Hoe bouw je een website voor je restaurant? (De gemakkelijkste methode)

Hoe bouw je een website voor je restaurant? (De gemakkelijkste methode)

Bouw een functionele website voor uw restaurant

Geplaatst door Michael Elkins de 1 december 2020

Hoe bouw je een restaurantwebsite zonder een webontwikkelaar in te huren?

In deze uitdagende tijden wordt het voor restaurants erg cruciaal om een functionele website te hebben.

Waarom heeft u een website nodig voor uw restaurant?

Een website helpt inderdaad bij het vermarkten van uw restaurant.

Maar het allerbelangrijkste: een website stelt uw restaurant in staat om online afhaal- en bezorgdiensten aan uw klanten aan te bieden.

Met een website kunnen uw klanten online bestellen.

Bezorgdiensten worden steeds populairder na de pandemie en ik denk dat het in de toekomst zal blijven groeien.

Dus, hoe bouwt u een volledig functionele restaurantwebsite die uw online bestellingen kan afhandelen?

In dit artikel zal ik verschillende methoden bespreken om u te laten weten hoe u een website voor uw restaurant kunt bouwen.

Tip: ik zal ook praten over de eenvoudigste methode om de website van uw restaurant te bouwen.

Hoe maak je een website voor een restaurant? (Snel overzicht)

Een man aan het werk op een computer

Er zijn 3 manieren om een functionele website voor uw restaurant te bouwen:

  1. Wordpress
  2. Platforms voor het bouwen van websites
  3. Restaurant POS-platforms

Laten we een overzicht krijgen van deze methoden:

  • WordPress: (ingewikkelde methode) Hiervoor moet je een websitedomein en een website-hostingpakket kopen (daar zullen we later over praten). U moet enige technische kennis hebben om uw WordPress-website te bouwen en te onderhouden.
  • Websitebouwerplatforms: (relatief eenvoudigere methode) Websitebouwerplatforms hebben soms de voorkeur boven WordPress omdat ze veel gemakkelijker te hanteren zijn. Maar ze zijn over het algemeen duur en langzamer dan een WordPress-website.
  • Restaurant POS-platform: (eenvoudigste methode) Dit is de software voor het bouwen van websites die is geïntegreerd met het POS-systeem van uw restaurant. Het kan binnen enkele minuten een website voor u genereren.
    Het onderhoudt ook automatisch uw website, zodat u niet hoeft te betalen voor een technicus als er iets misgaat. Het werkt bijvoorbeeld automatisch uw websitemenu en prijzen bij elke keer dat u wijzigingen aanbrengt op uw POS-platform.

Website Builder-systemen voor restauranteigenaren

Illustratie van het bouwen van een website

Er zijn veel platforms voor het bouwen van websites op internet. Er zijn veel opties om een website voor uw restaurant te krijgen zonder veel geld uit te geven. Enkele van de beste websitegeneratoren voor restaurants zijn:

Nu zullen we deze methoden in meer detail bespreken.

Een website bouwen met WordPress of een Website Builder-systeem (de moeilijkere methode)

Wordpress-logo

Er komt veel kijken bij het bouwen van een website, maar de meeste websitegeneratoren bieden stapsgewijze instructies voor hun specifieke software. Het is echter essentieel om te begrijpen wat erbij komt kijken als u geen ervaring heeft met het bouwen van een website.

Hier zijn de 3 belangrijkste elementen van een website:

  • 'Domein': dit is het webadres van uw restaurantwebsite. Bijvoorbeeld "www.chicago-sushi.com".
  • 'Platform': dit is het framework waarop uw website wordt gehost. Voor bijvoorbeeld WordPress, Wix, Squarespace. Het is uw systeem voor het bouwen van websites.
  • 'Hosting': dit is het serverbedrijf dat zijn computers gebruikt om uw website online te houden. De websitebouwersystemen zoals Wix hebben hun eigen hosting, maar als je voor WordPress kiest, moet je een hostingprovider zoals GoDaddy of Dreamhost kiezen.

Tegenwoordig hoef je niet te weten hoe je moet coderen. U kunt uw eigen website maken met een websitebouwersysteem zoals Wix of WordPress . Sommige websitegeneratoren gebruiken WordPress om u meer opties voor ontwerp en inhoudbeheer te bieden.

De procedures voor het bouwen van uw website met WordPress of Wix zijn onder meer:

1. Kies een hostingprovider / websitebouwer

Als u WordPress gebruikt, moet u een hostingprovider kiezen. Er zijn veel bedrijven die we eerder noemden, zoals A2hosting, Godaddy, etc. die WordPress-hosting aanbieden.

Bij het kiezen van een bedrijf voor het bouwen van websites, is het beter om bedrijven te kiezen die gespecialiseerd zijn in restaurantwebsites. Deze bedrijven hebben vooraf ontworpen sjablonen voor restaurantwebsites die geschikt zijn voor vele soorten restaurantactiviteiten.

2. Kies een hostingpakket

U moet een hostingplan kiezen afhankelijk van het aantal bezoekers dat uw website zal ontvangen en de digitale opslag die u nodig heeft.

Ik zou zeggen dat elk basisplan voldoende zou zijn voor een klein tot middelgroot restaurant. Zelfs een eenvoudig hostingplan kan 50.000 bezoekers per maand verwerken, wat genoeg is voor de meeste restaurants.

Ik zou ook aanraden om een gratis proefversie van de hostingservice te krijgen. De meeste hostingproviders geven uw geld binnen 15 dagen terug als u niet tevreden bent over de service.

Let op: voor WordPress kunt u uw website overzetten naar een andere hostingprovider als u niet tevreden bent. U kunt dat echter niet doen met websitebouwers zoals Wix of Squarespace.

3. Vraag een domeinnaam aan

Uw domein is het unieke webadres dat mensen typen om uw site te vinden. Bijvoorbeeld; www.eaglepizza.com is een domeinnaam.

Uw domeinnaam wordt soms gratis aangeboden bij uw websitebouwer of hostingprovider. De domeinnaam is de naam die in uw URL wordt gebruikt, en het is belangrijk om een gedenkwaardige en korte naam te kiezen die uw restaurant beschrijft.

Zorg er ook voor dat u uw domeinnaam kunt behouden, zelfs als u van hostingprovider verandert.

4. Kies een functioneel website-ontwerp

Schitterende ontwerpen en prachtige afbeeldingen kunnen handig zijn als ze een aanvulling zijn op het concept van uw restaurant.

Eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en duidelijke organisatie zijn belangrijker dan opvallende ontwerpen. Functionaliteit is de belangrijkste factor.

Het uiteindelijke doel van uw website is om meer klanten te krijgen en online bestellingen te verwerken. Kies dus een website-thema en sjabloon waarmee uw klanten gemakkelijk hun bestellingen kunnen plaatsen of uw contactgegevens kunnen vinden.

Het kiezen van ingewikkelde mooie ontwerpen en sjablonen kan uw website vertragen en het voor uw klanten moeilijker maken om online bij uw restaurant te bestellen.

Samenvatting: De sjabloon van uw restaurantwebsite moet eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn.

5. Genereer inhoud voor uw website

Inhoud omvat geschreven materiaal, video's, foto's en afbeeldingen. Het is essentieel om een goed logo en kleurenschema te hebben om uw restaurant te promoten.

Uw menu, getuigenissen van klanten en recensies zijn ook belangrijk. Tegenwoordig is het essentieel om uw restaurant te onderscheiden van uw concurrenten. U kunt dit op veel manieren doen. Het online krijgen van veel positieve recensies is bijvoorbeeld uitstekend voor de merkreputatie van uw restaurant.

Uw websitebouwersoftware biedt meestal uw inhoudbeheersysteem. WordPress biedt ook een goed contentmanagementsysteem en website-ontwerpsjablonen die u kunt gebruiken om een goede site te bouwen. Maar WordPress is een uitdaging om te leren en te beheren.

6. Zorg ervoor dat uw website wordt ondersteund op mobiele telefoons

Veel van uw mensen gebruiken hun mobiele telefoon om online eten te bestellen. Dat betekent dat ze uw website bezoeken met hun mobiele apparaten.

Daarom moet uw restaurantwebsite volledig functioneel zijn op mobiele apparaten. Uw website moet er ook goed uitzien op mobiele telefoons.

Probeer na het bouwen van uw website de website met uw mobiel te bekijken. Controleer of het er goed uitziet en goed werkt.

7. Zorg ervoor dat uw website online bestellingen kan accepteren

In het tijdperk van sociale distantiëring door het Coronavirus is het belangrijker dan ooit om online bestellingen te accepteren. Daarom moet uw websitebouwerplatform een online bestelsysteem hebben.

Als u WordPress gebruikt, moet u naar plug-ins zoeken om online bestellingen te accepteren. Als je Wix gebruikt, zou je website al dergelijke services moeten hebben. Neem gewoon contact op met hun klantenservice als je hulp nodig hebt.

Voor WordPress kan het opzetten van deze functionaliteit ingewikkeld en duur zijn.

8. Publiceer uw website op internet

Als u tevreden bent - publiceer uw website!

Met WordPress kunt u uiteindelijk enkele technische problemen tegenkomen. Maak je geen zorgen. Los de problemen op door een professional in te huren om routineonderhoud uit te voeren en updates af te handelen, enz.

Als u dergelijke technische problemen met Wix of Squarespace ondervindt, neem dan contact op met hun klantenondersteuning.

Het is essentieel om geduld te hebben bij het bouwen van uw website. Je kunt later altijd nog dingen veranderen, maar je moet een goed georganiseerd plan hebben.

De twee belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden bij het bouwen van uw website, zijn functionaliteit en snelheid.

Enkele nadelen van het gebruik van WordPress voor nieuwe restaurants

Hoewel dit de meest populaire methode is, is het niet erg geschikt voor nieuwe restauranthouders. Dit is waarom:

  • Je moet behoorlijk wat tijd besteden aan het leren opzetten en ontwerpen van een website, vooral als je WordPress gebruikt.
  • Het opzetten van de functie 'online bestelsysteem' in WordPress kan enkele ingewikkelde technische processen met zich meebrengen.
  • Soms kunt u te maken krijgen met onbekende technische problemen of beveiligingsproblemen. In dat geval moet u een IT-professional raadplegen om het probleem op te lossen. Dit is zowel lastig als duur.
  • Er zijn veel verborgen kosten aan verbonden, zoals maandelijkse kosten voor hosting, SSL-certificaten, thema's en plug-ins.
  • Het bijwerken van uw menu is lastig met WordPress

Daarom zullen we het hebben over een andere methode om eenvoudig een website voor uw nieuwe restaurant te bouwen

Hoe u een website voor uw restaurant bouwt (de eenvoudigste methode)

Illustratie die gemakkelijk werk betekent

Het beheren van een restaurant is een uitdaging.

Het is dus normaal als u niet het ingewikkelde proces wilt doorlopen om een website voor uw restaurant te bouwen en te onderhouden.

Daarom vertel ik je over een gemakkelijk alternatief.

Sommige restaurant-POS-platforms die automatisch een website voor uw restaurant bouwen. Ze zullen ook automatisch handige functies instellen zoals 'online bestelsysteem' en 'meertalige ondersteuning'. Dit kan u veel tijd en geld besparen.

(Lees wat kassasystemen voor restaurants zijn en hoe ze werken .)

Kassasystemen werken automatisch uw websitemenu bij wanneer u wijzigingen aanbrengt in uw restaurantmenu.

Ik zou persoonlijk nieuwe restaurants aanbevelen om deze methode te volgen, omdat het de last van het bouwen en onderhouden van een website wegneemt. Hierdoor kunt u zich meer concentreren op de kernfuncties van uw restaurant, zoals marketing en het managen van uw personeel.

Samenvatting: Geen technische processen betrokken.

Laten we het voorbeeld nemen van de kassasoftware - 'Waiterio'.

Hier leest u hoe onze Waiterio Restaurant Website Builder Software eenvoudig een website voor uw restaurant kan bouwen:

  1. Voer de naam, het telefoonnummer en de locatie van uw restaurant voor uw klanten in.
  2. Kies de look en feel van uw website.
  3. Uw website zal beschikbaar zijn op restaurant-name.waiterio.com (u kunt ook uw eigen domein toevoegen, zoals restaurant.com).
  4. Klaar! Verhoog nu uw inkomsten door online aanwezig te zijn.

Nu is uw website binnen enkele minuten operationeel .

Een restaurantwebsite met online bestelfunctie

Uw website heeft ook een 'online bestelsysteem' en tal van andere functies. U kunt meer informatie vinden hier .

Hier zijn enkele van de websites van onze klanten:

Tip: u moet het voor uw websitebezoekers heel gemakkelijk maken om hun maaltijden te kiezen en online te bestellen. U wilt niet dat uw klanten worden afgeleid door een ingewikkeld ontwerp.

Tips voor voedselveiligheid tijdens de postpandemie

Tijdens COVID-19 staan de voedselveiligheid en de veiligheid van klanten en medewerkers voorop. Hier zijn enkele tips uit een artikel in Nation's Restaurant News :

  • Hygiëne: Hygiëne in restaurants begint altijd met goed handen wassen, ontsmetten en goede persoonlijke hygiëne.
  • Voedselveiligheid: kook voedsel tot de juiste temperatuur, reinig verpakkingsmateriaal grondig en gebruik sterke afdichtingen. Dit zal de zorgen van de klant wegnemen.
  • Handsfree betalen: moedig klanten aan om creditcards of andere mobiele betaalmethoden te gebruiken.
  • Oppervlakken ontsmetten: oppervlakken die klanten aanraken, moeten regelmatig worden ontsmet.
  • Zorg ervoor dat uw restaurant niet te druk wordt: u moet het aantal mensen in het restaurant beperken, zodat ze een sociale afstand van minstens 1,8 meter kunnen behouden.
  • Screening: werknemers moeten regelmatig worden gescreend op tekenen van het Coronavirus. Gebruik een infraroodthermometer.
  • Marketingmateriaal: neem voorzorgsmaatregelen wanneer u uw restaurant buitenshuis op de markt brengt. Het is beter om geen papieren posters te gebruiken om reclame te maken voor uw restaurant.

Lees voor meer informatie over voedselveiligheid ons artikel over ' Voedselveiligheid garanderen in uw restaurant ' en restauranttips voor Covid-19 .

Conclusie

Ja, het gebruik van een website voor uw restaurant is cruciaal, omdat het uw klanten gemakkelijker maakt om online te bestellen of gebruik te maken van uw afhaalservice.

Maar de gangbare methoden voor het bouwen van de website van uw restaurant zijn onnodig ingewikkeld.

Samenvattend zou ik nieuwe restaurants aanraden om geen gebruik te maken van WordPress. U kunt een websitebouwerplatform zoals Wix kiezen of de websitebouwerfunctie van uw restaurant-kassasysteem.

Ik zou iets meer de voorkeur geven aan het kassasysteem, omdat het meestal gratis en veel gemakkelijker te onderhouden is.

Ik zou aanraden om Waiterio's websitebouwer voor restaurants te gebruiken, omdat je je website gratis krijgt wanneer je het Waiterio POS-systeem gebruikt. Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken.

Een restaurantwebsite

Enkele veelgestelde vragen beantwoord:

Een man met een vraag

Hoeveel kost een restaurantwebsite?

Een restaurantwebsite kan tot $ 300 USD per jaar kosten, afhankelijk van de methode die u kiest. Als u WordPress of een websitebouwerplatform zoals Wix gebruikt, kan dit u ongeveer $ 100 - $ 300 USD per jaar kosten. Als u een POS-platform zoals Waiterio gebruikt, biedt het naast de POS-software gratis geautomatiseerde software voor het bouwen van websites.

Hoe online bestellingen ontvangen?

Om online bestellingen te ontvangen, heeft u een website nodig met de functie 'online bestellen'. Het is ingewikkeld om online bestelfunctionaliteit in te stellen op WordPress. Maar met platforms voor het bouwen van websites zoals Wix en Waiterio is deze functie al ingebouwd.

Hoe maak ik een website voor bezorgdiensten?

Een restaurantwebsite met online bestelfunctie kan ook dienen als bezorgwebsite.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen