Νέο μάρκετινγκ εστιατορίου [Πλήρης οδηγός]

Νέο μάρκετινγκ εστιατορίου [Πλήρης οδηγός]

Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές στρατηγικές μάρκετινγκ για να διαφημίσετε το νέο σας εστιατόριο!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 11 Νοεμβρίου 2021

Θέλετε να μάθετε πώς να διαφημίζετε ένα νέο εστιατόριο;

Το να έχετε ένα νέο εστιατόριο που δεν έχει ακόμη πελάτες μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά αν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε να το διαφημίζετε.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει στρατηγική μάρκετινγκ όταν το εστιατόριο βρίσκεται ακόμα στη φάση του σχεδιασμού .

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσω για το πώς μπορείτε να διαφημίσετε ένα νέο εστιατόριο. Θα καλύψω επίσης:

  • Η σημασία του μάρκετινγκ για ένα νέο εστιατόριο.
  • Τι πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ.
  • Ένας απλός οδηγός για το πώς και πότε να ξεκινήσετε τη διαφήμιση ενός εστιατορίου.
  • Και οι διαφορετικές στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόσετε.

Αυτό το άρθρο είναι όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας στρατηγικής μάρκετινγκ για το νέο σας εστιατόριο από την αρχή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα σας βοηθήσει ανεξάρτητα από την εμπειρία σας στο μάρκετινγκ.

Ας αρχίσουμε!

Σημασία του μάρκετινγκ για ένα νέο εστιατόριο

Δρόμος με εστιατόρια και στις δύο πλευρές

Όπως είπα στην εισαγωγή, η ύπαρξη μιας στρατηγικής μάρκετινγκ από τη στιγμή που ξεκινάτε να δημιουργείτε το επιχειρηματικό σας σχέδιο εστιατορίου είναι ζωτικής σημασίας.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιχειρήσεις εξαρτώνται από τους πελάτες τους για να λειτουργήσουν.

Και φυσικά, εάν η επιχείρησή σας είναι νέα και δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για το κοινό-στόχο σας, οι πελάτες απλά δεν θα μάθουν ποτέ την ύπαρξή της .

Στον κλάδο των εστιατορίων, η στρατηγική μάρκετινγκ παίζει ελαφρώς διαφορετικό ρόλο από ό,τι για άλλους τύπους επιχειρήσεων.

Γιατί; Επειδή το κοινό-στόχος σας μπορεί να γνωρίζει ότι υπάρχει ένα νέο εστιατόριο στην πόλη, πράγμα που σημαίνει ότι το μάρκετινγκ εστιατορίου δεν αφορά μόνο την ενημέρωση των πελατών .

Αντίθετα, ο ρόλος του μάρκετινγκ είναι να ενισχύσει την απήχηση του εστιατορίου σας για να τους προσελκύσει , να τους ενημερώσει , να συνδεθεί μαζί τους , να τους μετατρέψει και στη συνέχεια να τους συνεχίσει να επιστρέφουν .

Ένα νέο εστιατόριο θα πρέπει να επικεντρωθεί στα τρία πρώτα μέρη αυτής της διαδικασίας εντατικά για να προσελκύσει τους περισσότερους πελάτες στην αρχή — για να τους συνεχίσει να επιστρέφουν, να προσφέρει εξαιρετικά καλή εξυπηρέτηση.

Αλλά επιτρέψτε μου να σας σταματήσω εκεί ακριβώς γιατί οι προσπάθειες μάρκετινγκ δεν μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως — ξεκινούν με μια ανάλυση αγοράς .

Η ανάλυση ή η μελέτη αγοράς είναι αυτή που θα σας δώσει τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να καθορίσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ.

Επιπλέον, σας δίνει επίσης πιθανούς δείκτες για το επίπεδο επιτυχίας του εστιατορίου σας, αν και θα πρέπει να τους αντιμετωπίζετε με προσοχή και να διατηρείτε τις προσδοκίες σας ρεαλιστικές ανά πάσα στιγμή.

Πώς να πραγματοποιήσετε μια μελέτη αγοράς;

Συνάντηση γραφείου μάρκετινγκ

Η διεξαγωγή μιας μελέτης αγοράς είναι αρκετά δαπανηρή και περίπλοκη, επομένως η σύστασή μου είναι να την αφήσετε στα χέρια των επαγγελματιών και να ζητήσετε συμβουλές.

Αυτό θα σας δώσει πιο ακριβή και αποτελεσματικά αποτελέσματα για να καθορίσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ σας.

Με αυτά τα λόγια, υπάρχουν μερικές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα — τις οποίες μπορείτε αργότερα να ξοδέψετε για την πραγματική στρατηγική.

Για να το κάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε μια σχεδόν επιστημονική προσέγγιση στην εργασία και να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Καθορίστε τους Στόχους σας για τη Μελέτη Αγοράς

Για να πραγματοποιήσετε μια αποτελεσματική ανάλυση αγοράς, πρέπει να δημιουργήσετε έναν συγκεκριμένο στόχο ή μια σειρά στόχων που θέλετε να επιτύχετε με αυτό.

Μπορεί να είναι οτιδήποτε, ωστόσο, είναι καλή ιδέα να εστιάσετε σε ποιους παράγοντες πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξετε την επιχείρησή σας για να καθορίσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ .

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργηθούν σημαντικές ερωτήσεις και στη συνέχεια να απαντηθούν με τη μελέτη. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Άμεσος ανταγωνισμός:

  • Πώς είναι ο άμεσος ανταγωνισμός;
  • Ποιες στρατηγικές χρησιμοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα;
  • Τι αντίκτυπο θα έχει στην επιχείρησή μου;
  • Πώς μπορώ να τους νικήσω;

Μελετήστε το περιβάλλον του Χώρου

  • .Τι άνθρωποι περνούν από τον χώρο;
  • Πώς είναι η ροή του κόσμου μπροστά στον χώρο;
  • Τι περιβάλλει τον χώρο;
  • Ποιες απειλές υπάρχουν κοντά στον χώρο; Για παράδειγμα, ανταγωνισμός, χωματερή, θορυβώδεις περιοχές ή επικίνδυνες περιοχές της πόλης.

Πώς είναι το My Ideal Buyer Persona ή Client;

  • Πώς θα ήταν ο τέλειος πελάτης μου;
  • Ποιες είναι οι προτιμήσεις και οι καταναλωτικές τους συνήθειες;
  • Ποια είναι τα σημεία πόνου τους όταν πηγαίνουν σε ένα εστιατόριο;

Μάθετε τι πιστεύουν οι άνθρωποι για τη γαστρονομική μου πρόταση

Νόστιμο χάμπουργκερ
  • Είναι το προϊόν μου βιώσιμο στην περιοχή/τοποθεσία;
  • Υπάρχει κοινό για το προϊόν μου;

Σημείωση: Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι πολύ σημαντικές και μπορεί να καταλήξουν να αλλάξουν την ιδέα σας, τη γαστρονομική σας προσφορά, ακόμη και να σας εμποδίσουν να ανοίξετε το εστιατόριό σας. Πρέπει να τα κάνετε το συντομότερο δυνατό!

Ποιες είναι οι τοπικές γαστρονομικές τάσεις;

  • Ποια είναι τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης;
  • Ποια προσελκύουν το υψηλότερο ποσοστό του κοινού-στόχου μου;

Μελετήστε άλλες τοπικές επιχειρήσεις που δεν είναι άμεσος ανταγωνισμός

  • Ποιες άλλες επιχειρήσεις βρίσκονται κοντά στο εστιατόριό μου;
  • Ποια έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα;
  • Ποιες στρατηγικές μάρκετινγκ χρησιμοποιούν;

Αυτά τα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας για οποιονδήποτε νέο ιδιοκτήτη εστιατορίου ή κάποιον που βρίσκεται ακόμη στη φάση του σχεδιασμού.

Ακόμα κι έτσι, είναι πολύ σημαντικό να ορίσετε συγκεκριμένους στόχους για τη μελέτη, καθώς έτσι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να λάβετε αποτελέσματα.

2. Επιλέξτε μια κατάλληλη αναλυτική μέθοδο

Η μέθοδος που επιλέγετε για να συλλέξετε τα δεδομένα ή να απαντήσετε στις ερωτήσεις που έχετε θέσει στον εαυτό σας έχει μεγάλη επίδραση στα αποτελέσματα της μελέτης σας. Συνιστάται να επιλέξετε διαφορετικές μεθόδους. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

Προσωπικές Έρευνες

Οι έρευνες είναι απλές, σχετικά φθηνές και εύκολες στη διεξαγωγή τους.

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος κοντά στο εστιατόριό σας, να δημιουργήσετε μια φόρμα με τις σωστές ερωτήσεις και να αρχίσετε να συμπληρώνετε τη φόρμα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων.

Μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε σε διάφορα μέρη, όπως κοντά στην τοποθεσία σας, σε καθορισμένη ακτίνα κοντά στην τοποθεσία σας, σε εκθέσεις τροφίμων, ανάμεσα σε έμπειρους επιχειρηματίες και σε κάθε είδους εκδηλώσεις.

Ομάδες εστίασης

Αυτή η μέθοδος είναι λίγο πιο περίπλοκη, δαπανηρή και επικίνδυνη επειδή υπάρχουν αρκετές επιρροές που μπορούν να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα, για παράδειγμα, η ουδετερότητα του ατόμου που διεξάγει τη μελέτη ή η επιρροή των ίδιων των μελών της ομάδας.

Επιπλέον, οι ομάδες εστίασης δεν είναι τόσο αποτελεσματικές για να καλύψουν τη βαθιά έρευνα, όπως η κατανόηση των αναγκών των πελατών σας ή η δημιουργία προφίλ προσωπικών στοιχείων αγοραστών — οι συνεντεύξεις και οι προσωπικές έρευνες είναι καλύτερες σε αυτό.

Ωστόσο, εάν καταφέρετε να το κάνετε σωστά, αυτή η μέθοδος μπορεί να σας δώσει εξαιρετικές ιδέες για να εφαρμόσετε και να ωφελήσετε την επιχείρησή σας αργότερα.

Απευθείας Συνεντεύξεις

άμεση συνέντευξη

Απλώς πάρτε συνέντευξη από πολλά άτομα ξεχωριστά για να λάβετε πληροφορίες ή απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που έχετε ορίσει ως στόχους σας.

Αυτή η μέθοδος είναι λίγο πιο κουραστική και χρονοβόρα, αλλά θα σας δώσει μια πολύ πολύτιμη ματιά στο μυαλό του καταναλωτή.

Η Άμεση Μελέτη του Διαγωνισμού

Μεταμφιεσθείτε σε πελάτη και επισκεφτείτε το εστιατόριο του διαγωνισμού σας. Δώστε προσοχή σε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που θέλετε να μάθετε για τον ανταγωνισμό σας και κρατήστε σημειώσεις.

Μελετήστε το διαδικτυακό προφίλ του διαγωνισμού σας

Απλώς επισκεπτόμενοι τα κοινωνικά δίκτυα, τις ιστοσελίδες, τα κανάλια επικοινωνίας και τις κριτικές του διαγωνισμού σας, θα μπορείτε να γνωρίζετε τι κάνουν σε σχέση με το μάρκετινγκ, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τα λάθη τους.

Ό,τι καταλάβετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας!

Online Εργαλεία

Τα κοινωνικά δίκτυα, οι ιστότοποι κριτικών, τα φόρουμ, οι ιστοσελίδες, τα ψηφιακά περιοδικά και πολλά άλλα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες και για την τοπική αγορά.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Google Forms για να δημιουργήσετε έρευνες και να τις εφαρμόσετε στο διαδίκτυο δωρεάν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πληρωμένη διαφήμιση στο Facebook με φόρμες, έρευνες Instagram και πολλά άλλα.

Για να μην αναφέρουμε τις διαδικτυακές υπηρεσίες έρευνας.

3. Μελετήστε τα Αποτελέσματα

Μελετήστε όλα τα αποτελέσματα και τις απαντήσεις που λάβατε για να ορίσετε μια τελική απάντηση στους στόχους που καθορίσατε για τη μελέτη σας.

Αν καταφέρατε να πάρετε μια απάντηση για κάθε ερώτηση, τότε είστε πιο κοντά στην ολοκλήρωση της μελέτης αγοράς και την επισύναψη της στο επιχειρηματικό σας σχέδιο.

Αλλά όχι χωρίς να ακολουθήσετε πρώτα τα επόμενα δύο βήματα.

4. Καθορίστε το κοινό-στόχο και το προσωπικό σας αγοραστή

αγοραστική προσωπικότητα

Το κοινό-στόχος σας είναι η γενική περιγραφή των ατόμων που θα πάνε στο εστιατόριό σας. Η περσόνα αγοραστή είναι ένα υποθετικό προφίλ ενός ατόμου που είναι μέρος του κοινού-στόχου, αλλά που σας δίνει πιο συγκεκριμένα και ανθρώπινα δεδομένα — ουσιαστικά δίνει ένα πρόσωπο και ένα όνομα στους πελάτες σας.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα κοινού στόχου:

Το κοινό-στόχος του εστιατορίου μου είναι άτομα, 18 έως 26 ετών, άγαμοι, φοιτητές, με εισόδημα κάτω του μέσου όρου, που θέλουν να πάνε σε ένα εστιατόριο με φτηνές επιλογές για vegan και χορτοφάγους, και αυτό δέχεται κατοικίδια.

Και τώρα ένα παράδειγμα Buyer Persona:

Η Μαρία είναι φοιτήτρια προγραμματισμού στο τοπικό πανεπιστήμιο, εργάζεται από το σπίτι ως ανεξάρτητη προγραμματίστρια.

Έχει υιοθετημένο σκύλο. Τα ενδιαφέροντά της είναι η γιόγκα, η υποστήριξη οργανώσεων υπέρ του περιβάλλοντος και η εργασιακή δικαιοσύνη προς τις γυναίκες.

Επιπλέον, θέλει να έχει μια ισορροπημένη vegan διατροφή, η οποία έχει χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον και είναι φθηνή, επομένως θέλει να βρει ένα εστιατόριο που να πληροί αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ο καθορισμός και των δύο πτυχών θα σας δώσει έναν ακόμη τρόπο για να καθορίσετε τις ανάγκες των πελατών σας και αργότερα, να ικανοποιήσετε αυτές τις ανάγκες με το εστιατόριό σας.

Όσο πιο λεπτομερείς είναι σχετικά με τη νοοτροπία, την προσωπικότητα και τα συναισθήματα των πελατών σας, τόσο το καλύτερο.

Στρατηγικές μάρκετινγκ που πρέπει να εφαρμόσετε από την πρώτη μέρα

Μόλις έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το κοινό-στόχο σας και την αγοραστική σας προσωπικότητα, είναι καιρός να αρχίσετε να εφαρμόζετε βασικές στρατηγικές.

Οι παρακάτω στρατηγικές είναι αρκετά απλές, ωστόσο, θα είναι πολύ χρήσιμες εάν είστε υπεύθυνοι για το μάρκετινγκ του εστιατορίου σας, εάν θέλετε να κάνετε διαφήμιση χαμηλού κόστους ή εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια μιας εταιρείας μάρκετινγκ.

Branding — Η # 1 στρατηγική

Το branding είναι η πρώτη στρατηγική που πρέπει να εφαρμόσετε.

Η επωνυμία είναι μια συλλογή αξιών, ενεργειών, γραφικών στοιχείων, στοιχείων της υπηρεσίας του εστιατορίου σας και πολλά άλλα που χρησιμεύουν ως εργαλείο για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της επωνυμίας σας στο μυαλό του κοινού-στόχου σας.

Εν ολίγοις, πρόκειται για τη δημιουργία ενός καλά μελετημένου σεναρίου προσωπικότητας και την εφαρμογή του σε κάθε πτυχή της επιχείρησής σας, από τις τιμές των πιάτων σας μέχρι το χρώμα ή το σχέδιο των χαρτοπετσετών που χρησιμοποιείτε για την υπηρεσία, και φυσικά, ότι τα πάντα είναι συνεπής.

Η επωνυμία της επιχείρησής σας δεν είναι πραγματικά μια επιλογή — ακόμα κι αν δεν το κάνετε απευθείας, είναι ήδη μέρος του εστιατορίου σας.

Γιατί; Επειδή το εστιατόριό σας, στο σύνολό του, είναι το εργαλείο επωνυμίας σας.

Η κατοχή μιας στρατηγικής επωνυμίας απλώς σας βοηθά να έχετε τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται και συμπεριφέρεται η επωνυμία σας, και φυσικά, λίγο περισσότερο έλεγχο στον τρόπο που σας αντιλαμβάνονται οι πελάτες σας. Γι' αυτό το branding είναι σημαντικό .

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε τη στρατηγική επωνυμίας σας:

1. Δημιουργήστε την εσωτερική σας επωνυμία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ορίσετε είναι η εσωτερική μάρκα . Η εσωτερική επωνυμία του εστιατορίου σας είναι οι αξίες, η αποστολή και το όραμά του.

Η εσωτερική επωνυμία του εστιατορίου σας είναι ζωτικής σημασίας γιατί είναι η ουσία που κρατά το εστιατόριό σας σε κίνηση και είναι αυτό που θα σας επιτρέψει:

  • Προσελκύστε πελάτες που συνδέονται με το εστιατόριό σας.
  • Και προσελκύστε υπαλλήλους που συνδέονται με το εστιατόριό σας και που θα γίνουν πρεσβευτές της επωνυμίας σας μέσω των διαφορετικών πλευρών της επιχείρησής σας, όπως η υπηρεσία σας ή τα κοινωνικά σας δίκτυα.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα γιατί καθορίζει τι είναι πραγματικά η επιχείρησή σας, πέρα από την οικονομική και εταιρική πτυχή.

2. Καθορίστε το κοινό-στόχο και το προσωπικό σας αγοραστή

Η γνώση του κοινού σας είναι ζωτικής σημασίας πριν από τα επόμενα βήματα, καθώς είναι αυτό που θα σας επιτρέψει να ορίσετε τα ακόλουθα στοιχεία της επωνυμίας σας, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας και να συνδεθείτε.

3. Μελετήστε τον ανταγωνισμό σας και καθορίστε τη θέση σας στην αγορά

δεδομένα σχετικά με το μάρκετινγκ

Η τρίτη πτυχή είναι να μελετήσετε τον ανταγωνισμό σας και να καθορίσετε τη θέση σας στην αγορά.

Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις στρατηγικές που εφαρμόζουν οι ανταγωνιστές σας, εάν τα καταφέρνουν, ή ακόμα καλύτερα, να εντοπίσετε τα λάθη που κάνουν.

Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τα λάθη τους, δημιουργώντας παράλληλα ένα μοναδικό και πρωτότυπο brand για το εστιατόριό σας.

4. Καθορίστε το εμπορικό σήμα σας και την προσωπικότητά του

Αυτό το βήμα ξεκινά από τα προηγούμενα, στα οποία αφού ορίσετε αυτές τις πτυχές, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε μια προσωπικότητα για την επωνυμία σας που είναι αποτελεσματική στη σύνδεση με τους καλεσμένους σας.

Η προσωπικότητα του εστιατορίου σας πρέπει να έχει απήχηση με την προσωπικότητα των καλεσμένων σας, έτσι ώστε το εστιατόριό σας να είναι αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες που αναγνωρίσατε στη μελέτη αγοράς σας, την προσωπικότητα του αγοραστή σας και το κοινό-στόχο σας.

5. Καθορίστε τη φωνή σας, την ιστορία σας, το όνομά σας και το σύνθημά σας

Αφού ορίσετε την προσωπικότητα της επωνυμίας σας, είναι καιρός να ορίσετε τα διάφορα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε γραπτώς αυτήν την επωνυμία.

Αυτό περιλαμβάνει το όνομα του εστιατορίου σας, την ιστορία του, το σλόγκαν του και τον τόνο ή τη φωνή που θα χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με το κοινό-στόχο σας.

6. Καθορίστε την οπτική σας ταυτότητα

Η οπτική ταυτότητα είναι οτιδήποτε σχετίζεται με τις φυσικές και εικονικές πτυχές του εστιατορίου σας.

Αυτό περιλαμβάνει λογότυπα, σλόγκαν, πανό, διαφημίσεις, τα χρώματα του εστιατορίου σας, τα χρώματα του ιστότοπού σας και πολλά άλλα.

Και πάλι, αυτό θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τα συναισθήματα και το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε, τα οποία με τη σειρά τους βασίζονται στη φωνή και την ιστορία του εστιατορίου.

7. Καθορίστε άλλα στοιχεία της επωνυμίας σας

Σε αυτό το βήμα, πρέπει να ορίσετε τις πτυχές που προκύπτουν από την προσωπικότητα και την ταυτότητα της επωνυμίας.

Επομένως, θα πρέπει να αρχίσετε να εργάζεστε σε λεπτομέρειες που σας βοηθούν να προωθήσετε αυτές τις πτυχές. Αυτό περιλαμβάνει τον καθορισμό της τεχνολογικής υποδομής του εστιατορίου σας, του σημείου πώλησής σας, των σεναρίων υπηρεσιών σας και πολλά άλλα.

8. Προσδιορίστε τα κανάλια σας

πελάτη που χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε αυτό το βήμα πρέπει να προσδιορίσετε τα κανάλια του εστιατορίου σας, κάτι που ισχύει κυρίως για τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ. Σας συνιστώ να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το θέμα , ώστε να μπορείτε να ορίσετε εύκολα αυτό το σημείο της στρατηγικής επωνυμίας σας.

9. Ξεκινήστε τη στρατηγική σας

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τη στρατηγική επωνυμίας σας και τη στρατηγική διαδικτυακού μάρκετινγκ με την επωνυμία που θέλετε να δημιουργήσετε και που έχετε ορίσει στα προηγούμενα βήματα.

Είναι πολύ σημαντικό από εδώ και στο εξής να αρχίσετε να δίνετε προσοχή στις αντιδράσεις, τις αλληλεπιδράσεις και περισσότερες λεπτομέρειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μετρήσετε τα αποτελέσματα της στρατηγικής σας.

10. Αξιολογήστε τα αποτελέσματά σας, ενημερώστε τη στρατηγική σας και ξεκινήστε ξανά

Μετά από ορισμένο χρόνο εφαρμογής της στρατηγικής επωνυμίας σας, μπορείτε να αρχίσετε να μετράτε τα αποτελέσματά σας με απλές μεθόδους, όπως έρευνες ικανοποίησης στο εστιατόριό σας, στα κοινωνικά δίκτυα, στον ιστό της σελίδας σας, μέσω των διαδικτυακών κριτικών του εστιατορίου σας και πολλά άλλα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε τις τελευταίες ανατροπές στη στρατηγική σας για να την προσαρμόσετε καλύτερα στην αγορά και να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας.

Social Media Marketing

Αφού καθορίσετε τη στρατηγική επωνυμίας σας, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν και τις άλλες στρατηγικές που αναφέρω παρακάτω.

Η στρατηγική μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ σημαντική επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθημερινά.

Επομένως, το εστιατόριό σας πρέπει να έχει παρουσία σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα και να εφαρμόζει τις διαφορετικές πτυχές που ορίζονται από τη στρατηγική επωνυμίας σε αυτά.

Αυτά είναι τα βήματα για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής στρατηγικής μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

1. Καθορίστε τα κοινωνικά δίκτυα του κοινού-στόχου σας

Αυτό είναι κάτι που έχετε ήδη κάνει για τη στρατηγική επωνυμίας σας και επίσης όταν διεξάγετε μια μελέτη αγοράς για να προσδιορίσετε την προσωπικότητα του αγοραστή και το κοινό-στόχο σας.

Αφού μάθετε τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν και που είναι πιο αποτελεσματικά για τη διανομή περιεχομένου σχετικά με το εστιατόριό σας, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

2. Δημιουργήστε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αυτό το βήμα είναι απλό — δημιουργήστε προφίλ σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιεί το κοινό-στόχος σας.

Και πάλι, πρέπει να χρησιμοποιείτε στοιχεία που να συνάδουν με την επωνυμία του εστιατορίου σας. Που περιλαμβάνει:

  • Λογότυπα
  • Πανό
  • Ονόματα, συνθήματα και περιγραφές προφίλ/σελίδων

Κι αλλα.

Θυμηθείτε επίσης να προσθέσετε τις λεπτομέρειες του εστιατορίου σας, όπως τη διεύθυνση και τις ώρες λειτουργίας, να συνδέσετε τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα μεταξύ τους και, φυσικά, τον ιστότοπό σας.

Είναι καλή ιδέα να ανοίξετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το εστιατόριό σας αμέσως μετά τον καθορισμό της στρατηγικής επωνυμίας σας.

3. Προσαρμόστε το περιεχόμενο στο κανάλι

Ανάλογα με τα αγαπημένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κοινού-στόχου σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους μάρκετινγκ περιεχομένου που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο κανάλι.

Για παράδειγμα, εάν το κοινό-στόχος σας χρησιμοποιεί Facebook ή Instagram —τώρα Meta— θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εικόνες υψηλής ποιότητας που σχετίζονται με το εστιατόριό σας.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε κείμενο, hashtags και άλλα στοιχεία που σας βοηθούν να διατηρήσετε μια φωνή συνεπή με τη στρατηγική επωνυμίας σας.

Και το ίδιο για τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Βίντεο για TikTok, YouTube, Instagram Reels και Twitter και πολλά άλλα.

4. Μελετήστε τα αποτελέσματά σας και βελτιώστε τη στρατηγική σας

Το καλό με το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι σας επιτρέπει επίσης να μελετήσετε τις διαφορετικές αλληλεπιδράσεις του κοινού-στόχου σας για να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ελέγξετε ποιες αναρτήσεις δημιουργούν τα περισσότερα likes, ποιος τύπος βίντεο έχουν τις περισσότερες προβολές και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια, μπορείτε απλώς να βελτιστοποιήσετε τα βίντεό σας για να προσαρμόσετε περαιτέρω το περιεχόμενο στις προτιμήσεις του κοινού σας.

Δημιουργία Ιστοσελίδας

σχεδιασμός ιστοσελίδας για ένα εστιατόριο

Η δημιουργία ενός ιστότοπου είναι επίσης ζωτικής σημασίας για το μάρκετινγκ ενός νέου εστιατορίου.

Όπως και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο το συντομότερο δυνατό αφού καθορίσετε την επωνυμία του εστιατορίου σας.

Γιατί;

Διότι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε περισσότερο χρόνο για να τοποθετήσετε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τοπικές πρακτικές SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης).

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βασικό SEM (μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης) για να κατατάξετε τον ιστότοπό σας πιο γρήγορα τοπικά με πληρωμένες διαφημίσεις.

Δημιουργήσαμε ένα υπέροχο άρθρο που σας διδάσκει τις καλύτερες μεθόδους για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για το εστιατόριό σας .

Δημιουργία προωθητικών ενεργειών

Οι προσφορές έναρξης είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για να δώσετε εύκολα την έκθεση στο εστιατόριο σας. Ωστόσο, προτού ξεκινήσετε να δημιουργείτε αυτές τις προσφορές, πρέπει να έχετε μια σταθερή υποδομή όπου το κοινό σας μπορεί να δει αυτές τις πληροφορίες.

Εάν έχετε δώσει προσοχή, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχετε ενεργές σελίδες κοινωνικών μέσων και ενεργές ιστοσελίδες για να το κάνετε.

Οι προσφορές έναρξης μπορεί να είναι οτιδήποτε, από συγκεκριμένο δωρεάν φαγητό, δωρεάν ποτά ή ζωντανή μουσική και πολλά άλλα.

Σας συνιστώ να διαβάσετε το άρθρο μας για το πώς να οργανώσετε τα εγκαίνια ενός εστιατορίου , ώστε να εφαρμόσετε όλες τις σωστές συμβουλές πριν από τη μεγάλη μέρα.

Influencer Marketing

Το Influencer Marketing είναι επίσης μια καλή ιδέα. Αυτό συνίσταται στη συνεργασία με τοπικούς παράγοντες επιρροής ή διασημότητες που μπορούν να προσελκύσουν τους οπαδούς τους στο εστιατόριό σας.

Η διαδικασία για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας θα εξαρτηθεί άμεσα από κάθε influencer και τις πρακτικές του για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί μόνο να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω των κοινωνικών τους δικτύων και να προγραμματίσετε μια επίσκεψη.

Αλλά ορισμένοι influencers μπορεί να έχουν πιο αυστηρά προγράμματα - γενικά, όσο πιο διάσημος είναι ο influencer, τόσο πιο δύσκολο είναι να τραβήξεις την προσοχή τους.

Επιπλέον, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συνεργασιών που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με influencers.

  • Τραβήξτε φωτογραφίες ενώ τρώτε στο εστιατόριό σας.
  • Ότι το προτείνουν στα social media τους.
  • Αφήστε τους να δημιουργήσουν βίντεο που προτείνουν το εστιατόριό σας.
  • Συνεργαστείτε μαζί σας για πληρωμένη διαφήμιση, όπως για τη δημιουργία πολλών αναρτήσεων μαζί, όπως ιστορίες Instagram, φωτογραφίες, τροχούς και άλλα.
  • Ζητήστε τους να κάνουν βίντεο στο YouTube σχετικά με την εμπειρία τους στο εστιατόριό σας.

Ορισμένοι παράγοντες επιρροής μπορεί ακόμη και να είναι ανοιχτοί στο να γίνουν μέρος της εικόνας της επωνυμίας σας, ως μοντέλα, σε διαφημίσεις, σε τοπικές τηλεοπτικές διαφημίσεις και πολλά άλλα — αν και φυσικά, αυτό μπορεί να είναι πιο ακριβό.

Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να ωφελήσουν πολύ το εστιατόριό σας εάν επιλέξετε τον κατάλληλο influencer!

Η εφαρμογή αυτών των στρατηγικών θα δώσει έκθεση στο νέο σας εστιατόριο

Το πιο σημαντικό πράγμα για τη διαφήμιση ενός νέου εστιατορίου είναι απλώς να μεγιστοποιήσετε την έκθεσή σας στα μάτια του κοινού-στόχου σας.

Μεγάλο μέρος του μάρκετινγκ στην πραγματικότητα είναι να τμηματοποιείτε καλά το κοινό-στόχο σας, να το γνωρίζετε, να αναγνωρίζετε πού μπορείτε να το βρείτε και περισσότερα πράγματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με τους πελάτες σας παρά με την επιχείρησή σας.

Έτσι, το πιο σημαντικό μέρος είναι ότι — μελετήστε καλά τους πελάτες σας και θα είναι πολύ πιο εύκολο να τους πουλήσετε την ιδέα του εστιατορίου σας.

Δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα το μάρκετινγκ του νέου σας εστιατορίου; Ξεκινήστε το ASAP!

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα