Hoe u een menu voor uw restaurant maakt

Hoe u een menu voor uw restaurant maakt

Hoe je een fantastisch menu kunt maken

Geplaatst door Abhi Chatterjee de 1 januari 2021

Het hebben van een goed ontworpen menu voor uw restaurant is cruciaal voor uw bedrijf. Een goed menu kan de winst van uw restaurant met 10% - 15% verhogen.

Het menu van uw restaurant is verantwoordelijk voor het verhogen van de omzet voor uw bedrijf. Uw menu kan u ook helpen de winst van uw restaurant te vergroten.

Dus hoe maak je een fantastisch menu voor je restaurant?

In dit artikel leren we u hoe u een uitstekend menu voor uw restaurant kunt samenstellen.

Hoe maak je een menu?

Het maken van een menu voor uw restaurant is niet zo moeilijk als u denkt. Tegenwoordig zijn er tal van computersoftwareprogramma's die dit proces gemakkelijk maken. Hier is een eenvoudige methode die u kunt volgen bij het ontwerpen van uw menu:

  • Maak een lijst : noteer de naam van alle gerechten in uw restaurant in een spreadsheet. (Gebruik Google Spreadsheets )
  • Prijzen instellen: stel de prijzen van uw menu-items in op basis van uw voedselkosten en winstmarges .
  • Categoriseer : maak een sectie voor elke categorie, zoals ontbijt, lunch, diner, voorgerechten, desserts, enz. Zet uw gerechten onder de juiste categorieën.
  • Bepaal een lay-out voor uw menu : we zullen er later in dit artikel over praten.
  • Gebruik software voor het maken van menu's : er is veel gratis software voor het maken van menu's op internet waarmee u verbluffende menu's voor uw restaurant kunt maken. We zullen later in dit artikel enkele menumakerssoftware noemen.
  • Download uw menu : Nadat u uw menu online heeft ontworpen, kunt u het downloaden als pdf-bestand en het vervolgens afdrukken. Druk zoveel menu's af als u nodig heeft.
  • Gebruik merkmenu-omslagen: Koop een aantal hoogwaardige menu-omslagen voor uw restaurant. Plaats uw menu erin.

Met behulp van deze stappen kunt u uw restaurantmenu maken.

Maar ook het goed ontwerpen van uw menu is een cruciaal onderdeel. Een goed ontworpen menu kan de omzet en winst van uw restaurant verhogen.

Laten we het hebben over hoe u het ideale menu voor uw restaurant kunt maken.

Hoe ontwerp je je menu-indeling?

restaurant menu

Wanneer klanten naar uw restaurantmenu kijken, wordt hun aandacht gevestigd op enkele specifieke delen van uw menu. Dit zijn de gebieden waar u uw meest winstgevende / best verkochte menu-items moet plaatsen.

Voorgerechten hebben bijvoorbeeld over het algemeen een hoge winstmarge, dus als u ze in deze gebieden plaatst, zal de verkoop van voorgerechten toenemen en meer winst voor uw restaurant genereren.

Er zijn drie delen van uw menu die de meeste aandacht van uw klanten krijgen. Dit wordt door psychologen 'De Gouden Driehoek' genoemd.

Dit zijn de drie belangrijkste regio's van uw menu:

  1. Midden : de meeste klanten kijken eerst naar het middelste gedeelte van uw menu. Dit is een geweldige plek om de speciale gerechten van uw restaurant onder de aandacht te brengen.
  2. Top Rechts: De rechterbovenhoek van de pagina trekt ook veel aandacht - dit is waar uw klanten kijken nadat ze kijken naar het middelste deel van het menu. Het is een goed idee om hier uw hoofdgerecht items te plaatsen.
  3. Linksboven : veel klanten kijken naar de linkerbovenhoek nadat ze naar de rechterbovenhoek hebben gekeken. U kunt op deze plek zeer winstgevende items zoals hapjes plaatsen.

De hoofdregel: ontwerp uw menu om de aandacht van uw klant te vestigen op uw beste en meest winstgevende gerechten.

Tips voor het maken van de menu-indeling

Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw menu-indeling:

  • Als uw restaurant een grote verscheidenheid aan dranken aanbiedt, is het een goede beslissing om een apart menu voor uw dranken te maken. Dit zorgt voor een betere klantervaring.
  • Voor uw best verkopende items die zeer winstgevend zijn, is het een goed idee om er een doos omheen te plaatsen om deze items te markeren.
  • Als uw restaurant veel vegetarische, veganistische of glutenvrije gerechten heeft, moet u aparte secties voor deze menu-items toevoegen. Dit maakt het voor uw klanten gemakkelijker om die speciale gerechten te vinden.

Hoeveel pagina's moet uw menu zijn?

De grootte van uw menu hangt af van het type restaurant. Het is echter goed om uw menu zo kort mogelijk te houden. Een lange menukaart brengt uw klanten in verwarring.

Hoe moet je een menubeschrijving schrijven?

Een korte beschrijving van het voedselproduct kan altijd enige gretigheid oproepen bij de klant. Schrijf dus een korte, boeiende beschrijving van het menu-item. Je zou het moeten doen, vooral voor je speciale gerechten.

Top 3 Menu Maker-software

De beste manier om uw menu samen te stellen, is door het online te ontwerpen met software en het vervolgens als pdf-bestand te downloaden. Zodra u het PDF-bestand heeft, kunt u er zoveel afdrukken als u nodig heeft. Hier is de top 3 van beste gratis software voor het maken van menu's:

1. Canva

canva-menu-sjablonen

Canva is een gratis , populaire grafische ontwerpsoftware die een breed scala aan menusjablonen biedt waaruit je kunt kiezen. Kies een menu-ontwerpsjabloon die geschikt is voor het concept van uw restaurant.

2. Flipsnack

Een populaire website voor grafisch ontwerp. Ze bieden een aantal fantastische menusjablonen voor uw restaurant.

3. MustHaveMenus

Ze zijn gespecialiseerd in menusjablonen voor restaurants. Ze bieden een breed scala aan verschillende menu's voor verschillende soorten restaurants.

Hoe stel je prijzen in voor je menu-items?

Stel uw voedselprijzen in op basis van uw kosten van ingrediënten. Het is goed om uw voedselprijs zo in te stellen dat uw voedselkosten 25% -35% van de verkoopprijs van het gerecht bedragen.

Als de kosten van ingrediënten voor een burger bijvoorbeeld $ 2 bedragen, kunnen we de prijs van de burger op $ 7 instellen om winstgevend te zijn.

Raadpleeg dit artikel over het berekenen van de voedselkosten van restaurants voor meer informatie. Bekijk ook dit artikel over menu-engineering .

Uw menu afdrukken

Download het menu als pdf en het is klaar om te worden afgedrukt. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

Menu grootte

Hier zijn enkele veelvoorkomende formaten van restaurantmenu's:

  • Lunchmenu: 21 x 28 cm | 21,5 cm x 28 cm
  • Dinermenu: 21,5 x 28 cm | 21,5 cm x 28 cm OF 11 "x 17" | 28cm x 43cm
  • Barmenu of dessertmenu: 4,25 "x 11" | 11 cm x 28 cm

Hoeveel menu's heeft uw restaurant nodig?

Het hangt af van het type menu en de capaciteit van uw restaurant. Hier is een tabel om deze vraag te beantwoorden:

  • Ontbijtmenu: 80% van de capaciteit van uw restaurant
  • Lunchmenu: 80% van de capaciteit van uw restaurant
  • Dinermenu: 80% van de capaciteit van uw restaurant
  • Dessertmenu: 50% van de capaciteit van uw restaurant
  • Barmenu: 50% van de capaciteit van uw restaurant

Meer tips voor het samenstellen van uw menu

Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het samenstellen van uw restaurantmenu:

  1. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit om uw menu er aantrekkelijk uit te laten zien.
  2. Concentreer u niet op valutatekens; beter om ze niet te gebruiken.
  3. Gebruik vakken om speciale menu-items te markeren.
  4. Gebruik typografie die past bij de stijl van uw restaurant.
  5. Gebruik geschikte kleuren om het thema van uw restaurant uit te drukken.

Bonustip: begin met het accepteren van online bestellingen

Na de pandemie is het cruciaal geworden om online bestellingen voor uw levensmiddelenbedrijf te accepteren. Dit komt doordat veel klanten online bezorgen of afhalen.

Het zal dus geweldig zijn als je een restaurantwebsite hebt waarop je menu online wordt getoond. Hiervoor moet je:

Als je een heel eenvoudige methode wilt om je restaurantwebsite te bouwen, kun je Waiterio's restaurantwebsite builder gebruiken. Onze websitebouwer maakt automatisch een website voor u; het enige dat u hoeft te doen, is enkele basisgegevens invoeren.

Probeer gratis onze websitebouwer voor restaurants .

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen