Bezorgapps versus de webpagina van uw restaurant: wat is beter?

Bezorgapps versus de webpagina van uw restaurant: wat is beter?

Ontdek hier wat het beste is tussen uw eigen website en bezorg-apps van derden!

Geplaatst door Victor Delgadillo de 20 juli 2022

Ben je het beu dat bezorg-apps je winst wegsluizen? Er is iets dat je kunt doen.

Bezorg-apps bestaan al een tijdje. In minder dan 10 jaar werden ze kolossale bedrijven ter waarde van miljarden dollars. Ze hebben daarbij restaurants gered, maar niet zonder hun handen in de winstpot te steken. In dit artikel zullen we een van de eenvoudigste oplossingen voor dit probleem met u delen: uw eigen website hebben. Verder gaan we het hebben over:

  • De voor- en nadelen van bezorg-apps
  • De voor- en nadelen van een website op maat.
  • En over een paar tips, die u kunt gebruiken om uw winst terug te winnen.

Wanneer u klaar bent met het lezen van dit artikel, zult u een beter begrip van de zaak hebben, wat u zal voorbereiden op het nemen van een zeer belangrijke beslissing. Je kunt ofwel vasthouden aan bezorg-apps en proberen te blijven kijken naar de voordelen in plaats van hun negatieve kant, of je kunt verder gaan. Wat gaat het worden? Laten we het uitzoeken!

Bezorgingsapps: een oplossing die een groter probleem werd!

apps voor het bezorgen van eten nemen de volledige winst van uw restaurant. Is het een kleine prijs om te betalen voor innovatie?

Bezorg-apps zijn op zichzelf al een miljardenindustrie geworden. En ze hebben dit gedaan door zowel restaurants als klanten van ogenschijnlijk kleine vergoedingen te schrappen. Maar deze vergoedingen maakten van deze industrie een monsterlijke bullebak waar restaurants nu niet meer zonder kunnen . Ze komen dus heel dicht bij de definitie van een noodzakelijk en zeer roofzuchtig kwaad.

Nu is niet alles slecht geweest, want hoewel sommigen van hen kosten in rekening brengen tot 35% per levering, is het een kleine prijs geweest om te betalen om te overleven. In de VS heeft de overheid op sommige plaatsen voet bij stuk gehouden door de kosten voor bezorg-apps te beperken tot maximaal 15%, maar daar komt binnenkort een einde aan. Daarom is het essentieel om het gesprek aan te gaan om te beslissen of bezorg-apps goed of slecht zijn voor het bedrijf.

Dit is het punt: niemand kan voor je beslissen, zelfs dit goedbedoelde artikel niet. We zijn hier niet om u te vertellen dat u relaties met bezorg-apps moet verbreken, want dat is een beslissing die per situatie moet worden genomen.

Voordelen van bezorg-apps

apps voor het bezorgen van eten geven ook banen aan motorrijders en chauffeurs

Er zijn eigenlijk een paar voordelen die een goed woordje doen voor bezorg-apps. Ze zijn een andere manier om uw bedrijf te promoten. Als uw restaurant hen goede inkomsten biedt, zullen zij dit naar hun beste vermogen promoten. Ze zijn ook geweldig om uw klanten gemak te bieden. De meeste klanten zijn bereid extra te betalen om uw heerlijke eten in hun huis te ontvangen. Een ander voordeel is dat dezelfde marketinginspanningen van bezorgbedrijven uw restaurant naamsbekendheid geven, wat essentieel is voor het opbouwen van een community rond uw service.

En tot slot kunnen ze uw omzet verhogen op een moment dat de branche nog steeds ongelooflijk competitief is en met volle kracht probeert terug te komen van de negatieve effecten van de pandemie.

Voordelen:

  • Het zijn goede marketingplatforms.
  • Ze bieden gemak aan klanten.
  • Ze vergroten de naamsbekendheid.
  • Ze verhogen ook uw omzet.

Nadelen van bezorg-apps

apps voor het bezorgen van eten halen uw winst weg in een branche die niet al de meest winstgevende is

De slechte kant van bezorg-apps is dat ze prijzig zijn om te onderhouden - ze zijn niet voor altijd duurzaam. Dat komt vooral omdat ze tot 35% van de kosten van de verkochte artikelen per levering in rekening brengen. Sommigen van hen brengen nog steeds kosten in rekening bij klanten, wat betekent dat ze hun inkomsten zowel van u als van uw klanten krijgen. Een ander ding is dat, hoewel ze uw naam weergeven en uw merk enige bekendheid geven, ze in dat opzicht ook een deel van de taart wegnemen. Hoe? Welnu, als je eten stuurt met hun chauffeurs, zijn de chauffeurs zelf degenen die de verkoop vertegenwoordigen. Dat betekent dat je niet echt contact hebt met je klanten, wat van vitaal belang is in een branche die gebaseerd is op service. En tot slot kun je nooit garanderen dat de manier waarop de app omgaat met het imago van je restaurant, correct is of zoals je wilde. U kunt niet eens garanderen dat het eten in goede staat wordt afgeleverd.

Nadelen:

  • Ze zijn prijzig en niet duurzaam op de lange termijn.
  • Ze verminderen de nettowinst van uw restaurant.
  • Ze brengen u kosten in rekening, en sommige brengen ook kosten in rekening bij uw klanten.
  • Je verliest het contact met je klanten.
  • Je kunt nooit garanderen dat eten altijd in de beste staat wordt bezorgd.

Websites op maat voor restaurants: zijn ze een oplossing?

Het hebben van een aangepaste website voor uw restaurant is een van de beste oplossingen die u kunt kiezen om controle te houden over uw inkomsten. Natuurlijk zijn ze geen perfecte oplossing, want net als bezorg-apps kunnen ze ongelooflijk duur zijn. Er zijn ook onderhoudskosten, en als u niet technisch onderlegd bent, zult u deze moeten delegeren — ofwel meer geld uitgeven . Dit hangt ook af van de methode die u kiest om de website van uw restaurant te maken.

Websites zijn tegenwoordig een noodzaak omdat elk ander bedrijf een soort online aanwezigheid heeft, wat u lokaal grote voordelen kan opleveren. Daarom zijn restauranthouders echt aan het meten welke oplossing op de lange termijn voor de minste problemen gaat zorgen.

Voordelen van het hebben van een website

restaurantwebsites geven u volledige controle en stellen u in staat uw winst terug te nemen

Het hebben van een website is noodzakelijk voor het digitale tijdperk waarin we leven. Het hebben van een online aanwezigheid is van vitaal belang nu de concurrentie overal is - van sociale media tot SEO, uw concurrentie doet het. Daarom moet je het ook doen om achterop raken en zelfs het speelveld te voorkomen. Het hebben van een website is ook noodzakelijk omdat klanten nu meer dan ooit online bestellen en voice search gebruiken. Als u bovenaan de lokale zoekopdrachten staat, kunt u een geweldig concurrentievoordeel krijgen!

En het beste is dat u dat kunt bereiken zonder ook maar een cent uit te geven aan advertenties of leverings-apps - SEO is uw vriend. Een ander groot voordeel van het hebben van een website is dat uw restaurant al het geld van de online verkoop ontvangt. Zelfs als je het moet delen met creditcardmaatschappijen en verwerkingskosten voor online verkopen, is dat goed te doen, en lang niet zo duur als bezorg-apps.

U kunt uw website ook koppelen aan uw eigen bezorgservice als u iemand op de loonlijst heeft staan om ervoor te zorgen - hoewel dat alleen aan te raden is als u het effectief kunt beheren.

Ten slotte kunt u met een website deze ook aanpassen zoals u dat wilt, inhoud maken en een hub creëren waar uw klanten kunnen weten wat er achter de toonbank en daarbuiten is.

Voordelen:

  • Het hebben van een website helpt u bij te blijven met de concurrentie.
  • Het stelt u ook in staat om een online aanwezigheid op te bouwen, wat essentieel is om uw klanten verbonden te houden met uw merk.
  • U kunt ook profiteren van slimme strategieën die gratis kunnen zijn, zoals SEO en het maken van inhoud.
  • U verdient al het geld dat afkomstig is van online verkoop.
  • Zelfs als u creditcardverwerkingskosten betaalt, zijn ze goedkoper dan bezorg-apps.
  • Je kunt ook een sterkere relatie met je klanten creëren door contentcreatie.
  • En u kunt het naar wens aanpassen om aan uw merkdoelstellingen te voldoen.

Nadelen van het hebben van een website

backlinks van restaurantwebsites zijn geweldig omdat ze u meer autoriteit geven, maar ze kunnen duur zijn

Nu is het hebben van een website geen magische oplossing voor al uw problemen - in feite is niets dat. Het hebben van een website kan eigenlijk erg duur zijn, afhankelijk van hoe complex je wilt dat het is en hoeveel functies je wilt hebben. Zoals we eerder vermeldden, zijn er ook enkele kosten verbonden aan onderhoud. Meestal geldt: hoe complexer de site, hoe meer onderhoud deze vereist. Daarom is het aan te raden om het simpel te houden.

Ook al zijn de meeste SEO-vriendelijke praktijken gratis , er is een kant die erg duur kan zijn: backlinks! Het inhuren van iemand die zorgt voor het genereren van backlinks voor uw website kan de kosten snel oplopen en wie weet of de voordelen het duurzaam maken. En tot slot, als u niet de enige bent die het in uw stad doet, gaat de prijs naar de hoogste bieder - degene die het meeste geld uitgeeft aan de optimalisatie van hun website.

Nadelen:

  • Het bouwen van een aangepaste website kan ongelooflijk duur zijn.
  • Hoe meer functies het heeft, hoe duurder het zal zijn.
  • Er zijn wat onderhoudskosten. Hostings, webontwikkelaars, ontwerpers, domeinnamen en meer.
  • Om ze betaalbaarder te maken, moet u ze eenvoudig houden. Dat is moeilijk gezien het feit dat er enkele zeer over-the-top restaurantwebsites zijn.
  • SEO kan duur zijn, maar als je veel concurrentie hebt, zal het nodig zijn om hierin te investeren.

Wie wint deze krachtmeting?

Voor ons zijn websites veel interessanter dan bezorg-apps omdat ze je volledige controle geven. U hoeft uw winst niet weg te tekenen, en als het niet voor u werkt, kunt u gewoon uw strategie wijzigen of deze gewoon verwijderen. Dat gezegd hebbende, de beslissing is aan jou.

Het is belangrijk dat u weet dat er andere methoden zijn om een website voor uw restaurant te maken waarmee u de bedrijfskosten kunt verlagen.

Onze POS-app voor restaurants genereert bijvoorbeeld een eenvoudige website die u kunt gebruiken om:

  • Wees online aanwezig.
  • Begin online te verkopen.
  • Begin klanten tevreden te stellen met een eenvoudig afrekenproces.
  • En koppel uw online verkopen rechtstreeks aan de POS van uw restaurant.

Als je denkt dat je uit de koekenpan in het vuur valt, dan vind je het misschien leuk om te weten dat deze functie ook gratis is en geen onderhoud van jouw kant vereist. Beter dan dat wordt het niet. Probeer het nu!

5 tips om uw winst terug te winnen

win je winst weer terug met de volgende tips

Er zijn eigenlijk nogal wat dingen die u kunt doen om uw winst te vergroten. We zullen ze hier voor u opsommen - pas ze toe zoals u wilt:

  • U kunt de winstmarges van uw restaurant verhogen. Dit kan worden gedaan door meer betaalbare ingrediënten te gebruiken, werktijden te optimaliseren en meer.
  • U kunt ook proberen de inkomstenstromen van uw restaurant te diversifiëren. U kunt zelfbedieningskiosken, cateringservices, merchandising, kooklessen voor gerechten die niet meer op het menu staan en meer creëren.
  • U kunt andere kanalen van uw restaurant promoten. Dineren staat weer op het menu na de pandemie, dus probeer dat te promoten met evenementen, livemuziek en meer.
  • U kunt een community opbouwen door een loyaliteitsprogramma te maken. Dat kan in de vorm van coupons, beloningen, kortingen en meer. Die zijn eenvoudig toe te passen met een goede strategie.
  • En u kunt uw prijzen verhogen! Zorg ervoor dat u het veilig doet en bestudeer hoe bereid uw klanten zijn om meer te betalen.

Dat zijn slechts snelle tips. Zorg ervoor dat u de volgende artikelen leest voor meer inzichten:

Het terugwinnen van uw winst is een kwestie van de juiste inspanning, op het juiste moment en in het juiste deel van uw bedrijf. Werk slimmer niet harder. Ga meteen aan de slag - veel succes!

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen