Revoluční marketingové strategie pro provoz vašeho baru

Revoluční marketingové strategie pro provoz vašeho baru

stanovila cíle pro strategický marketing barů

Zveřejněno Michael Elkins dne 2. ledna 2018

Barové operace čelí všem tradičním marketingovým výzvám restaurací, ale mají některé jedinečné problémy, které zahrnují riziko podpory nadměrného pití a obsluhy opilých hostů. Bary také musí vyjednávat o podávání jídla v prostředí, které je často přeplněné, bouřlivé a odpojené od kuchyně.

Musíte být velice opatrní, když prodáváte alkohol, aby nedocházelo k místním zákonům o víně, pivech a alkoholu. Mnoho jurisdikcí omezuje vaši schopnost inzerovat nebo nabízet pivní pobídky a ceny "šťastné hodiny". Existuje však mnoho odpovědných pracovních postupů, jako je nabídka slev na alkoholické nápoje "top shelf", podpisové nápoje využívající molekulární techniku ​​a diskontování potravin, které doplňují nákupy nápojů.

Definujte své marketingové cíle

V konečném důsledku jsou vaším cílem zvýšení prodeje a větší zisky, ale mlhavé, obecné cíle jsou obtížné sledovat a dosahovat. Cílem marketingu vašeho baru může být zvýšení prodeje alkoholu, vytváření společenských hádky pro vaše podnikání, přilákání klíčových demografických segmentů - například tisíciletí - nebo přimět lidi, aby zůstali déle a utráceli více peněz. Možná byste chtěli představit nové menu nebo podpisovou řadu alkoholických a nealkoholických nápojů. Možná budete chtít změnit svůj bar na místo zábavy. Stanovení některých sledovatelných a měřitelných cílů je vhodnou zásadou pro jakýkoli marketingový nebo obchodní plán.

Bez ohledu na vaše cíle a strategii je třeba prozkoumat veškeré místní předpisy týkající se alkoholu, abyste se nedostali do právních problémů. Nezapomeňte, že ne všechny propagační nápady jsou vhodné pro všechny typy barů. Například uspořádání degustace vinobraní může být nevhodné pro okolí baru a grilování. Měli byste vždy přizpůsobit jakoukoli propagační akci na vaši cílovou skupinu zákazníků, dostupný prostor a cenový profil, ale následující návrhy by měly vyvolat některé kreativní marketingové nápady:

Přijmout sociální média

Platformy sociálních médií nyní spojují lidi s podobnými zájmy neporovnatelnými způsoby. Millenniálové často vytvářejí aktivní společenský život spojováním s lidmi, kteří žijí v blízkosti prostřednictvím sociálních médií. Marketingové nápady týkající se marketingu sociálních médií zahrnují následující možnosti:

  • Stimuly pouze pro sociální uživatele

    Reklamní speciality pro konkrétní sociální skupiny mohou rozšířit váš sociální profil a rozšířit svůj dosah.

  • Zahrnuje nápady generované uživatelem

    Můžete uspořádat soutěž generovanou uživateli na různých společenských stránkách, abyste mohli vyhledávat nápady na nové potraviny, občerstvení, nápoje a témata.

  • Kultivujte komunitní skupiny

    Sociální média jsou ideální platformou pro propagaci vašeho barového prostoru pro komunitní skupiny, fundraisery, noční kasíny na získávání finančních prostředků pro charitu a další akce.

  • Zapojte se do místních osobností a vlivů

    Vaše sociální média mohou kontaktovat místní celebrity a ovlivňující osoby a přesvědčit je, aby propagovali myšlenku, příčinu nebo produkt ve vašem baru.

  • Vytvořit důležité příspěvky

    Pošlete fotky, články, tweety a videa, které představují koncept a klientelu vašeho baru.

  • Uspořádejte události Impromptu

    Můžete vyzvat své zákazníky, aby pozvali své přátele na improvizované setkání tím, že uspořádali neformální soutěž, aby zjistili, kdo může získat co nejvíce spolupracovníků, členů týmu nebo přátel.

  • Podporujte sdílení

    Povzbuzujte své hosty, aby sdíleli fotografie vašeho jídla, předkrmů a barevných nápojů. Tyto příspěvky můžete sdílet na digitálním nebo velkoformátovém monitoru.

  • Zahrnujte obsah vytvořený uživatelem do marketingu

    Sdílení fotografií, recenzí, karaoke představení a dalšího obsahu může přitahovat příznivou publicitu, podporovat doporučení a posílit loajalitu zákazníků.

  • Zaregistrujte svůj personál

    Vaši zaměstnanci v baru jsou závislí na tipech, takže každý server je přirozeně investován do vašeho úspěchu. Vyzvěte své zaměstnance, aby sdíleli informace o událostech, jídlech a nápojích vašeho baru na stránkách Instagram, Facebook a Twitter. Tyto příspěvky nemusí být složité - servery mohou jen říci, že pracují a lišta běží skvěle.

bar nápoje koktejly

Používání kreativních kreativních trendů k přilákání zákazníků

Obě bary a restaurace vytvářejí publicitu a přitahují zákazníky přijetím myšlenek z molekulární gastronomie a mixologie. Molekulární mixologie bylo poprvé pojmenováno a zavedeno ve Španělsku v roce 2003 šéfkuchařem Ferran Adrià. Zpočátku Adrià vyvinula techniku ​​sférifikace, která přeměnila tekutiny na barevné, pevné koule. Tyto koule mohou přidávat do koktejlů umělecký nádech a často poskytují silné zlepšení chuti.

Jiné techniky se staly běžnými pro vytváření pěny, vrstvených nápojů, gelů a nápojů, které mění barvu, když je pijete. Míchání nápojů se stalo uměním v konkurenčním světě propagace barů a majitelé barů mohou přilákat tisíciletí a městské boky s nápoji, které obsahují alchymickou magii a umění. Speciální vybavení pro trendové tyče nyní zahrnuje tekutý dusík, dehydrators, cukrářské nástroje, foukače, přísadové formy a šlehací zařízení. Kreativní mixologie často obsahuje pěny, želé, jedlé koktejly, příchutě chutí a tekutin, které mohou přerušovat pevné přísady.

Designové problémy, které ovlivňují tyče

Existuje několik problémů s designem interiérů, které ovlivňují bary , které řeší majitelé majitelů, aby se zařízení stalo pohodlnějším a atraktivnějším pro zákazníky. Dekorace pro zvláštní příležitosti jsou důležité a tyče se často rozhodnou instalovat chladničky a přípravné prostory pro krátké objednávky, aby urychlily přípravu jídla pro zákazníky. Důležité je také umístění barů v blízkosti toalet. Osvětlení je obvykle tlumené. Pokud máte v plánu mít karaoke nebo zábavu, je vhodné nainstalovat infrastrukturu pro vytvoření scény a vysílání zvuku.

GPS Marketing

Mobilní marketing založený na umístění je výkonným nástrojem pro bary a restaurace. Jeden průzkum Spojeného království zjistil, že 66% obchodníků nyní věří, že marketing založený na umístění nabízí nejslibnější reklamní příležitosti pro využití digitálních technologií. Můžete cílet lidi na nedalekém divadle nebo sportovní události při jejich odchodu a pozvat je, aby se zastavili na koktejl, večeři nebo občerstvení.

Klíčem k úspěchu je poskytnutí personalizované zprávy ve správný čas blízkým lidem. Lidé ochotně sdílejí své údaje o poloze v mobilních zařízeních a můžete posílat vlastní zprávy podle toho, kde jsou, například:

  • Zprávy ve svém jazyce
  • Včasné návrhy na prodloužení jejich večerní zábavy
  • Zvláštní pobídky k odpovědi na vaši zprávu
  • Mobilní rezervace stolu nebo tabulek pro velkou skupinu
  • Cílové vyhlídky založené na věku
  • Povzbuzovat lidi, aby se uvolnili po hektickém dni nakupování

Degustační akce

Sociální pijáci, upscale páry a fanoušci nápojů se mohou těšit na různé druhy degustačních akcí, které mohou zahrnovat pivo, víno, podpisové nápoje, nealkoholické nápoje a dokonce i kávu a čaj. Můžete získat spoustu propagačních kilometrů tím, že uspořádáte ochutnávku piva z celého světa nebo ochutnávku piva řemeslné výroby. Pokud nosíte řemeslné pivo, propagace může přilákat tisíciletí, milovníky piva a lidi, kteří jsou zvědaví na trend řemesla a piva.

Tyto ochutnávkové akce mohou mít téma - například určitého ducha, země původu, svátky a jiné tvůrčí koncepty. Akce s ochutnávkou jídel na základě menu mohou také čerpat příjemný bar, kde hosté mohou ochutnat různá jídla, předkrmy a nápoje. Zvažte atraktivitu získání pozvánky na telefonu, abyste měli koktejl, zatímco vzorkování tapas správně, když procházíte kolem baru, který dělá nabídku.

Sponzorování místních sportovních týmů

Většina barů závisí silně na opakovaných zákaznících a lidé mohou být velmi zvláštní ohledně barové atmosféry a jejich kolegů. Jedním z nejjednodušších způsobů, jak přilákat pravidelné zákazníky, kteří sdílejí postoj, je sponzorovat místní sportovní tým. Můžete si vybrat profesionální, vysokoškolské nebo dokonce školní týmy a můžete vyzvat členy týmu k bezplatnému jídlo nebo pití po místní hře.

Existuje mnoho propagačních možností pro místní týmy, které zahrnují značkové zboží, herní bazény, živé vysílání, sportovní zboží a hloupé sportovní soutěže. Váš bar by mohl také hostit virtuální sportovní týmy a ligy - zejména pro mistrovské akce.

Generování publicity s událostmi a stunts

Úspěšné akce propagující baru zahrnují procházení barů, lovy pochybovačů, soutěže, svátky a zábavu. Guerilla marketingové události - jako například vyvěšení značek na opuštěných budovách, vyčištění graffiti ve městě a oblečení zaměstnanců za Halloween nebo vázání s hádankovým filmem nebo šampionátem sportů, mohou vyvolat spoustu publicity na internetu a v tradičních médiích .

Životní prostředí s okamžitou objednávkou

Barový zisk se často soustřeďuje pouze v několika málo hodinách, které předcházejí a končí po půlnoci. To znamená, že je velmi důležité zrychlit službu, rychle přijímat objednávky a stále máte čas na zapojení zákazníků a posuzování jasnosti jednotlivých patronů. Mobilní a jednoduché rozhraní - jako je cenově dostupný POS systém nabízený firmou Waiterio - může posílat rychlé posílání objednávek na barmany, snížit chyby a volný čas pro připojení serverů se zákazníky.

V dnešním propojeném světě se bary potýkají s extrémní konkurencí, která přitahuje trendové singly s vysokými disponibilními příjmy a podnikatele, kteří chtějí své klienty pořádně pobavit. Bar operace čelí konkurenci od hotelových salonků, raves, soukromě hostované události a pop-up klubů. Rozvíjení kreativních nápadů, které rezonují s cílovým publikem, může zajistit stálou klientelu, zvýšit zisky a vytvořit si bar jako oblíbený místní hangout pro vaše cílené zákaznické demografické údaje.

Rozvíjejte své potravinářské podnikání s Waiterio POS

Připojte se k 40 000 restauracím pomocí systému Waiterio Point of Sale

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Stažení zdarma

Poslední články