Θερμικοί εκτυπωτές για εστιατόρια [Ultimate Guide]

Θερμικοί εκτυπωτές για εστιατόρια [Ultimate Guide]

Μάθετε περισσότερα για τους θερμικούς εκτυπωτές εδώ!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 27 Μαΐου 2022

Ακόμα δεν είστε σίγουροι ποιος τύπος θερμικού εκτυπωτή είναι ο καλύτερος για εσάς;

Οι θερμικοί εκτυπωτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της βιομηχανίας εστιατορίων από την έναρξή τους. Είναι αποτελεσματικά, κυρίως εύχρηστα και μπορούν να ωφελήσουν πάρα πολύ τα εστιατόρια. Το θέμα είναι ότι, μαζί με την τεχνολογία, έχουν προχωρήσει και έχουν διαφοροποιηθεί, γεγονός που δυσκολεύει τους διευθυντές και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων. Ποιους θερμικούς εκτυπωτές πρέπει να αγοράσετε; Ποιο είναι καλύτερο για την επιχείρησή σας; Ποιο θα σας δημιουργήσει τα λιγότερα προβλήματα;

Είναι δύσκολο να απαντηθούν όλες αυτές οι ερωτήσεις – δεν είναι όλοι οι θερμικοί εκτυπωτές ίσοι. Σε αυτόν τον οδηγό, δεν θα σας επιβάλουμε απαντήσεις, αλλά θα σας βοηθήσουμε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Ας μπούμε κατευθείαν σε αυτό!

Γιατί είναι απαραίτητοι οι θερμικοί εκτυπωτές;

Το μόνο ερώτημα που θα απαντήσουμε είναι αυτό. Οι θερμικοί εκτυπωτές είναι απαραίτητοι για πολλούς λόγους. Μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες – σημασία για τους πελάτες και για τα εστιατόρια. Παρόλο που υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες, εξακολουθούν να προέρχονται από την ίδια πηγή – είναι σημαντικές λόγω φόρων και διαφορετικών κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

Οι θερμικοί εκτυπωτές είναι αποτελεσματικοί για εστιατόρια

Εκτύπωση απόδειξης για πελάτη σε εστιατόριο

Για τα εστιατόρια και τους πελάτες, οι αποδείξεις είναι ζωτικής σημασίας ως απόδειξη αγοράς. Για τα εστιατόρια, είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τις πωλήσεις, τους τρόπους πληρωμής, τις λεπτομέρειες σχετικά με τον πελάτη και τις ημερομηνίες.

Σε ορισμένα μέρη σε όλο τον κόσμο, οι αποδείξεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των λογιστικών βιβλίων και του κλεισίματος των ταμειακών μηχανών ή της εξισορρόπησης ταμείου – τα οποία, και πάλι, είναι ζωτικής σημασίας για τους φόρους. Οι θερμικοί εκτυπωτές εξακολουθούν να είναι σημαντικοί επειδή είναι αποτελεσματικοί.

Σε ορισμένα εστιατόρια και άλλες μικρότερες επιχειρήσεις τροφίμων, οι αποδείξεις χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των ημερήσιων παραγγελιών

Επιπλέον, οι θερμικοί εκτυπωτές είναι επίσης πολύ χρήσιμοι για τη βελτιστοποίηση της ροής του εστιατορίου. Για παράδειγμα, ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Waiterio Restaurant POS, μπορείτε να στείλετε παραγγελίες απευθείας στην κουζίνα και να εκτυπωθούν με θερμικό εκτυπωτή. Αυτό κάνει την παρακολούθηση των παραγγελιών πολύ πιο εύκολη.

Ένα άλλο μικρότερο πλεονέκτημα των θερμικών εκτυπωτών είναι ότι εκτυπώνουν χρησιμοποιώντας μια πολύ αποτελεσματική διαδικασία που δεν απαιτεί μελάνι. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα για την εφοδιαστική, επειδή τα εστιατόρια τυπώνουν αποδείξεις καθημερινά!

Οι πελάτες χρειάζονται τις αποδείξεις τους!

Πελάτης εστιατορίου που ελέγχει μια απόδειξη που έλαβε με την παραγγελία

Οι θερμικοί εκτυπωτές δεν είναι σημαντικοί για τους πελάτες – αυτό που παράγουν είναι!Οι αποδείξεις είναι σημαντικές για πελάτες που θέλουν να παρακολουθούν τα έξοδά τους για λόγους προϋπολογισμού ή φορολογικούς σκοπούς. Σε ορισμένες χώρες, είναι υποχρεωτικό να δίνετε σε κάθε πελάτη μια απόδειξη της αγοράς του, ανεξάρτητα από το αν θα την πετάξει αργότερα ή ακριβώς μπροστά σας.

Τύποι θερμικών εκτυπωτών

Διαφορετικοί τύποι θερμικών εκτυπωτών ο ένας δίπλα στον άλλο

Τώρα που έχουμε διαπιστώσει ότι οι θερμικοί εκτυπωτές και οι αποδείξεις είναι ζωτικής σημασίας για ένα εστιατόριο και τους πελάτες του, μπορούμε να μιλήσουμε για τους διαφορετικούς τύπους θερμικών εκτυπωτών. Δεν θα μιλήσουμε για μοντέλα γιατί είναι χιλιάδες! Αντίθετα, θα επικεντρωθούμε στα διαφορετικά είδη διεπαφών σύνδεσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Όπως θα μάθετε παρακάτω, ο τύπος της σύνδεσης είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα γιατί καθορίζει τη χρηστικότητά τους, την τιμή τους, καθώς και την αποτελεσματικότητά τους για κάθε σενάριο. Ορισμένοι εκτυπωτές είναι πιο κατάλληλοι για ορισμένες επιχειρήσεις!

Σημείωση: Έχουμε δημιουργήσει μερικά εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης τους. Μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι μας στο YouTube . Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συγκρίνετε εύκολα ποιο είναι καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Θερμικοί εκτυπωτές USB

Οι θερμικοί εκτυπωτές USB κέρδισαν την πρώτη θέση σε αυτήν τη λίστα επειδή είναι πιο βολικοί από οτιδήποτε άλλο. Είναι εύχρηστα και διαθέτουν την καλή λειτουργία Plug & Play – απλώς συνδέστε τα και ξεκινήστε να τα χρησιμοποιείτε!

Τα κύρια πλεονεκτήματα των θερμικών εκτυπωτών USB είναι:

  • Είναι τα πιο εύκολα στην εγκατάσταση.
  • Ακόμα κι αν πρέπει να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης για αυτά, είναι εύκολο να τα βρείτε.
  • Είναι αρκετά απλοί αν είναι Plug & Play.
  • Προκαλούν πολύ λίγα προβλήματα εάν χρησιμοποιείτε macOS.
  • Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε συσκευή που είναι συμβατή με USB, εάν βρείτε τα σωστά προγράμματα οδήγησης.
  • Είναι πολύ αξιόπιστα μόλις εγκατασταθούν και προκαλούν πολύ λίγα προβλήματα.
  • Είναι αδιαπέραστα σε θέματα σύνδεσης και διακοπές.
  • Μπορείτε ακόμη και να τα συνδέσετε σε κινητές συσκευές χρησιμοποιώντας υπολογιστές με WiFi ή Ethernet ως διακομιστή μεσολάβησης με την εφαρμογή Waiterio.

αξιόπιστος θερμικός εκτυπωτής USB

Επιπλέον, οι θερμικοί εκτυπωτές USB είναι πολύ φθηνοί και είναι ευρέως διαθέσιμοι παντού. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε Windows, θα πρέπει να αναζητήσετε προγράμματα οδήγησης και να τα εγκαταστήσετε χειροκίνητα. Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το πώς να ρυθμίσετε έναν θερμικό εκτυπωτή USB για να τους αποκτήσετε

Θερμικοί εκτυπωτές καλωδίου Ethernet

Οι θερμικοί εκτυπωτές μόνο με καλώδιο Ethernet ή LAN είναι οι δεύτεροι καλύτεροι σε αυτήν τη λίστα. Τα τρέχοντα μοντέλα διαθέτουν ακόμη και USB και άλλες θύρες!

Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου εκτυπωτή είναι:

  • Είναι ελαφρώς πιο εύκολο στην εγκατάσταση από τους εκτυπωτές WiFi.
  • Είναι πολύ αξιόπιστα όσον αφορά τη συνδεσιμότητα.
  • Είναι ελαφρώς πιο γρήγοροι από τους εκτυπωτές USB.
  • Είναι επίσης φθηνότεροι από τους εκτυπωτές WiFi.
  • Είναι πιο εύκολο να βρεθούν!

Ωστόσο, αυτός ο τύπος εκτυπωτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά την εγκατάσταση. Βασίζονται σε καλώδια που είναι πιο ευαίσθητα από τα καλώδια USB, εάν δεν είναι υψηλής ποιότητας. Δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης θερμικών εκτυπωτών καλωδίου Ethernet για χρήση με την εφαρμογή Waiterio!

Θερμικοί εκτυπωτές WiFi

Θερμικός εκτυπωτής WiFi ή Bluetooth

Οι θερμικοί εκτυπωτές WiFi είναι τρίτοι. Μπορεί να φαίνονται σαν τα καλύτερα, αλλά σκεφτείτε δύο φορές αν σας φαίνονται πολύ βολικά.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των θερμικών εκτυπωτών WiFi είναι:

  • Συνήθως, είναι εξοπλισμένα με μια επιπλέον διεπαφή, όπως μια θύρα USB.
  • Μπορείτε να τα τοποθετήσετε οπουδήποτε στο εστιατόριό σας.
  • Έχουν λιγότερα προβλήματα με διακοπείσες συνδέσεις και παρεμβολές σε σύγκριση με εκτυπωτές Bluetooth.
  • Έχουν λιγότερα προβλήματα συμβατότητας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση WiFi.

Ωστόσο, οι θερμικοί εκτυπωτές WiFi δεν είναι τέλειοι – έχουν σημαντικά μειονεκτήματα:

  • Είναι ο τρίτος πιο δύσκολος τύπος εγκατάστασης.
  • Χρειάζεστε ένα καλό ρούτερ για να τα χρησιμοποιείτε άνετα.
  • Εάν το εστιατόριό σας είναι τεράστιο, ίσως χρειαστείτε επαναλήπτες σήματος WiFi ή ενισχυτές.

Παρόλο που συμβαίνει αυτό, αν δεν σας αρέσει η ιδέα των μακριών καλωδίων USB ή Ethernet, τότε μπορεί να είναι για εσάς.

Θερμικοί εκτυπωτές Bluetooth

Οι θερμικοί εκτυπωτές Bluetooth είναι δύσκολο να κριθούν – δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι βολικοί, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας πόνος.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των θερμικών εκτυπωτών Bluetooth είναι:

  • Είναι αρκετά εύκολο να ρυθμιστούν με οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί Bluetooth.
  • Σας γλιτώνουν από την ανάγκη χρήσης καλωδίων.
  • Μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα με οποιονδήποτε άλλο θερμικό εκτυπωτή.
  • Είναι συμβατά με τις περισσότερες συσκευές Bluetooth που μπορούν να συνδεθούν σε αυτές.
  • Είναι ελαφρώς φθηνότεροι από τους εκτυπωτές WiFi.
  • Είναι ιδανικά για μικρές επιχειρήσεις τροφίμων, όπως φορτηγά τροφίμων και καροτσάκια τροφίμων!

Φυσικά, το Bluetooth δεν είναι η πιο κυρίαρχη τεχνολογία όσον αφορά την ισχύ του σήματος. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αυτός ο τύπος εκτυπωτή βρίσκεται στην τελευταία θέση:

  • Οι συσκευές Bluetooth μπορεί να έχουν προβλήματα που καλύπτουν μεγάλες ή μεσαίες περιοχές.
  • Η ισχύς του σήματος μπορεί να δυσκολευτεί ακόμα και με μικρούς χώρους, εάν υπάρχουν πολλοί τοίχοι μεταξύ της κύριας συσκευής.
  • Συνολικά, τα ζητήματα ισχύος του σήματος μπορεί να είναι πάρα πολλά για να ξεπεραστούν με τα πλεονεκτήματά τους.

Μην μας παρεξηγήσετε – αυτοί οι εκτυπωτές είναι καλοί . Ειδικά αν δεν μπορείτε να μεταφέρετε άνετα έναν δρομολογητή ή μια συσκευή hotspot. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι καλά σε συγκεκριμένα σενάρια, όπως τα φορτηγά τροφίμων.

Άλλοι τύποι θερμικών εκτυπωτών

Παράλληλη θύρα θερμικού εκτυπωτή

Υπάρχουν άλλοι τύποι θερμικών εκτυπωτών που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους σύνδεσης, όπως καλώδια USB/LAN, WiFi/Bluetooth ή Bluetooth/USB και άλλα. Αυτά είναι επίσης χρήσιμα, αλλά μπορεί να είναι πιο δαπανηρά και περιττά εάν μπορείτε να κάνετε τα ίδια πράγματα με έναν κανονικό εκτυπωτή με καλώδιο USB ή Ethernet. Άλλοι τύποι είναι εκτυπωτές σειριακής και παράλληλης θύρας, αλλά αυτοί είναι ξεπερασμένοι και αντικαταστάθηκαν από εκτυπωτές USB.

Άλλες Κατηγορίες

Εκτός από την κατηγοριοποίηση των θερμικών εκτυπωτών χρησιμοποιώντας τις διεπαφές σύνδεσής τους, μπορούν επίσης να κατηγοριοποιηθούν σύμφωνα με:

  • Μέγεθος.
  • Μέγεθος των αποδείξεων που εκτυπώνουν.
  • Είδος χαρτιού που χρησιμοποιούν.
  • Συμβατότητα – όπως εκτυπωτές που χρησιμοποιούνται με φορητές συσκευές ή επιτραπέζιους υπολογιστές.
  • Η επιχείρηση για την οποία είναι.

Όπως και με άλλα προϊόντα, μπορούν επίσης να κατηγοριοποιηθούν σε επίπεδα τιμών, όπως υψηλού και χαμηλού επιπέδου. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Γι' αυτό δημιουργήσαμε οδηγούς αγοράς:

Ας ελπίσουμε ότι αυτοί οι οδηγοί θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τον πιο κατάλληλο εκτυπωτή για την επιχείρησή σας και το σενάριο χρήσης.

Θερμικοί εκτυπωτές: Ευλογία ή κατάρα;

Πιστεύουμε ότι οι θερμικοί εκτυπωτές είναι ένας αυξανόμενος πόνος. Ο κλάδος των εστιατορίων διέρχεται μια μεταβατική φάση προς ασύρματες, ψηφιακές και συνολικά πιο βολικές λύσεις.

Όπως πάνε τα πράγματα, σύντομα θα τα διαχειριστούμε όλα αυτά εικονικά. Οι εικονικές αποδείξεις και η απόδειξη αγοράς που μοιάζει με blockchain μέσα στο metaverse είναι το μέλλον – ή ίσως όχι!

Έτσι, μέχρι να φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να συμφωνήσουμε με οποιονδήποτε από αυτούς τους αξιόπιστους, βολικούς και εύχρηστους θερμικούς εκτυπωτές.

Ποια είναι η άποψή σας για αυτό το θέμα;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα