Light Food-bedrijven zijn trending en dit is waarom

Light Food-bedrijven zijn trending en dit is waarom

Lees hier meer over het asset-light businessmodel in de restaurantindustrie

Geplaatst door Victor Delgadillo de 26 juni 2022

Lichte voedingsbedrijven zijn trending en de reden is vrij simpel...

Maar wat bedoel ik met lichte levensmiddelenbedrijven ? Ik bedoel in het bijzonder, de businessmodellen die weinig activa bevatten, werden meestal toegepast op start-ups, maar waren van toepassing op de voedings- en restaurantindustrie.

Dit is een interessante, lage investering en nieuwe manier om aan de slag te gaan in de restaurantindustrie. Begrijp me niet verkeerd - er is niets slechts aan dingen op de klassieke manier doen. Er zijn echter veel te veel voordelen aan het starten van een bedrijf door vanaf het begin een minimalistische benadering te volgen.

In dit artikel vertel ik je over:

  • De huidige trend in de restaurant- en dienstverlenende sector om lichtgewicht voedselbedrijven te starten.
  • En waarom zo beginnen slimmer, beter en toekomstbestendig is.

Dit artikel is voor jou, een ondernemer die vol twijfels zit over welk businessmodel je het beste kunt gebruiken. En ook, voor jou, restauranteigenaren die bang zijn voor restaurants gaan dood.

De waarheid is dat restaurants niet uitsterven , maar als je niet meedoet met de gemakstrends van vandaag, kan die van jou wel eens het slachtoffer worden.

Wat is een lightfoodbedrijf?

minimalistische plantenopstelling

Een light food business is er een die gebruik maakt van het asset-light business model. Dit is een bedrijfsmodel dat gebruikelijk is bij startups - een woord dat je waarschijnlijk al een paar keer hebt gehoord. Startende bedrijven zijn niet nieuw, ze werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1920. Maar nu zijn ze een standaard in heel veel niches - van webontwikkeling tot supply chain management.

Er zijn weinig tot geen beperkingen voor startups, daarom passen ze verbazingwekkend goed in de restaurantindustrie. Vooral omdat de restaurantindustrie al honderden jaren enorme toetredingsdrempels kent.

Een asset-light businessmodel elimineert gemakkelijk toetredingsdrempels, wat resulteert in meer ondernemers, bedrijven en kansen. U hoeft geen duizenden dollars te investeren om te beginnen. Kennis heeft veel waarde en, in combinatie met de juiste tools, kun je binnen enkele weken een voedingsbedrijf opzetten .

Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen een levensvatbaar levensmiddelenbedrijf kan openen – het kennisgedeelte is essentieel. Alleen zo weet u waar u uw best voor kunt doen en waar u alles uit de kast kunt halen als het gaat om investeringen in keukenapparatuur , beheertools en meer.

Wat is het verschil tussen voedselbedrijven met weinig activa en restaurants met veel activa?

Spookkeukens versus een volledig restaurant

Restaurants en foodondernemingen met deze bedrijfsmodellen hebben weinig, maar belangrijke verschillen. De belangrijkste aspecten van asset-light foodbedrijven zijn:

  1. Lage opstartkosten . Dit komt omdat ze zich alleen richten op het investeren in de benodigde items, apparatuur en beheertools.
  2. Ze hebben minder uitrusting of kapitaalgoederen . Dat betekent dat ondernemers of bedrijven geen commerciële ruimtes bezitten en weinig apparatuur hebben. Sommigen van hen bezitten niet eens de apparatuur die ze gebruiken!
  3. Ze zijn niet volledig eigenaar van het productie- of distributieproces . Een spookkeuken heeft bijvoorbeeld geen bezorgapps of zelfs geen marketingkanalen. Het zijn diensten van derden!
  4. Ze passen zich snel aan hun klanten en trends aan.
  5. Ze werken ook in een wisselende omgeving en klantenkring . Dit geldt vooral voor foodtrucks.
  6. Ze hebben bijna oneindige groeimogelijkheden !

Al deze belangrijke elementen maken het voor dit soort bedrijven gemakkelijk om te groeien, zich aan te passen en uitdagingen te overwinnen. Als Bear Grills een restaurant zou openen, zou het een voedselbedrijf zijn met weinig vermogen.

Klassieke restaurants bevinden zich aan de overkant:

  1. Het starten van een restaurant kan erg duur zijn .
  2. Ze hebben meestal meer apparatuur, vooral als het een full-service restaurant is.
  3. Ze zijn minder afhankelijk van productie of middelen van derden.
  4. Aanpassing is langzamer voor restaurants omdat ze afhankelijk zijn van een trager klantenbestand - daarom is gemeenschapsvorming van cruciaal belang.
  5. En ze hebben minder groeimogelijkheden vanwege de hoge toetredingsdrempel.

Wees dus eerlijk. Als je vandaag een van deze modellen zou moeten kiezen, welke zou je dan kiezen? Natuurlijk kunnen beide het lukken, maar eerlijk gezegd klinkt de opportuniteitskost van minder investeren voor vergelijkbare economische voordelen verbazingwekkend.

Voorbeelden van lichte levensmiddelenbedrijven

De asset-light foodbusiness is ook niet nieuw. Sterker nog, je hebt waarschijnlijk in ten minste één restaurant gegeten dat bij dit bedrijfsmodel past. Waarom? Want het eerste voorbeeld waar het asset-light businessmodel voorbeeldig wordt toegepast, zijn fastfoodfranchises . Ze passen omdat ze franchisenemers in staat stellen hun initiële kosten te stroomlijnen in ruil voor:

  • Management training.
  • Werkruimten en apparatuur.
  • Standaard recepten en benodigdheden.
  • En meer.

Fastfoodrestaurants zijn hier perfect voor omdat het snelle bedrijven zijn, met een beperkt voedselaanbod en een breed klantenbestand. En hoewel ze in het verleden problemen hebben gehad, zijn ze tot op de dag van vandaag veerkrachtig.

Nieuwe lichte levensmiddelenbedrijven

Grote dienbladen gebruikt voor cateringdiensten

De nieuwste iteraties van asset-light food-bedrijven zijn op dit moment behoorlijk beroemd en trending. Zij zijn:

  • Voedselvrachtwagens
  • Spook keukens.
  • Catering diensten.
  • Voedsel karren.
  • Voedsel tenten.
  • Pop-uprestaurants.

Als je er snel over nadenkt, passen ze allemaal in precies dezelfde beschrijving van asset-light food-bedrijven. En het beste deel? Ze zijn toegankelijk voor ondernemers met de juiste hoeveelheid kennis en een laag budget. Dat is precies waarom ze over de hele wereld opduiken.

Dit komt echter met een groot nadeel.

Wat zijn de nadelen van asset-light foodbedrijven?

Het grote nadeel is dat de concurrentie hard is. Er zijn veel te veel foodtrucks, spookkeukens en meer die tegen elkaar strijden, en in alle soorten - en ze concurreren nog steeds met restaurants!

Daarom moet je ervoor zorgen dat je opvalt voordat je van die klif af rent op zoek naar succes. En. Dat is. Niet. Eenvoudig.

Wat is de schaalbaarheid van dit bedrijfsmodel?

Kaart gemarkeerd met verschillende locaties over de hele wereld om een franchise te vertegenwoordigen

Als je een manier vindt om op te vallen in een zee van ondernemers, eigenzinnige bedrijven met aantrekkelijk eten en branding, dan zijn de schaalbaarheidsmogelijkheden talrijk.

Als u een recept vindt dat u in verschillende delen van uw stad, landgoed, land of zelfs wereldwijd kunt repliceren, kunt u er zeker van zijn dat u het kunt verpakken en een franchise kunt creëren. Spookkeukenfranchises zijn bijvoorbeeld trending.

Met de laagdrempeligheid van dit businessmodel vind je veel draagvlak en geïnteresseerden die je die kans uit handen willen nemen!

Hoe kunnen restauranteigenaren meedoen?

Het mooie van asset-light foodbedrijven is dat ze niet onverenigbaar zijn met reguliere restaurants. Ze kunnen zelfs een slimme manier zijn om beide bedrijven verder te promoten.

Restauranteigenaren kunnen meedoen door:

  • Het creëren van kleinere spookkeukens in hun lokale regio's om hun merkbekendheid zachtjes uit te breiden.
  • Ze kunnen ook foodtrucks maken die hun voedselaanbod over verschillende plaatsen brengen.
  • En ze kunnen de catering gebruiken om hun voet op de deur te zetten als de verkoop tegenvalt.

Er is geen reden om bang te zijn voor deze zakelijke kansen - onthoud dat succesvolle bedrijven in alle soorten en maten komen!

De nieuwe industrie dicteert dat als je wilt beginnen, je er niet eens klaar voor hoeft te zijn!

Dus wil je een bedrijf starten? Begin nu! De foodbusiness wordt steeds meer all-inclusive. Zelfs als je geen volledig budget en businessplan hebt om een restaurant te beginnen, kun je een spookkeuken beginnen door een ingerichte ruimte te huren. Je moet je wel focussen op specifieke gebieden om te kunnen groeien. Zoals in elk bedrijf kun je niet beginnen zonder een plan. Wilt u meer bronnen?

Bekijk deze artikelen voor meer informatie:

Denkt u dat een lichtgewicht levensmiddelenbedrijf goed bij u en uw doelen past?

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen