Πώς να φτιάξετε ένα μενού για το εστιατόριό σας

Πώς να φτιάξετε ένα μενού για το εστιατόριό σας

Πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα φανταστικό μενού

Δημοσιεύτηκε από Abhi Chatterjee την 27 Οκτωβρίου 2022

Το να έχετε ένα καλά σχεδιασμένο μενού για το εστιατόριό σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή σας. Ένα καλοστημένο μενού μπορεί να αυξήσει τα κέρδη του εστιατορίου σας κατά 10% - 15%.

Το μενού του εστιατορίου σας είναι σημαντικός παράγοντας για την αύξηση των πωλήσεων στην επιχείρησή σας. Κατα συνέπεια, βοηθάει στο να αυξήσετε τα κέρδη του εστιατορίου σας.

Πώς μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε ένα φανταστικό μενού για το εστιατόριο σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας διδάξουμε πώς να φτιάξετε ένα εξαιρετικό μενού για το εστιατόριό σας.

Πώς να δημιουργήσετε ένα μενού;

Η δημιουργία μενού για το εστιατόριό σας δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε. Σήμερα, υπάρχουν πολλά προγράμματα λογισμικού που καθιστούν αυτή τη διαδικασία εύκολη. Εδώ είναι μια απλή μέθοδος που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά το σχεδιασμό του μενού σας:

  • Δημιουργήστε μια λίστα : Γράψτε το όνομα όλων των πιάτων του εστιατορίου σας σε ένα υπολογιστικό φύλλο. (Χρησιμοποιήστε φύλλα Google )
  • Ορισμός τιμών: Ορίστε τις τιμές των πιάτων στο μενού σας σύμφωνα με το κόστος φαγητού και τα περιθώρια κέρδους .
  • Κατηγοριοποιήστε : Δημιουργήστε μια ενότητα για κάθε κατηγορία, όπως πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ορεκτικά, επιδόρπια κ.λπ. Βάλτε τα πιάτα σας στις σωστές κατηγορίες.
  • Αποφασίστε την διάταξη του μενού σας : Θα συζητηθεί αργότερα σε αυτό το άρθρο.
  • Χρήση λογισμικού δημιουργίας μενού : Υπάρχουν πολλά δωρεάν λογισμικά δημιουργίας μενού στο διαδίκτυο που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εκπληκτικά μενού για το εστιατόριό σας. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε μερικά τέτοια προγράμματα.
  • Λήψη του μενού σας : Αφού σχεδιάσετε το μενού σας στο διαδίκτυο, μπορείτε να το κατεβάσετε ως αρχείο PDF και στη συνέχεια να το εκτυπώσετε. Εκτυπώστε όσα μενού χρειάζεστε.
  • Χρησιμοποιήστε καλύμματα μενού επώνυμων: Προτιμήστε προσχέδια επώνυμης ποιότητας για το εστιατόριό σας. Εισαγάγετε το μενού σας σε αυτά.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε το μενού του εστιατορίου σας.

Όμως, ο σωστός σχεδιασμός του μενού σας είναι επίσης σημαντικό μέρος. Ένα καλά σχεδιασμένο μενού μπορεί να αυξήσει τα έσοδα και τα κέρδη του εστιατορίου σας.

Ας μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να φτιάξετε το ιδανικό μενού για το εστιατόριό σας.

Πώς να σχεδιάσετε τη διάταξη του μενού σας;

μενού εστιατορίου

Όταν οι πελάτες βλέπουν το μενού του εστιατορίου σας, εστιάζεται η προσοχή τους σε ορισμένες συγκεκριμένες περιοχές του μενού σας. Αυτοί είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει να βάλετε τα πιο κερδοφόρα / πιο δημοφιλή πιάτα.

Για παράδειγμα, τα ορεκτικά έχουν γενικά υψηλό περιθώριο κέρδους, οπότε η τοποθέτησή τους σε αυτές τις περιοχές θα αυξήσει την πώληση ορεκτικών και θα αποφέρει περισσότερα κέρδη για το εστιατόριό σας.

Υπάρχουν τρεις πτυχές που προσελκύουν τη μεγαλύτερη προσοχή από τους πελάτες σας. Αυτό ονομάζεται «Το Χρυσό Τρίγωνο» από ψυχολόγους.

Ακολουθούν οι τρεις πιο σημαντικές περιοχές του μενού σας:

  1. Μέση : Οι περισσότεροι πελάτες κοιτάζουν πρώτα το μεσαίο μέρος του μενού σας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να επισημάνετε τα ειδικά πιάτα του εστιατορίου σας.
  2. Επάνω δεξιά : Η επάνω δεξιά γωνία της σελίδας τραβάει επίσης πολλή προσοχή - εδώ εστιάζεται η προσοχή ενός πελάτη αυθόρμητα, έπειτα απο την μεσαία περιοχή. Είναι καλή ιδέα να τοποθετηθούν τα κύρια πιάτα σε αυτό το σημείο.
  3. Επάνω αριστερά : Πολλοί πελάτες βλέπουν την επάνω αριστερή γωνία αφού κοιτάξουν στην επάνω δεξιά γωνία. Μπορείτε να τοποθετήσετε εξαιρετικά κερδοφόρα πιάτα, όπως ορεκτικά, σε αυτό το σημείο.

Ο κύριος κανόνας: Σχεδιάστε το μενού σας για να επισημάνετε και να τραβήξετε την προσοχή του πελάτη σας στα καλύτερα και πιο κερδοφόρα πιάτα σας.

Συμβουλές για τη δημιουργία της διάταξης του μενού

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά τη δημιουργία της διάταξης του μενού σας:

  • Εάν το εστιατόριο σας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ποτών, είναι καλή απόφαση να κάνετε ένα ξεχωριστό μενού για τα ποτά σας. Αυτό δημιουργεί μια καλύτερη εμπειρία στους πελάτες.
  • Για τα προϊόντα με τις καλύτερες πωλήσεις που είναι εξαιρετικά κερδοφόρα, είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε ένα πλαίσιο γύρω τους για να επισημανθούν εντονότερα.
  • Εάν το εστιατόριο σας έχει πολλά πιάτα που είναι για χορτοφάγους, vegan ή χωρίς γλουτένη, θα πρέπει να προσθέσετε ξεχωριστές ενότητες για αυτά τα στοιχεία . Αυτό διευκολύνει τους πελάτες σας να βρουν ευκολότερα αυτά τα διαφορετικά πιάτα.

Πόσες σελίδες πρέπει να είναι το μενού σας;

Το μέγεθος του μενού σας εξαρτάται από τον τύπο του εστιατορίου σας. Ωστόσο, είναι καλό να διατηρείτε το μενού σας όσο το δυνατόν συντομότερο. Ένα μεγάλο μενού προκαλεί σύγχυση στους πελάτες σας.

Πώς πρέπει να συντάξετε μια περιγραφή του μενού σας;

Μια σύντομη περιγραφή της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρεται θα μπορούσε πάντα να δελεάσει τους πελάτες. Γι 'αυτό γράψτε μια σύντομη, ελκυστική περιγραφή των στοιχείων του μενού. Πρέπει να το κάνετε, ειδικά για τα ιδιαίτερα πιάτα σας.

Top 3 λογισμικό δημιουργίας μενού

Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε το μενού σας είναι να το σχεδιάσετε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας λογισμικό και στη συνέχεια να το κατεβάσετε ως αρχείο PDF. Μόλις έχετε το αρχείο PDF, μπορείτε να εκτυπώσετε όσα χρειάζεστε. Εδώ είναι τα κορυφαία 3 καλύτερα δωρεάν προγράμματα δημιουργίας μενού:

1. Canva

πρότυπα-μενού canva

Το Canva είναι ένα δωρεάν , δημοφιλές λογισμικό γραφιστικής που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προτύπων μενού από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Επιλέξτε ένα πρότυπο σχεδίασης που θα είναι κατάλληλο στην γενική ιδέα του εστιατορίου σας.

2. Flipsnack

Ένας δημοφιλής ιστότοπος γραφιστικής. Προσφέρονται μερικά υπέροχα πρότυπα μενού για το εστιατόριό σας.

3. MustHaveMenus

Ειδικεύεται σε πρότυπα μενού για εστιατόρια. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών διαφόρων μενού για διάφορους τύπους εστιατορίων.

Πώς να ορίσετε τιμές για τα στοιχεία του μενού σας;

Ορίστε τις τιμές των πιάτων σας ανάλογα με το κόστος των συστατικών αυτών. Είναι καλό να ορίσετε την τιμή του πιάτου σας έτσι ώστε το κόστος του φαγητού σας να καλύπτει το 25% -35% της τιμής πώλησης του πιάτου.

Για παράδειγμα, εάν το κόστος των συστατικών για ένα burger είναι 2 $, μπορούμε να ορίσουμε την τιμή του burger στα 7 $ ώστε να είναι κερδοφόρο πιάτο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο σχετικά με τον υπολογισμό του κόστους των πιάτων του εστιατορίου . Επίσης, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο σχετικά με τη οργάνωση ενός μενού .

Εκτύπωση του μενού σας

Κατεβάστε το μενού ως PDF και θα είναι έτοιμο για εκτύπωση. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Μέγεθος μενού

Ακολουθούν ορισμένα κοινά μεγέθη μενού εστιατορίου:

  • Μεσημεριανό: 8,5 "x 11" | 21,5 εκατοστά x 28 εκατοστά
  • Μενού δείπνου: 8,5 "x 11" | 21,5cm x 28cm Ή 11 "x 17" | 28εκ x 43εκ
  • Μενού μπαρ ή επιδόρπιο: 4,25 "x 11" | 11εκ x 28εκ

Πόσα μενού θα χρειαστεί το εστιατόριο σας;

Εξαρτάται από τον τύπο του μενού και την χωρητικότητα του εστιατορίου σας. Ακολουθεί ένας πίνακας για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση:

  • Μενού πρωινού: 80% της χωρητικότητας του εστιατορίου σας
  • Μεσημεριανό: 80% της χωρητικότητας του εστιατορίου σας
  • Μενού δείπνου: 80% της χωρητικότητας του εστιατορίου σας
  • Επιδόρπια: 50% της χωρητικότητας του εστιατορίου σας
  • Μενού μπαρ: 50% της χωρητικότητας του εστιατορίου σας

Περισσότερες συμβουλές για τη δημιουργία του μενού σας

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να θυμάστε κατά τη δημιουργία του μενού του εστιατορίου σας:

  1. Χρησιμοποιήστε εικόνες υψηλής ποιότητας για να κάνετε το μενού σας να φαίνεται ελκυστικό.
  2. Μην εστιάζετε στα σύμβολα χρημάτων (π.χ. $ ) . Καλύτερα να μην τα χρησιμοποιήσετε.
  3. Χρησιμοποιήστε πλαίσια για να επισημάνετε ιδιαίτερα ή εξέχοντα στοιχεία του μενού.
  4. Επιλέξχτε γραμματοσειρά που ταιριάζει στο στιλ του εστιατορίου σας.
  5. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα χρώματα για να εκφράσετε το θέμα του εστιατορίου σας.

Συμβουλή μπόνους: Αρχίστε να δέχεστε ηλεκτρονικές παραγγελίες

Μετά την πανδημία, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας να υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικών παραγγελιών για επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί πελάτες πλέον επιλέγουν takeway και ιδιαίτερα το ντελίβερι .

Επομένως, θα είναι υπέροχο εάν συμμετέχετε σε έναν ιστότοπο εστιατορίων που προβάλλει το μενού σας στο διαδίκτυο. Για αυτό θα πρέπει:

Εάν θέλετε μια πολύ εύκολη μέθοδο για τη δημιουργία ενός ιστότοπου για την επιχείρησή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων εστιατορίων του Waiterio. Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων δημιουργεί αυτόματα έναν ιστότοπο για εσάς. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε μερικές βασικές λεπτομέρειες.

Δοκιμάστε το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων εστιατορίων δωρεάν.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα