Hoe goed FOH-personeel aan te nemen en te behouden

Hoe goed FOH-personeel aan te nemen en te behouden

Leer hier alles over het inhuren en behouden van geweldig FOH-personeel

Geplaatst door Victor Delgadillo de 8 oktober 2022

Verliest u steeds de controle over uw front-of-house personeel? Blijven uw obers stoppen?

Als je naar een restaurant gaat, kan het hebben van een slechte ober zelfs de mooiste en lekkerste ervaring in een nachtmerrie veranderen. Obers hebben meer controle over de eetervaring dan de meeste eigenaren en managers gewoonlijk merken. In dit artikel vertel ik je over:

  • Waarom het hebben van een geweldig front-of-house team essentieel is voor uw restaurant
  • Het verschil tussen hen en BOH-personeel
  • De sleutels tot het aannemen en behouden van uitstekend FOH-personeel, en meer

Dit artikel leidt u door het proces van het spotten en trainen van de beste individuen om deel uit te maken van uw FOH-team. Zorgen uw obers en serveersters ervoor dat uw restaurant groeit? Zo niet, dan is dit artikel iets voor jou. Laten we beginnen!

Het hebben van een uitstekend front-of-house personeel is essentieel voor restaurants!

personeelsteam van de voorkant van het huis glimlachend in het restaurant

Zoals ik al zei, is het hebben van een geweldig FOH-team essentieel voor uw restaurant - zij zijn het gezicht van uw bedrijf! Een veel voorkomende misvatting is dat obers niet zo belangrijk zijn als keukenpersoneel. Voor dit jaar voorspelden we dat restaurants zouden proberen te bezuinigen op obers . Maar de waarheid is dat het back-of-house personeel slechts voor minstens 50% van de banen in het restaurant zorgt. Dat betekent dat de front-of-house de overige 50% afhandelt. Dat is alles wat te maken heeft met interactie met klanten en het bevredigen van hun behoeften. Maar dat is zacht uitgedrukt: ze hebben uitgebreide vaardigheden nodig om deze klus te klaren:

  • Zij dienen zich onder alle omstandigheden professioneel te gedragen
  • Ze moeten snel ter been zijn en een goed probleemoplossend vermogen hebben
  • Goede communicatie, teamwerk en een geweldig geheugen zijn goed om te hebben
  • Dit alles terwijl ze uitzonderlijke vaardigheden hebben in het omgaan met borden, uithoudingsvermogen, tafeldekkingstechniek, een goed uiterlijk en nog veel meer

Ik zal het niet hebben over specifieke functies, maar ze kunnen ook geavanceerde vaardigheden hebben, zoals kennis van wijn en gedistilleerde dranken of administratieve vaardigheden. Als u meer wilt weten over specifieke functies, bekijk dan onze organigrammen . Je hebt ze nodig om de volledige ervaring in je restaurant te bieden, wat het wervingsproces een hoofdpijnproces maakt.

Verschillen tussen BOH- en FOH-personeel

ober plukbord in de keuken

Als je ons artikel over BOH-personeel leest, zou je kunnen denken dat ik daar een paar goede concepten heb genoemd die van toepassing zijn op het FOH-personeel. En als dat jouw gedachtegang is, heb je het niet mis. Maar front- en back-of-house medewerkers zijn niet hetzelfde. Het belangrijkste verschil is dat voor back-of-house personeel esthetiek er niet toe doet, terwijl het voor obers een bepalende factor is!

Een ander ding is dat niet iedereen een ober kan zijn. Het is een baan die geduld, een goede mentale kracht en een roeping voor dienstbaarheid vereist. Dat zijn belangrijke persoonlijkheidskenmerken waar tegenwoordig veel vraag naar lijkt te zijn, hoewel dit natuurlijk afhangt van het soort service dat uw restaurant biedt. Hoe dan ook, uw obers moeten de servicefilosofie van uw restaurant vertegenwoordigen, wat essentieel is om uw klanten aan u te binden, voor gemeenschapsvorming en voor het opbouwen van loyaliteit.

De sleutels tot het inhuren van het beste FOH-personeel voor uw restaurant

kelner die voor restaurantbar glimlacht

Er zijn verschillende sleutels tot het inhuren van goed front-of-house personeel . Het komt allemaal neer op drie factoren die samen zorgen voor geweldige obers. Ja, u zult geen kant-en-klare obers vinden die naar uw restaurant komen om te solliciteren naar een functie die perfect past. Er zijn geen perfecte pasvormen vanaf het begin, alleen potentiële kandidaten!

1. Persoonlijkheidskenmerken

Het eerste dat u in de gaten moet houden, zijn de kenmerken van elk individu wanneer u ze ontmoet. De juiste persoon voor de job moet:

  1. Voldoen aan persoonlijkheidseisen. Ze moeten kalm zijn, goede manieren hebben, een beetje extravert zijn en meer. Dit hangt af van de servicestijl van uw restaurant .
  2. Voldoen aan vaardigheidseisen. Goede communicatie, samenwerking en wachtvaardigheden.
  3. En een goed leervermogen hebben. Snel kunnen leren tijdens het werk en dingen onthouden is ook belangrijk.

Natuurlijk zullen deze drie eigenschappen alleen niet genoeg zijn om ze vanaf het begin geweldige obers te maken, maar ze zullen de volgende stap veel gemakkelijker maken.

2. Onboarding-proces

Nu is een sterk onboarding-spel cruciaal, vooral voor het front-of-house team. U moet een uitgebreide initiële trainingssessie maken. Houd ook elk teamlid in de gaten om te weten dat ze nog steeds de filosofie van uw restaurant in gedachten hebben. Dit is minstens 60% van het harde werk achter het creëren van een geweldig front-of-house restaurant.

Sommige managers richten zich vaak op het inhuren van obers alleen op basis van de hierboven genoemde eigenschappen. Alleen om ze te zien crashen en verbranden wanneer ze hun eerste tafels bedienen. Maar wachten op tafels is geen gemakkelijke klus - ook al lijkt het misschien een simpele baan met gezond verstand, dat is het niet. Daarom moet je obers trainen om met bijna extreme situaties om te gaan. Vooral als je alcohol aanbiedt in je restaurant of als je problemen hebt met je back-of-house personeel!

Het onboarding-proces bereidt hen ook voor op het verkopen van gerechten , het maken van aanbiedingen onderweg als dat de stijl van uw restaurant is, samenwerken met uw BOH-personeel en meer.

3. Samenwerking met het BOH-personeel

ober glimlachend in de keuken terwijl hij de borden draagt

Ook al lijkt het erop dat het BOH-personeel het meeste zware werk doet, een vlotte service bieden vereist een evenwicht tussen het werk van beide teams. Ik raad u ten zeerste aan om beide teams op de hoogte te stellen van de verantwoordelijkheden van de andere personeelsleden. Eersteklas communicatie tussen hen is de derde sleutel tot het vermijden van samenwerkingsproblemen. Een restaurant is in die zin immers meer een fiets. Daarom zijn personeelsintegratie, samenwerking en zelfs vertrouwensoefeningen een mooie aanvulling op het goede oude restaurantmanagement.

Hoe onderhoud je een goed FOH-personeel?

serveerster lachend bij de receptie

Het behouden van een geweldige front-of-house vereist enige opoffering. Ook al is hun baan geen grap, in een restaurant zijn zij degenen die voortdurend aan het kortste eind trekken. Ze verdienen meestal minder dan BOH-personeel, terwijl ze met een glimlach op hun gezicht moeten voorzien in de behoeften van uw klanten! Daarom heeft het behouden van een uitzonderlijk FOH-personeel een prijs - we hebben het hier over salaris . Als het je niet lukt om je bedienend personeel een goed salaris te bieden, krijg je problemen met het verloop. Als u lage lonen en een op fooien gebaseerd inkomen biedt, krijgt u een nog ongelukkiger bedienend personeel . Dit hangt natuurlijk af van waar je bent en wat je gewoonten zijn!

Toch omvat het post-pandemische landschap voor het inhuren van goed bedienend personeel:

  • Een goed emotioneel salaris behouden
  • Biedt een bovengemiddeld loon
  • En een goede werkomgeving

Met stijgende kosten lijkt het misschien een probleem om meer geld te bieden voor dezelfde baan. Maar er zijn verschillende strategieën die u kunt gebruiken, zoals:

  • Je prijzen verhogen
  • Optimaliseren van werktijden en personeelsposities
  • Optimalisatie van servicestijl en workflow

Dit lijkt misschien alsof u te veel dingen verandert om uw FOH iets meer te betalen. Toch kan een eenvoudige tool zoals Waiterio's contactloze service met een QR- codemenu u helpen de servicestijl van uw restaurant te optimaliseren. Het kan u ook helpen bij het beheren van obers, het afhandelen van prijzen onderweg en meer. Lees hier meer over Waiterio's restaurant POS !

Receptiepersoneel laat uw restaurant groeien!

Het front-of-house personeel laat uw restaurant groeien omdat zij het team zijn dat verantwoordelijk is voor de zorg voor uw meest waardevolle bezit: klanten. Het opbouwen van klantrelaties, het voldoen aan hun behoeften en het opbouwen van terugkerende klanten maken deel uit van de taakomschrijving van uw ober. Dat is precies wat u kan helpen een gemeenschap rond uw restaurant op te bouwen, te laten groeien en op de lange termijn winstgevender te maken. Met een goede servicefilosofie kan zelfs het eenvoudigste restaurant een winstgevende franchiseonderneming worden. Het is al eerder gebeurd en uw restaurant zou de volgende kunnen zijn. Is uw FOH-personeel goed genoeg om het voor elkaar te krijgen?

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen