Com podeu triar la millor ubicació per al vostre restaurant?

Com podeu triar la millor ubicació per al vostre restaurant?

La ubicació és crucial per a l’èxit d’un restaurant

Publicat per Abhi Chatterjee el 11 de març de 2021

Esteu pensant en quina ubicació escolliu per al vostre restaurant?

La ubicació és un dels factors més crítics per a l’èxit de qualsevol restaurant. De fet, molta gent diu que la ubicació és tot per a un restaurant. Estem d'acord amb això.

Per això, és tan crucial que trieu la ubicació adequada per al vostre restaurant.

Per tant, la pregunta principal és:

"Com escolliu una ubicació adequada per al vostre restaurant?"

En aquest article, us explicarem com fer-ho.

Què és una mala ubicació per a un restaurant?

Una creu en un lloc

Els experts en restaurants asseguren que la mala ubicació és un dels motius principals del fracàs d’un restaurant. Així doncs, analitzem les tres coses que heu de tenir en compte a l’hora de triar un lloc:

1. Mala visibilitat del restaurant

Si el vostre restaurant no es pot veure fàcilment des del carrer, és un desavantatge enorme per al vostre restaurant.

Penseu-hi bé un moment. Com solem descobrir nous restaurants?

El més probable és que caminem pel carrer o anem en cotxe i veiem un restaurant que ens crida l’atenció. Si ens agrada, visitem el restaurant.

Ara, per descomptat, si el menjar és excel·lent, en general, els nostres amics i familiars ens ho recomanen i descobrim el nou restaurant. Tot i això, si la ubicació no és bona, serà difícil aconseguir els primers clients, cosa que dificultarà l'obtenció d'aquestes referències.

Per tant, tingueu com a prioritat obtenir una ubicació fàcilment visible per a vianants i passatgers.

Nota important : si per alguna raó és impossible obtenir una bona ubicació, hauríeu de treballar en la vostra presència en línia . Registreu el vostre restaurant a Google Business , creeu un lloc web per al vostre restaurant i comenceu a acceptar comandes en línia.

2. Aparcament

Si molts dels vostres clients utilitzen els seus cotxes per visitar el restaurant, haureu d’oferir-los un aparcament. Fins i tot si el vostre restaurant no disposa de la seva pròpia plaça d’aparcament, hi hauria d’haver una plaça d’aparcament en algun lloc proper on puguin aparcar els cotxes.

3. Mala localitat

Dues raons principals per les quals una localitat podria equivocar-se amb un restaurant:

  • Alt índex de criminalitat : fa que els vostres clients se sentin incòmodes en visitar la ubicació. També pot ser arriscat per als membres del personal i del restaurant.
  • Localitat desordenada : no cal dir que la localitat hauria de ser neta. Per tant, és millor no col·locar el restaurant massa a prop de llocs pudents com un mercat.

Pregunteu-ho sempre abans d’escollir una ubicació

Una idea útil

Abans de triar la ubicació, responeu a aquesta pregunta:

"Tenen èxit els altres restaurants d'aquesta zona?"

Si descobriu que hi ha molts restaurants a la zona que han fracassat o no tenen molt d’èxit, és millor no triar aquesta ubicació .

Tot i això, és important tenir en compte que si un o dos restaurants no han tingut èxit, no significa necessàriament que la ubicació no sigui bona. També pot significar que els restaurants tenien menjar terrible, un servei deficient o un ambient poc brillant. També hi pot haver moltes altres raons.

Però si abans han fallat diversos restaurants, això significa que hi ha alguna cosa malament a la ubicació.

Com seleccionar la millor ubicació per al vostre restaurant? (7 coses que hauríeu de saber)

Ara anem al focus principal d’aquest article.

Sí, triar la ubicació d’un restaurant pot ser molt difícil. Així que l’ajudarem amb això.

Aquests són els set factors més importants que heu de tenir en compte:

1: Conegueu els vostres clients potencials

Un client en un restaurant

Abans de començar el restaurant, conèixer els clients és una de les coses més importants.

Aquí teniu algunes preguntes a les quals heu de respondre:

  1. Quin és el vostre grup demogràfic ideal per al client?
  2. Qui seran els vostres clients habituals? (Demografia)
    • Edat
    • Riquesa
    • Gènere
  3. Què els agrada?

Important: assegureu-vos que la vostra ubicació sigui adequada per a la demografia del client .

Per exemple: suposem que teniu previst llançar un restaurant car. Podeu endevinar quina ubicació heu de triar?

És senzill: trieu un lloc on els residents o els visitants siguin econòmicament rics. També hauria de coincidir amb les seves preferències.

Per tant, aquí teniu algunes preguntes essencials a les quals heu de respondre:

  • La ubicació té prou residents o persones que la visiten?
  • Aquesta gent es pot permetre el menjar del vostre restaurant?
  • La vostra ubicació és adequada per a la demografia del vostre client?

Resum : serà fantàstic si trieu una ubicació on visiti o visiti la vostra demografia objectiu. Intenteu mantenir-vos en un radi de 3 quilòmetres d’aquests llocs.

Aquesta secció també s'inclou al vostre pla de negoci. Llegiu aquest article per obtenir més informació sobre com escriure un pla comercial per al vostre restaurant .

Objectiu a llarg termini: analitzar la psicografia

La comprensió de la informació demogràfica és crucial per a l’èxit del vostre restaurant. Però hi ha una cosa més important que heu d’entendre: la psicografia.

Tot i que les dades demogràfiques us indiquen qui visita el vostre restaurant, l’anàlisi psicogràfica us indica per què visiten el vostre restaurant.

Deixeu-me mostrar-vos un exemple. Suposem que llanceu un bar i que l'edat mitjana dels vostres clients és de 40 anys. Tanmateix, observeu que durant les vostres "Happy Hours", moltes de parelles joves visiten el vostre restaurant.

Després d’investigar, descobriu que visiten el vostre bar perquè els agrada el menjar i els resulta assequible. Per tant, decidiu promocionar-ho més i augmenteu els descomptes. Això augmenta significativament els vostres ingressos.

Obtenir aquest tipus d’estadístiques empresarials us ajudarà a escalar el vostre negoci.

2: analitzeu els vostres competidors

Una línia de restaurants

Igual que conèixer els vostres clients, conèixer els competidors també és crucial per a l’èxit del vostre restaurant. Aquí teniu algunes preguntes que heu de fer:

  1. Quants restaurants populars hi ha a la vostra ubicació?
  2. Quants restaurants són els vostres competidors directes?
    (Suposem que teniu un restaurant xinès. Si hi ha un altre restaurant xinès en aquesta localitat, aquest restaurant serà el vostre competidor directe.)
  3. Tenen èxit els vostres competidors?

Un cop tingueu aquestes respostes, aquí teniu algunes coses essencials que heu de saber:

  • Si hi ha massa competidors (sobretot competidors directes), seria bo no triar aquesta ubicació. Això es deu al fet que el mercat ja està saturat.
  • El millor és que hi hagi menys competidors, però els restaurants existents prosperen.

Consell : Penseu en com podeu distingir-vos dels competidors. "Per què haurien de triar-vos els vostres clients més que els vostres competidors?" Aquest és el fonament de qualsevol estratègia de màrqueting.

3: Analitzeu la ubicació

Una icona de la ubicació d'un restaurant en un mapa

Hi ha dues coses principals per analitzar la ubicació:

  1. Accessibilitat de la ubicació
  2. Empreses complementàries

A. Accessibilitat de la ubicació

Això significa la facilitat d’accés a la vostra ubicació per a vianants i vehicles.

Trànsit a peu: aquesta mètrica significa la quantitat de persones que caminen a prop del vostre restaurant un dia. Més "trànsit a peu" augmenta els vostres clients.

Trànsit de vehicles: aquesta mètrica significa el nombre de vehicles que circulen pel vostre restaurant al dia. Sempre és desitjable més trànsit de vehicles.

B. Empreses complementàries

Un negoci complementari significa un negoci que no és el vostre competidor, però que afecta el vostre negoci de manera positiva. Per exemple, si hi ha un edifici d'oficines a prop del vostre restaurant, el restaurant se'n beneficiarà perquè, a l'hora de dinar, alguns treballadors d'oficines poden visitar-lo.

Alguns altres negocis complementaris són:

  • Estacions de tren
  • Cinemes
  • Estadi esportiu
  • Centres comercials

Consell important: no oblideu aquesta secció quan treballeu per analitzar els vostres clients. Podeu utilitzar Google Maps per conèixer totes les empreses locals properes.

4. Visibilitat del restaurant

Ubicació del restaurant al mapa

Com hem comentat anteriorment, trieu una ubicació que sigui fàcilment visible des del carrer. S'hauria de trobar fàcilment a Google Maps . Els llocs amb molt trànsit són ideals per als restaurants.

Hi ha moltes tècniques que podeu utilitzar per augmentar la visibilitat del vostre restaurant. Per exemple, podeu utilitzar retoladors electrònics atractius per cridar l'atenció. Una altra gran manera de cridar l'atenció és tenir un disseny exterior atractiu.

Actualment, el màrqueting en línia és una bona manera de millorar la visibilitat del vostre restaurant. Per això, és crucial registrar la vostra empresa a Google. Per fer un pas més enllà, podeu iniciar una pàgina de Facebook i començar a fer campanyes publicitàries de Facebook a petita escala. Si podeu fer un vídeo sobre el vostre restaurant, publicar anuncis a YouTube pot ser molt rendible per al vostre negoci de restauració.

(Per millorar la visibilitat en línia, obteniu informació sobre com podeu crear un lloc web per al vostre restaurant i comenceu a acceptar comandes de lliurament en línia.)

5. La mida de la zona és important

Superfície d'un pis

Molt sovint, els nous aspirants a propietaris de restaurants subestimen l'espai necessari per a un restaurant. No només el menjador necessita espai.

Fins i tot un petit restaurant o cafeteria requereix una quantitat important d’espai per a la cuina, l’equip i l’emmagatzematge. Fins i tot el menjador pot necessitar una mica d’espai addicional per a la zona d’espera.

6. Seguretat i instal·lacions

Assegureu-vos sempre que l’edifici que utilitzeu per al vostre restaurant tingui les instal·lacions adequades. Aquí hi ha algunes coses essencials que heu de comprovar:

  • Un cablejat elèctric adequat
  • Seguretat contra incendis adequada
  • Fontaneria adequada
  • Instal·lacions per a persones amb discapacitat

Tant si contracta un espai en un edifici com si construeix el seu propi restaurant, comproveu aquestes coses.

7. Plaça d’aparcament

Un cotxe a una plaça d’aparcament

La importància d’una plaça d’aparcament depèn de la demografia del client. Heu de preguntar: "La majoria dels meus clients utilitzaran un cotxe per anar al meu restaurant?"

Si no sabeu la resposta, consulteu els altres restaurants de la localitat. Esbrineu com la majoria dels seus clients visiten aquests restaurants. Això us donarà una idea del que està passant.

També depèn de la ubicació. Per exemple, si el vostre restaurant es troba a prop de l'autopista o afores de la ciutat, és evident que heu d'oferir un aparcament. Però, a les ciutats concorregudes, el restaurant pot ser visitat principalment per vianants, de manera que una plaça d’aparcament pot suposar una despesa innecessària.

A més, comproveu si hi ha alguna plaça d’aparcament pública disponible a prop. Si està disponible, no caldria invertir en una plaça d’aparcament per al vostre restaurant.

Comprar o llogar?

Un home amb una pregunta

Una de les preguntes habituals que fan els propietaris de nous restaurants és:

"He de comprar o llogar la ubicació?"

Depèn.

Definitivament, és una bona decisió comprar la ubicació si teniu prou diners. També hauríeu de tenir la intenció de dirigir el negoci de la restauració a llarg termini. A la llarga, comprar la propietat pot ser més econòmic que llogar.

Però, comprar la ubicació del restaurant requereix una gran quantitat de diners com a pagament inicial. A més, atès que es tracta d’un actiu, és possible que no obtingueu cap deducció fiscal.

D'altra banda, contractar un contracte d'arrendament només requereix un petit dipòsit (normalment el lloguer d'un parell de mesos). Això pot ser fantàstic per a empresaris amb un pressupost baix. Tingueu en compte també que algunes ubicacions no es poden comprar a causa de restriccions governamentals. Per tant, en aquest cas, el lloguer és l’única opció. A més, si utilitzeu una ubicació de lloguer, també podríeu optar a deduccions fiscals.

Bonificació : les grans cadenes de restaurants com McDonald's segueixen una estratègia intel·ligent. McDonald's no només es dedica al negoci alimentari; també estan en el negoci immobiliari. Compra una propietat, construeix el restaurant i la lloga al franquiciat.

Exemple de requisits d'ubicació d'un restaurant

Aquest és un exemple pràctic d’anàlisi de la ubicació. Podeu utilitzar-lo com a plantilla mentre trieu la ubicació del restaurant.

Requisits d'ubicació: (Exemple)

  • Població mínima (ciutat): 25.000 en un radi de 5 km / 3 milles
  • Àrea mínima: 1.000 metres quadrats de 10.000 peus quadrats
  • Aparcament (si escau): 15 places
  • La ubicació ha de ser fàcilment accessible
  • Velocitat màxima de trànsit preferida: 60 km / h
  • Tenir almenys un negoci complementari a prop
  • No hauria de tenir més de 3 competidors directes a la localitat
  • Ingressos desitjats de la llar: 30.000 a 70.000 dòlars

Nota : això no significa que els vostres requisits d'ubicació siguin exactament similars a aquest. Es tracta d’una estimació aproximada.

Bon restaurant en una mala ubicació?

La ubicació és crucial, però no vol dir que una ubicació equivocada faci que sempre falli un restaurant. Tot i que l’èxit serà un repte però no impossible.

Per exemple, un restaurant anomenat " Underdog Coffee " va tenir èxit tot i que tenien una mala ubicació. Com? Utilitzaven grans de cafè d’alta qualitat, que eren millors que els seus competidors. A més, van crear signes retroil·luminats atractius per atraure l'atenció del client.

Consell: la millor manera d’aconseguir que el vostre restaurant tingui èxit tot i tenir una mala ubicació és crear una presència en línia i iniciar un servei de lliurament.

Tot i això, intenteu obtenir la millor ubicació que pugueu.

Articles importants per a propietaris de nous restaurants

Una icona que representa articles divulgatius

Aquí teniu alguns articles útils per a vosaltres:

Feu créixer el vostre negoci alimentari amb Waiterio POS

Uniu-vos a 40.000 restaurants mitjançant el sistema de punt de venda de cambrer

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descàrrega gratuita

Articles recents