Správa zaměstnanců restaurace: Váš největší zdroj nebo největší bolest hlavy?

Správa zaměstnanců restaurace: Váš největší zdroj nebo největší bolest hlavy?

zaměstnanci mohou vytvářet nebo poskytovat řešení

Zveřejněno Michael Elkins dne 19. prosince 2017

Nábor, řízení a personální zajištění vaší restaurace může způsobit problémy a řešení. Pokud děláte svou práci spravedlivě a profesionálně, můžete inspirovat věrnost a vytvořit tým příznivých značkových ambasadorů, kteří by mohli být vaším největším zdrojem vaší restaurace. Spokojení zaměstnanci získávají své kvalifikované přátele, slouží jako velvyslanci značky a přitahují kandidáty na zaměstnání. Proto je důležité při plánování vašeho podnikatelského záměru naplánovat nábor, nábor a každodenní řízení lidských zdrojů .

Řešení vlastních slabostí jako restaurátorů

Vaše první a nejdůležitější rozhodnutí o přijímání zaměstnanců by měla být ochrana vašich obchodních slabostí. Pokud jste člověk z domu, který se těší na vytváření menu, výcvik kuchařů a dokonce i práci s linkou, možná budete potřebovat někoho, kdo rozumí podnikatelskému softwaru, marketingu nebo úkolům řízení front-of-the-house. Někteří majitelé restaurací mají rádi interakci s hosty a pokud vám to způsobí nepohodlí nebo máte jiné povinnosti, které nechcete delegovat, budete si muset najmout někoho, kdo by převzal tyto povinnosti. Pokud máte rádi kruh mezi tabulkami a hosty, budete potřebovat někoho silného ke správě kuchyně.

Určete, jaké typy zaměstnanců potřebujete, jaké dovednosti potřebujete a jaké vzdělávací programy můžete nabídnout pro kariérní rozvoj, je zásadní součástí vašeho plánování lidských zdrojů. Každý tým bude potřebovat manažera, takže je důležité zjistit, jak fungují týmy. To neznamená, že by vaši zaměstnanci neměli být schopni vás nebo generálního manažera obrátit na jakékoli obavy, které nejsou řešeny, ale zaměstnanci by měli nejprve sledovat řetězec velení pro většinu problémů týkajících se správy zaměstnanců.

Používání technologie pro správu vašich zaměstnanců

Technologie může zjednodušit správu vašich zaměstnanců mnoha způsoby a zjednodušit provoz. Intuitivní software může vypočítat výplatní pásku, řídit dobrovolné, povinné a soudně nařízené mzdové odpočty a automatizovat přípravu vládních a pojišťovacích zpráv. Správný hardware a software mohou také označit restauraci způsobem, který přitahuje kvalifikované pracovníky. CRM a ERP software vám pomohou odhadnout potřeby personálu podle sezóny, svátků, místních festivalů a denní doby. Je důležité mít dostatek zaměstnanců k tomu, aby pokryli vaše potřeby, aniž byste museli věnovat více na mzdy, než je nutné. Vaše servery nebudou spokojeni, pokud máte nadbytečný počet zaměstnanců, protože v tipech nebudete dostávat dost.

Získání jednoduchého a pohodlného systému POS však usnadní práci vašim zaměstnancům při přijímání objednávek, vytváření vlastních zpráv, efektivnější správu tabulek a provádění plateb přímo u stolu. Společnost Waiterio nabízí bezplatné plány pro malé restaurace, které za měsíc přijmou méně než 100 objednávek a placené předplatné pro více měn. Systém je velmi intuitivní, takže vaši zaměstnanci nebudou potřebovat hodně školení.

Millenniální hlavolam

Restaurace po celém světě zažívá nebývalé náborové obtíže. Doporučení zůstávají nejúčinnějším způsobem, jak si najmout pracovníky restaurací, ale technologie změnila způsob, jakým jsou vydávány odkazy. Sociální média, osobní sítě přátel a spolupracovníků, on-line pracovní stoly a profesionální ředitelé nahradili tradiční doporučení typu word-of-mouth s doporučeními založenými na médiích pomocí digitálních technologií. Jedna studie společnosti Jobvite o náboru zjistila, že trvá méně času a nákladů na zaměstnání kandidáta, než je tomu u obecného žadatele. Doporučení také zůstávají na pracovišti déle a mají větší spokojenost s prací.

Millenniálové se často starají více o své pracovní prostředí a koncepci restaurace než o míru odměňování. Pracovní místa v restauracích mají stále vyšší míru odměny - zejména u kvalifikovaných pracovníků a kuchařů celebrit. Tisíceletí však dobře reagují na flexibilitu rozvrhu, podrobnosti o dodavatelském řetězci v restauraci a práci v diverzifikovaném prostředí. Mnoho tisíciletí se velice stará o jejich kariérní vyhlídky a jak jejich sítě přátel vidí svou práci namísto svých okamžitých vstupních platů a výhod.

Připoj se k nám

Nábor a nájem

Je důležité poskytnout atraktivní pracovní prostředí, které přitahuje kvalifikované zaměstnance. Právě vytvoření samoobslužného portálu, kde zaměstnanci mohou přistupovat ke svým záznamům, změnit své osobní údaje, požádat o volno a získat informace o jejich výhodách může být velkým plusem. Pokud se zaměstnanci mohou snadno a bez nákladu dostat na palubu, mohou se v restauraci objevit tisíciletí, kteří se chovají počítačem.

Očekává se, že tisíciletí tvoří přibližně 75 procent světové pracovní síly do roku 2025 , a proto je důležité, aby je efektivně přijímali. Některé z nejlepších postupů pro nábor a pronájem zaměstnanců restaurace zahrnují:

  • Vypracujte popisné popisy úloh

    Efektivní nábor vyžaduje silnou vlastní propagaci. Je důležité vytvořit živé a přitažlivé popisy práce.

  • Použijte své webové stránky pro nábor

    Millenniálové často raději hledají restaurace, kde mají pocit, že by se jim líbilo pracovat, a proto používejte své webové stránky, abyste podpořili výhody práce pro vaši společnost.

  • Aktivní role v sociálních médiích

    Připojení sociálních médií a doporučení jsou stále důležitější platformou pro branding a nábor. Zaměstnanci mohou využít také sociální média k vyhledávání kandidátů na zaměstnání.

  • Zaměřte a posuzujte uchazeče o zaměstnání

    Můžete použít mnoho digitálních nástrojů k posouzení kandidátských dovedností a postojů.

  • Propagujte sociální příčiny a místní události

    Můžete získat spoustu náborových výhod tím, že podpoříte užitečné příčiny, které preferujete vaši cíloví zákazníci a preferovaní uchazeči o zaměstnání.

  • Povzbuďte stávající zaměstnance k propagaci vaší restaurace

    Loajální a spokojení zaměstnanci se mohou stát vaším největším zdrojem najímání, když zveřejní příznivý obsah o vašem podnikání.

  • Kandidát na obrazovku po telefonu

    Je důležité, abyste v každé restaurační pozici vytvořili kontrolní seznam toho, co hledáte u zaměstnanců.

  • Identifikujte kandidáty pro rozvoj kariéry

    Čím rychleji určíte vyhlídky na propagaci a cross-training, tím větší bude jejich spokojenost s prací.

  • Udržujte životopisy v souboru

    Jakmile obdržíte pokračování, uchovávejte důležité informace o souboru. Pravděpodobně nebudete potřebovat šéfkuchaře, ale zachování otevřených linií komunikace se v budoucím náborovém úsilí může ukázat jako neocenitelné.

  • Poskytovat školení a mentoring

    Můžete výrazně ušetřit na průměrných nákladech na nábor a školení zaměstnanců vytvořením vlastního programu samostudia. Vaše školící nástroje mohou obsahovat písemné materiály, testy, videa, fotografie a další pomůcky pro školení. Přidejte lidský dotek do své strategie výcviku tím, že přiřadíte mentorům nebo trenérům nové zaměstnance, aby jim pomohli dozvědět se o svých povinnostech.

  • Dejte zaměstnancům síť a stolní nástroje

    Pokud chcete, aby vaši zaměstnanci pomáhali při náboru, je důležité je povzbudit. Uvědomte si jejich sociální úsilí, odměňujte je za prokázání sociální odpovědnosti a vytváření rozmanitého pracovního prostředí. Povzbuďte své zaměstnance, aby rozvíjeli empatii pro lidi z jiných kultur a socioekonomického prostředí.

Řízení rizik a bezpečnost zaměstnanců

Restaurátoři musí být připraveni řešit řadu otázek týkajících se bezpečnosti zaměstnanců. Starší nebo vadná zařízení, hygienické problémy, kousky a pády, škrty, popáleniny a choroby související s potravinami jsou běžnými rizikovými faktory v restauracích. Zaměstnanci barů mají přidružené nebezpečí při jednání s opilými a hanebnými zákazníky a nezajišťují podávání alkoholu nezletilým a opilým zákazníkům, což by mohlo vyvolat odpovědnost za jakékoli související nehody, incidenty při řízení pod vlivem alkoholu, boje atd. Pokud některý z vašich zaměstnanců obtěžuje nebo násilně obtěžuje ostatní, můžete čelit obtěžování nebo diskriminaci.

K ochraně vašich hostů a zaměstnanců je nezbytná správa rizik, pojištění a programy ochrany zaměstnanců. Vytvoření bezpečného, ​​přitažlivého a výchovného pracovního prostředí je nejlepším způsobem, jak spustit své náborové úsilí a vybudovat loajalitu zaměstnanců, a to zase přiláká správný druh pravidelných zákazníků.

Přitažlivé prostředí je pro zaměstnance vstupní úrovně stejně důležité jako pro vysoce kvalifikované uchazeče o zaměstnání. Pěstování zaměstnanců s pravidelnými propagačními akcemi, zvýšením platů a zvýšenou odpovědností povzbudí větší loajalitu, pomoc při plánování po sobě jdoucích klíčových pozic a učiní vaši zaměstnanci hrdí na to, že pro vás budou pracovat. Podporujte týmovou atmosféru, podpořte udržitelnost a místní zdroje, poskytněte pružné pracovní harmonogramy a okamžitě řešte otázky obtěžování a diskriminace.

Rozvíjejte své potravinářské podnikání s Waiterio POS

Připojte se k 40 000 restauracím pomocí systému Waiterio Point of Sale

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Stažení zdarma

Poslední články