats.

Consells per crear el disseny del menú

A continuació, es mostren algunes coses que cal tenir en compte durant la creació del disseny del menú:

  • Si el vostre restaurant ofereix una gran varietat de begudes, és una bona decisió prendre un menú separat per a les vostres begudes. Això crea una millor experiència del client.
  • Per als articles més venuts que siguin molt rendibles, és una bona idea col·locar una capsa al seu voltant per ressaltar aquests articles.
  • Si el vostre restaurant té molts plats vegetarians, vegans o sense gluten, heu d'afegir seccions separades per a aquests elements del menú. Això fa que els vostres clients puguin trobar aquells plats especials més fàcilment.

Quantes pàgines hauria de tenir el vostre menú?

La mida del menú depèn del tipus de restaurant. Tot i això, és bo que el menú sigui el més breu possible. Un menú llarg només confon els vostres clients.

Com heu d’escriure una descripció del menú?

Una breu descripció del menjar sempre pot invocar cert afany en la ment del client. Escriviu, doncs, una descripció breu i atractiva de l’element del menú. Ho hauríeu de fer, sobretot per als vostres plats especials.

3 millors programes de fabricació de menús

La millor manera de crear el vostre menú és dissenyar-lo en línia mitjançant programari i després descarregar-lo com a fitxer PDF. Un cop tingueu el fitxer PDF, podeu imprimir-ne tantes com necessiteu. Aquí teniu els 3 millors programes gratuïts de fabricació de menús:

1. Canva

canva-menu-templates

Canva és un programari lliure, gràfic popular de disseny que ofereix una àmplia gamma de plantilles de menú per escollir. Trieu una plantilla de disseny de menú que s’adapti al concepte del vostre restaurant.

2. Flipsnack

Un popular lloc web de disseny gràfic. Ofereixen unes excel·lents plantilles de menú per al vostre restaurant.

3. Heu de tenir menús

Estan especialitzats en plantilles de menú per a restaurants. Ofereixen una àmplia gamma de menús per a diversos tipus de restaurants.

Com es fixen els preus dels elements del menú?

Establiu els preus dels vostres aliments segons el vostre cost d’ingredients. És bo fixar el preu dels aliments de manera que el cost dels aliments sigui del 25% al 35% del preu de venda del plat.

Per exemple, si el cost dels ingredients d’una hamburguesa és de 2 dòlars, podem establir el preu de l’hamburguesa a 7 dòlars perquè sigui rendible.

Per obtenir més informació, consulteu aquest article sobre el càlcul dels costos dels aliments del restaurant . Consulteu també aquest article sobre enginyeria de menús .

Impressió del menú

Baixeu-vos el menú en format PDF i estarà llest per imprimir-lo. Aquí teniu algunes coses a tenir en compte:

Mida del menú

Aquí teniu algunes mides habituals del menú del restaurant:

  • Menú de migdia: 8,5 "x 11" | 21,5 cm x 28 cm
  • Menú del sopar: 8,5 "x 11" | 21,5 cm x 28 cm O 11 "x 17" | 28cm x 43cm
  • Menú de la barra o menú de postres: 4,25 "x 11" | 11cm x 28cm

Quants menús necessitarà el vostre restaurant?

Depèn del tipus de menú i de la capacitat del vostre restaurant. Aquí teniu una taula per respondre a aquesta pregunta:

  • Menú d'esmorzar: 80% de la capacitat del vostre restaurant
  • Menú de migdia: 80% de la capacitat del vostre restaurant
  • Menú sopar: 80% de la capacitat del vostre restaurant
  • Menú de postres: 50% de la capacitat del vostre restaurant
  • Menú del bar: 50% de la capacitat del vostre restaurant

Més consells per crear el menú

Aquests són alguns consells que cal tenir en compte a l’hora de crear el menú del restaurant:

  1. Utilitzeu imatges d’alta qualitat perquè el vostre menú sembli atractiu.
  2. No us centreu en els signes de divises; millor no fer-los servir.
  3. Utilitzeu quadres per ressaltar elements de menú especials.
  4. Utilitzeu tipografia que s’adapti a l’estil del vostre restaurant.
  5. Utilitzeu els colors adequats per expressar el tema del vostre restaurant.

Consell extra: comenceu a acceptar comandes en línia

Després de la pandèmia, ha esdevingut crucial acceptar comandes en línia per al vostre negoci alimentari. Això es deu al fet que molts clients demanen lliurament o menjar per emportar en línia.

Per tant, estarà molt bé si teniu un lloc web de restaurants que mostri el vostre menú en línia. Per a això, haureu de:

Si voleu un mètode molt fàcil per crear el lloc web del vostre restaurant, podeu utilitzar el creador de llocs web de restaurants de Waiterio. El nostre creador de llocs web us crea automàticament un lloc web; tot el que heu de fer és introduir alguns detalls bàsics.

Proveu gratuïtament el nostre creador de llocs web de restaurants .

Feu créixer el vostre negoci alimentari amb Waiterio POS

Uniu-vos a 40.000 restaurants mitjançant el sistema de punt de venda de cambrer

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descàrrega gratuita

Articles recents