Jak vytvořit web pro vaši restauraci? (Nejjednodušší metoda)

Jak vytvořit web pro vaši restauraci? (Nejjednodušší metoda)

Vytvořte pro svou restauraci funkční web

Zveřejněno Michael Elkins dne 1. prosince 2020

Jak vytvořit web své restaurace bez najímání webového vývojáře?

V těchto náročných dobách je velmi důležité, aby restaurace měly funkční webové stránky.

Proč potřebujete web pro vaši restauraci?

Web skutečně pomáhá při marketingu vaší restaurace.

Nejdůležitější však je, že web umožňuje vaší restauraci nabízet zákazníkům služby s sebou a doručování online.

Web umožňuje vašim zákazníkům objednávat online.

Dodací služby jsou po pandemii stále populárnější a věřím, že v budoucnu bude nadále růst.

Jak tedy vytvoříte plně funkční web restaurace, který zvládne vaše online objednávky?

V tomto článku projdu několika způsoby, abych vám sdělil, jak můžete vytvořit web pro vaši restauraci.

Tip: Budu také hovořit o nejjednodušší metodě vytváření webových stránek vaší restaurace.

Jak vytvořit web pro restauraci? (Rychlý přehled)

Muž pracující na počítači

Existují 3 způsoby, jak vytvořit funkční web pro vaši restauraci:

  1. Wordpress
  2. Platformy pro tvorbu webových stránek
  3. Platformy POS pro restaurace

Pojďme získat přehled o těchto metodách:

  • WordPress: (Složitá metoda) K tomu si budete muset koupit doménu webu a balíček hostování webových stránek (o tom si povíme později). Abyste mohli vytvářet a udržovat svůj web WordPress, musíte mít nějaké technické znalosti.
  • Platformy pro tvorbu webových stránek: (Relativně jednodušší metoda) Platformy pro tvorbu webových stránek jsou někdy upřednostňovány před WordPress, protože se s nimi mnohem snadněji pracuje. Ale jsou obecně drahé a pomalejší než webové stránky WordPress.
  • Platforma POS v restauraci: (Nejjednodušší metoda) Toto je software pro tvorbu webových stránek, který je integrován do POS systému vaší restaurace. Může vám za pár minut vygenerovat web.
    Automaticky také udržuje váš web, takže nebudete muset platit za technika, pokud se něco pokazí. Například automaticky aktualizuje nabídku a ceny vašeho webu pokaždé, když provedete změny na své platformě POS.

Systémy pro tvorbu webových stránek pro majitele restaurací

Ilustrace budovy webových stránek

Na internetu existuje spousta platforem pro tvorbu webových stránek. Existuje mnoho možností, jak získat web pro vaši restauraci, aniž byste museli utrácet spoustu peněz. Mezi hlavní generátory webových stránek pro restaurace patří:

Nyní si o těchto metodách povíme podrobněji.

Jak vytvořit web pomocí WordPressu nebo systému pro tvorbu webových stránek (těžší metoda)

Logo WordPressu

O vytváření webových stránek je toho hodně, ale většina generátorů webových stránek poskytuje podrobné pokyny pro svůj konkrétní software. Je však důležité pochopit, o co jde, pokud nemáte žádné zkušenosti s vytvářením webových stránek.

Tady jsou 3 nejdůležitější prvky webu:

  • „Doména“: Toto je webová adresa vašeho webu restaurace. Například „www.chicago-sushi.com“.
  • 'Platform': This is the framework your website is hosted on. Například WordPress, Wix, Squarespace. Je to váš systém pro tvorbu webových stránek.
  • „Hosting“: Toto je serverová společnost, která používá své počítače k tomu, aby vaše webové stránky byly online. Systémy pro tvorbu webových stránek, jako je Wix, mají svůj vlastní hosting, ale pokud si vyberete WordPress, budete si muset vybrat poskytovatele hostingu, jako je GoDaddy nebo Dreamhost.

V dnešní době nemusíte vědět, jak kódovat. Můžete si vytvořit vlastní web pomocí systému pro vytváření webových stránek, jako je Wix nebo WordPress . Některé generátory webových stránek používají WordPress, aby vám poskytly více možností designu a správy obsahu.

Mezi postupy pro vytváření vašeho webu pomocí WordPress nebo Wix patří:

1. Vyberte poskytovatele hostingu / tvůrce webových stránek

Pokud používáte WordPress, budete si muset vybrat poskytovatele hostingu. Existuje mnoho společností, které jsme zmínili dříve, jako A2hosting, Godaddy atd., Které poskytují hosting WordPress.

Při výběru společnosti pro tvorbu webových stránek je lepší zvolit společnosti, které se specializují na webové stránky restaurací. Tyto společnosti mají předem navržené šablony webových stránek restaurací, které jsou vhodné pro mnoho typů restauračních operací.

2. Vyberte plán hostování

Musíte si vybrat plán hostování v závislosti na počtu návštěvníků, které vaše webové stránky obdrží, a na požadovaném digitálním úložišti.

Řekl bych, že pro malou a střední restauraci by stačil jakýkoli základní plán. I základní hostingový plán zvládne 50 000 návštěvníků měsíčně, což je pro většinu restaurací dost.

Také bych doporučil získat bezplatnou zkušební verzi hostingové služby. Většina poskytovatelů hostingu vám vrátí peníze do 15 dnů, pokud nejste se službou spokojeni.

Poznámka: Pokud nejste spokojeni, můžete na WordPressu převést svůj web na jiného poskytovatele hostingu. To však nemůžete udělat s tvůrci webových stránek, jako je Wix nebo Squarespace.

3. Získejte název domény

Vaše doména je jedinečná webová adresa, kterou lidé zadají, aby našli váš web. Například; www.eaglepizza.com je název domény.

Název vaší domény je někdy nabízen zdarma u vašeho tvůrce webových stránek nebo poskytovatele hostingu. Název domény je název použitý ve vaší adrese URL a je důležité zvolit nezapomenutelný a krátký název, který popisuje vaši restauraci.

Ujistěte se také, že si můžete doménu ponechat, i když změníte poskytovatele hostingu.

4. Vyberte funkční design webových stránek

Nádherný design a krásná grafika mohou být užitečné, pokud doplní koncept vaší restaurace.

Jednoduchost, uživatelská přívětivost a jasná organizace jsou důležitější než nápadné designy. Funkčnost je nejdůležitějším faktorem.

Konečným cílem vašeho webu je získání více zákazníků a zpracování online objednávek. Vyberte si tedy motiv a šablonu webu, které vašim zákazníkům usnadní zadávání objednávek nebo vyhledání vašich kontaktních údajů.

Výběr komplikovaných efektních návrhů a šablon může zpomalit váš web a zákazníkům ztěžovat objednávání online z vaší restaurace.

Shrnutí: Šablona vašeho webu v restauraci by měla být jednoduchá a snadno použitelná.

5. Generujte obsah pro svůj web

Obsah zahrnuje písemný materiál, videa, fotografie a grafiku. Pro značení vaší restaurace je zásadní mít dobré logo a barevné schéma.

Důležité je také vaše menu, reference zákazníků a recenze. V dnešní době je zásadní odlišit vaši restauraci od konkurence. Můžete to udělat mnoha způsoby. Například získání pozitivních recenzí online je vynikající pro reputaci značky vaší restaurace.

Software pro tvorbu webových stránek obvykle poskytuje váš systém správy obsahu. WordPress také nabízí dobrý systém pro správu obsahu a šablony návrhů webových stránek, které můžete použít k vytvoření dobrého webu. WordPress je ale náročný na učení a správu.

6. Zajistěte, aby byl váš web podporován v mobilních zařízeních

Mnoho vašich lidí používá své mobilní telefony k objednání jídla online. To znamená, že navštíví váš web pomocí mobilních zařízení.

Proto musí být váš web restaurace plně funkční na mobilních zařízeních. Váš web by měl také vypadat dobře na mobilních zařízeních.

Po vytvoření webu zkuste prohlížení webu pomocí mobilního telefonu. Zkontrolujte, zda vypadá dobře a funguje správně.

7. Zajistěte, aby váš web mohl přijímat online objednávky

V době společenského vzestupu koronavirů je mnohem důležitější než kdy jindy přijímat online objednávky. Proto musí mít vaše platforma pro tvorbu webových stránek online objednávkový systém.

Pokud používáte WordPress, budete muset hledat doplňky pro přijímání online objednávek. Pokud používáte Wix, měl by váš web tyto služby již mít. Pokud potřebujete pomoc, kontaktujte jejich zákaznickou podporu.

Pro WordPress může být nastavení této funkce komplikované a nákladné.

8. Publikujte svůj web na internetu

Až budete spokojeni - publikujte svůj web!

S WordPress můžete nakonec čelit některým technickým problémům. Neboj se. Řešení problémů najímáním odborníků k provádění běžné údržby a zpracování aktualizací atd.

Pokud čelíte takovým technickým problémům s Wix nebo Squarespace, kontaktujte jejich zákaznickou podporu.

Při vytváření webu je zásadní trpělivost. Později můžete věci kdykoli změnit, ale měli byste mít dobře organizovaný plán.

Při vytváření vašeho webu je třeba vzít v úvahu dvě nejdůležitější věci - funkčnost a rychlost.

Některé nevýhody používání WordPressu pro nové restaurace

I když je to nejoblíbenější metoda, není příliš vhodná pro nové majitele restaurací. Důvod:

  • Musíte strávit nějaký čas učením se, jak nastavit a navrhnout webovou stránku, zvláště když používáte WordPress.
  • Nastavení funkce „online objednávkového systému“ na WordPressu může zahrnovat některé složité technické procesy.
  • Někdy se můžete setkat s neznámými technickými problémy nebo problémy se zabezpečením. V takovém případě se budete muset poradit s IT profesionálem. Je to problematické i nákladné.
  • Existuje mnoho skrytých nákladů, jako je měsíční hosting, náklady na certifikát SSL, téma a plugin.
  • Aktualizace nabídky je pro WordPress nepohodlná

Proto budeme hovořit o jiné metodě, jak snadno vytvořit web pro vaši novou restauraci

Jak vytvořit web pro vaši restauraci (nejjednodušší metoda)

Ilustrace znamenající snadnou práci

Správa restaurace je náročná.

Je tedy normální, pokud nechcete projít složitým procesem vytváření a údržby webových stránek pro vaši restauraci.

Proto vám povím o snadné alternativě.

Některé platformy POS v restauraci, které automaticky vytvoří web pro vaši restauraci. Rovněž automaticky nastaví užitečné funkce, jako je „online objednávkový systém“ a „vícejazyčná podpora“. To vám může ušetřit spoustu času a peněz.

(Další informace o tom, co jsou POS systémy v restauraci a jak fungují .)

POS systémy automaticky aktualizují nabídku vašeho webu, když provedete změny v nabídce restaurace.

Osobně bych doporučil novým restauracím, aby se řídily touto metodou, protože to snižuje zátěž budování a údržby webových stránek. Ve výsledku se můžete více soustředit na základní funkce vaší restaurace, jako je marketing a správa vašich zaměstnanců.

Shrnutí: Jsou zahrnuty nulové technické procesy.

Vezměme si příklad softwaru POS - „Waiterio“.

Zde je návod, jak software Waiterio Restaurant Website Builder Software snadno vytvoří web pro vaši restauraci:

  1. Zadejte název své restaurace, telefonní číslo a umístění svých zákazníků.
  2. Vyberte si vzhled a chování svého webu.
  3. Váš web bude k dispozici na adrese restaurant-name.waiterio.com (můžete také přidat vlastní doménu, jako je restaurant.com).
  4. Připraven! Nyní můžete zvýšit své tržby online přítomností.

Nyní bude váš web funkční během několika minut .

Web restaurace s funkcí online objednávání

Váš web bude mít také „online objednávkový systém“ spolu s řadou dalších funkcí. Více informací naleznete zde .

Zde jsou některé z webových stránek našich zákazníků:

Tip: Měli byste velmi usnadnit návštěvníkům vašeho webu výběr jídel a objednávání online. Nechcete , aby se vaši zákazníci nechali rozptýlit složitým designem.

Tipy pro bezpečnost potravin v období po pandemii

Během COVID-19 je nejdůležitější zajistit bezpečnost potravin a bezpečnost zákazníků a zaměstnanců. Zde je několik tipů pocházejících z článku v Nation's Restaurant News :

  • Hygiena: Hygiena restaurace vždy začíná správným mytím rukou, dezinfekcí a dobrou osobní hygienou.
  • Bezpečnost potravin: Vařte potraviny na správnou teplotu, pečlivě dezinfikujte obalové materiály a používejte pevná těsnění. To zmírní obavy zákazníků.
  • Hands-free platby: Povzbuďte zákazníky, aby používali kreditní karty nebo jiné mobilní platební metody.
  • Sanitace povrchů: Povrchy, kterých se zákazníci dotýkají, by měly být často dezinfikovány.
  • Nedovolte, aby se vaše restaurace zaplnila: Měli byste omezit počet lidí v restauraci, aby si udrželi sociální odstup nejméně 6 stop.
  • Screening: Zaměstnanci by měli být pravidelně vyšetřováni na známky koronaviru. Použijte infračervený teploměr.
  • Marketingové materiály: Při uvádění restaurace na trh venku buďte opatrní. Pro reklamu vaší restaurace je lepší nepoužívat papírové plakáty.

Chcete-li se dozvědět více o bezpečnosti potravin, podívejte se na náš článek „ Zajištění bezpečnosti potravin ve vaší restauraci “ a tipy na restaurace pro Covid-19 .

Závěr

Ano, používání webových stránek ve vaší restauraci je zásadní, protože zákazníkům umožňuje objednávat online nebo využívat službu s sebou.

Tradiční metody vytváření webových stránek vaší restaurace jsou však zbytečně komplikované.

Abych to shrnul, doporučil bych novým restauracím nepoužívat WordPress. Můžete si vybrat platformu pro tvorbu webových stránek, jako je Wix, nebo funkci pro vytváření webových stránek vašeho POS systému v restauraci.

Mírně bych více preferoval POS systém, protože je obvykle zdarma a jeho údržba je mnohem snazší.

Doporučil bych použít tvůrce webových stránek restaurace Waiterio, protože při používání systému Waiterio POS získáte svůj web zdarma. Je také velmi snadno použitelný.

Webové stránky restaurace

Odpovědělo několik běžných otázek:

Muž s otázkou

Kolik stojí web restaurace?

Web restaurace může stát až 300 USD ročně, v závislosti na zvolené metodě. Pokud používáte WordPress nebo platformu pro tvorbu webových stránek, jako je Wix, může vás to ročně stát přibližně 100 až 300 USD. Pokud používáte platformu POS, jako je Waiterio, nabízí spolu se softwarem POS bezplatný automatizovaný software pro tvorbu webových stránek.

Jak přijímat online objednávky?

K přijímání online objednávek budete potřebovat web s funkcí „online objednávání“. Nastavení funkce online objednávání na WordPress je komplikované. Ale s platformami pro tvorbu webových stránek, jako jsou Wix a Waiterio, je tato funkce již integrována.

Jak vytvořit webovou stránku doručovací služby?

Web restaurace s funkcí online objednávání může také sloužit jako web doručovací služby.

Rozvíjejte své potravinářské podnikání s Waiterio POS

Připojte se k 40 000 restauracím pomocí systému Waiterio Point of Sale

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Stažení zdarma

Poslední články