Restaurantlogo's en slogans: alles wat u moet weten

Restaurantlogo's en slogans: alles wat u moet weten

Logo's en slogans zijn erg belangrijk in de horeca

Geplaatst door Victor Delgadillo de 9 december 2021

Wilt u een geweldige slogan en logo maken voor uw restaurant?

Als je door de stad gaat, zie je logo's van restaurants en allerlei soorten bedrijven op de weg, op banners, op flyers en meer. Hetzelfde geldt voor slogans - die zin die je eraan herinnert welk bedrijf de beste vleugels heeft of welk restaurant een goede veganistische optie is.

Als je een restaurant hebt, of als je er een wilt openen, kun je je op een gegeven moment afvragen over restaurantlogo's.

In dit artikel vertel ik je over:

  • Wat zijn logo's en slogans
  • Het belang van restaurantlogo's
  • Het belang van restaurantslogans
  • Een paar tips om de beste restaurantlogo's te maken
  • En enkele ideeën zodat u de beste slogan voor uw bedrijf kunt maken.

Dit artikel is erg handig om te weten of u een logo voor uw bedrijf moet maken, of u uw huidige logo moet wijzigen en meer over dit aspect van de visuele identiteit van uw restaurant.

Laten we beginnen!

Wat zijn restaurantlogo's?

Het bord van een oud restaurant met hun logo

Allereerst wil ik dit artikel beginnen met de basis: wat is een logo?

U weet waarschijnlijk al wat een logo in de praktijk is, aangezien we allemaal zijn opgeleid om de logo's van internationale bedrijven te herkennen, zoals McDonald's, Pepsi, Coca-Cola of Ford.

Het is echter veel meer dan alleen een afbeelding of marketingtool. In feite is een logo veel dingen:

  • Een logo is het verhaal van uw bedrijf samengevat in een ontwerp met specifieke elementen.
  • Het is het handelsmerk dat uw bedrijf zal vertegenwoordigen in de hoofden van consumenten - niet alleen de hoofden van uw doelgroep.
  • En het is ook het imago dat ervoor zorgt dat uw bedrijf resoneert met uw doelgroep.

Het spreekt voor zich dat een logo een cruciaal onderdeel is van uw marketing en uw merkstrategie.

Soorten logo's

Het is vermeldenswaard dat er ook verschillende soorten logo's zijn, afhankelijk van hun samenstelling. Dit zijn de meest gebruikte:

  • Woordmerken: woorden die dienen als het merk van het bedrijf. Voorbeeld: Google.
  • Gecombineerd: dit zijn woorden en afbeeldingen die tegelijkertijd worden gebruikt, maar dat geeft je meer veelzijdigheid omdat de woorden geen deel uitmaken van de afbeeldingen. Voorbeeld: Spotify.
  • Symbolen: dit zijn afbeeldingen die het merk individueel vertegenwoordigen. Voorbeeld: Appel.
  • Emblemen: Dit zijn ontwerpen die afbeeldingen of grafische elementen samen met woorden gebruiken, maar woorden zijn een integraal onderdeel van het ontwerp. Voorbeeld: Starbucks.

Uw restaurant kan elk van deze soorten logo's gebruiken - er zijn andere soorten - zolang hun ontwerpen echt resoneren met uw bedrijfsmerk.

Belang van restaurantlogo's

Het bord van een familierestaurant met hun logo

Het belang van uw restaurantlogo gaat eigenlijk verder dan het gebruik ervan. Ja, het gaat om het imago dat uw merk overal zal vertegenwoordigen, van de banner of advertentie van uw restaurant tot uw sociale netwerken.

Maar ook een logo is van vitaal belang voor uw bedrijf, omdat het daardoor herkenbaar zal zijn bij duizenden bedrijven die strijden om bekendheid op de markt.

Het echte belang van uw logo is zijn uniciteit .

Het is ook belangrijk voor de ideeën of informatie die het over uw bedrijf overbrengt.

Een logo dat in lijn is met de merk- en marketingstrategie van uw restaurant, kan het ontbrekende onderdeel zijn om beide strategieën effectief te laten zijn.

Als u geen tijd, moeite en geld investeert in een logo van hoge kwaliteit voor uw bedrijf, kan uw restaurant te maken krijgen met de vele gevolgen van een slechte visuele identiteitsbeslissing.

Het is bijvoorbeeld altijd mogelijk om met uw logo het publiek duidelijk te maken dat uw restaurant een specifiek thema heeft dat eigenlijk geen deel uitmaakt van uw bedrijf.

Dit kan ervoor zorgen dat uw restaurant verwarde klanten ontvangt, die geen deel uitmaken van uw doelgroep omdat uw restaurant verloren is gegaan in de vertaling bij het ontwerpen van het logo .

Onthoud dat uw restaurantlogo mogelijk de eerste interactie van uw publiek met uw restaurant is, en als het uniek en indrukwekkend is, zal het in de gedachten blijven van degenen die uw dineergasten zullen worden.

Als je eenmaal weet wat er achter je logo zit - ongelooflijke service, een verhaal over de oorsprong van je restaurant, eten dat je de adem beneemt, en meer - zullen je klanten leren je logo te herkennen als een bron van positieve emoties.

Kortom, u zorgt ervoor dat uw logo emoties oproept .

Tips om de beste restaurantlogo's te maken

Nu u weet hoe belangrijk het is om een goed logo in uw restaurant te hebben, is het tijd om het perfecte logo voor uw bedrijf te gaan maken.

Opgemerkt moet worden dat deze gids u niet zal helpen bij het ontwerpen van een logo .

In feite, zoals je later zult lezen, raad ik je 100% aan om een goede grafisch ontwerper te zoeken die de leiding heeft om je te helpen bij het definiëren van de visuele identiteit van je restaurant.

Dat gezegd hebbende, zal deze korte handleiding je helpen een beter begrip te krijgen van het proces van het maken van een logo en de elementen waarmee je rekening moet houden om een geweldig logo voor je bedrijf te maken. Bovendien is het voor uw grafisch ontwerper erg handig als u al over al deze details heeft nagedacht.

1. Overweeg de geschiedenis van uw bedrijf, de idealen en de doelstellingen ervan

Het eerste dat u moet overwegen, gaat niet echt over marketing of design, maar over branding. Ik nodig je uit om mijn artikel over marketing en branding voor restaurants te lezen, zodat je een beter begrip hebt van branding en hoe je een merkstrategie voor je bedrijf kunt creëren.

Bij het maken van uw logo moet rekening worden gehouden met de geschiedenis van uw restaurant, de idealen, de doelstellingen en meer elementen van uw merk.

Uw logo moet specifieke ideeën over uw bedrijf overbrengen, dus het definiëren van de belangrijkste ideeën die u wilt overbrengen, is essentieel voor het maken van een goed logo.

Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen:

  • Wat is de oorsprong van uw restaurant?
  • Wat zijn de idealen die u in uw restaurant handhaaft?
  • De visie, missie en waarden van uw restaurant.
  • Wat onderscheidt uw restaurant van de honderden of duizenden restaurants in uw stad?
  • Hoe klinkt de stem van jouw merk? Is het ontspannen, casual, speels? Of is het formeel, verfijnd, elite?
  • Wat moet uw logo communiceren?

2. Bestudeer de markt

Het bestuderen van de visuele identiteit van andere bedrijven is erg handig om specifieke details te herkennen van de elementen die in hun ontwerpen worden gebruikt. Het is een goed idee, want op deze manier vermijdt u het gebruik van elementen die al in andere bedrijven zijn gebruikt, wat uw bedrijfslogo unieker maakt.

Het zal je ook helpen designtrends op de lokale markt te identificeren - het is zelfs een goed idee om bedrijven te bestuderen die niet je concurrentie zijn en die buiten je niche liggen.

U wilt niet dat uw restaurantlogo per ongeluk lijkt op dat van een lokaal bedrijf of een bedrijf met een slechte reputatie!

3. Houd rekening met uw doelgroep

Het is altijd belangrijk dat uw bedrijf op de een of andere manier resoneert met uw doelgroep, omdat dit interacties zal vergemakkelijken, interacties met het juiste publiek zal bevorderen en meer.

Het is daarom een goed idee dat u uw doelgroep goed kent.

Een van de eerste dingen die ik in het artikel over restaurantadvertenties noemde, is dat je zo snel mogelijk marktonderzoek moet doen.

Het is wat u zal helpen uw doelgroep te leren kennen en een buyer persona-profiel te maken, dat naast uw logo ook andere aspecten van uw bedrijf moet definiëren.

4. Het gebruik van uw logo

Een aspect dat essentieel is voor het maken van een goed logo, is dat het gemakkelijk te gebruiken is in de verschillende media of kanalen van uw restaurant. Voor een restaurant zijn dat:

  • Billboards, banners, brochures en meer vormen van traditionele marketing.
  • Glazen, servetten, borden, bezorgdozen en meer met uw logo.
  • Sociale netwerken.
  • Websites.
  • Toepassingen.
  • En e-mailmarketingstrategieën.

Waarom is het voor jou belangrijk om hier rekening mee te houden? Welnu, het is altijd een goed idee om het visuele imago van uw restaurant consistent te houden op al zijn kanalen. Met deze stap kan uw grafisch ontwerper een logo maken dat voor iedereen gemakkelijk zichtbaar en herkenbaar is.

Nu heb je alleen een goede grafisch ontwerper nodig om je logo te materialiseren

Grafisch ontwerper bezig met tablet

Ervoor zorgen dat een goede grafisch ontwerper verantwoordelijk is voor het maken van uw logo en u helpt bij het definiëren van uw visuele identiteit, is een interessante uitdaging die u met de juiste mentaliteit moet aangaan.

Het is gemakkelijk om te denken dat elke ontwerper uw logo kan ontwerpen - technisch gezien klopt dat. Maar de waarheid is dat je op zoek moet naar specifieke eigenschappen en vaardigheden:

  • Zoek naar ontwerpers die ervaring hebben met het ontwerpen van restaurantlogo's. Dit is erg belangrijk, vooral omdat als ze ervaring hebben, u de goede ontwerppraktijken voor deze specifieke niche kent.
  • Dat ze op de hoogte zijn van de laatste trends in design.
  • Het is ook een goed idee om lokale ontwerpers te kiezen, vooral als ze bekend zijn met lokale trends in logo-ontwerp.
  • Maak een samenvatting rekening houdend met alle details op de lijst. Dit is erg handig voor een ontwerper om echt te begrijpen wat je nodig hebt en een logo te maken dat bij je behoeften past.

Merk op dat ik niets vermeld over de kosten van ontwerpers - eigenlijk zijn de kosten van een goed ontwerp relatief. Als je denkt dat het de moeite waard is om met een specifieke ontwerper samen te werken nadat je de kandidaten hebt bestudeerd, is het een goed idee om je aan te passen aan de kosten . Het is immers heel moeilijk om een objectieve waarde te hechten aan creativiteit.

Als je dat niet kunt, kun je beter je ontwerpparameters en budget voor het project opnieuw definiëren en met dat in gedachten een competente ontwerper zoeken.

Wat is een slogan/slogan?

Graffiti met een copycat van Nike's slogan just do it, but it's just did it

Een slogan is een korte pakkende zin die meegaat met de identiteit van uw merk en in uw marketingstrategie. Het doel van een slogan is om het voor je publiek gemakkelijker te maken om de emoties te voelen die je wilt dat ze voelen over het eten in je restaurant of de ervaring die het biedt. Bovendien zijn ze extern en direct van toepassing op uw doelgroep.

Het is belangrijk om de slogan te onderscheiden van het bedrijfsmotto

Een bedrijfsmotto is een zin, misschien iets langer dan de slogan, die de idealen achter het merk samenvat. Het kan intern worden toegepast, als onderdeel van uw interne merk , in de opleiding van uw medewerkers om de idealen van uw restaurant te promoten.

Het belang van restaurantslogans

McDonald's Golden Arches-bord

Restaurantslogans zijn belangrijk omdat ze een manier zijn om uw gasten voor te lichten of om gunstige emoties ten opzichte van uw bedrijf op te wekken.

Bovendien spelen ze een rol die sterk lijkt op die van uw logo in de branding van uw restaurant, omdat ze het gemakkelijker maken om uw bedrijf te identificeren met trefwoorden.

Bijvoorbeeld, " (para pa pa paaa) I'm lovin' it " is een van de meest invloedrijke slogans/jingles in de populaire cultuur - en zonder te vermelden welk bedrijf het is, weet je waarschijnlijk al.

In sommige gevallen zijn slogans tijdelijk omdat ze worden gebruikt in combinatie met een brandingcampagne en alleen terwijl deze actief is.

Dat maakt ze tot een zeer veelzijdige tool die je indien nodig kunt aanpassen.

Hoe u de beste restaurantslogans maakt

Het maken van slogans is erg belangrijk, maar ook vrij eenvoudig - het draait allemaal om creativiteit en het afstemmen van uw slogan op uw marketingstrategie en -doelen.

In zekere zin is een slogan de titel van een dergelijke strategie.

Waarom? Want een slogan is de eerste kennismaking van uw doelgroep met de campagne in het algemeen.

Als u bijvoorbeeld een marketingcampagne wilt opzetten om van uw restaurant een goedkope optie in uw regio te maken, mag uw bedrijfsslogan niet zoiets zijn als 'we rekenen zelfs voor de servetten'.

Natuurlijk moet je servetten vragen, maar het punt is dat je het doel van je campagne niet moet tegenspreken met de acties en identiteit van je merk.

Alles moet samenwerken om het zinvol en aantrekkelijk te maken voor de consument.

Dit zijn de stappen die u moet volgen om de beste slogans voor uw marketingcampagnes te maken:

1. Bestudeer uw doelgroep en koperspersona

Nogmaals, het is van vitaal belang dat u nadenkt over uw doelgroep en koperspersona, aangezien zij degenen zijn die de taal en stem bepalen die u in uw slogan zult gebruiken - en in al uw marketing- en merkstrategie.

2. Denk na over het effect dat u wilt veroorzaken

Denk na over hoe u wilt dat uw publiek zich voelt wanneer ze uw slogan horen of lezen.

  • Wil je dat ze lachen?
  • Wil je dat ze verplaatst worden?
  • Wil je dat ze nieuwsgierig worden?

Dit zal u helpen uw slogan beter te laten klinken om de gewenste reactie te krijgen.

3. Brainstormen

Vrouw en man brainstormen slogan ideeën met post-it notities op glas

Noteer verschillende nuttige slogan-ideeën die rekening houden met de bovenstaande stappen.

Het is tijd om je creativiteit aan het werk te zetten en te brainstormen!

Zorg ervoor dat uw ideeën ook:

  • Kort.
  • Memorabel
  • Makkelijk te lezen en zonder ingewikkelde woorden.
  • Uniek.
  • En dat ze de juiste boodschap overbrengen.

Je kunt altijd mensen uitnodigen om je te helpen bij het maken van de perfecte slogan voor je restaurant - meer koppen, meer ideeën!

4. Test je ideeën

U kunt uw ideeën op verschillende manieren testen. Met focusgroepen, enquêtes en meer.

Als u betaalde methoden gebruikt om de prestaties van uw slogan te evalueren, is het ook een goed idee om andere elementen aan het onderzoek toe te voegen, zoals uw logo of verschillende logo-voorstellen voor uw restaurant.

Dit zal je helpen de beste ideeën te herkennen die je hebt gebrainstormd.

Het is aan te raden om, als je veel ideeën had, het aantal slogans terug te brengen tot een klein aantal.

Je kunt deze altijd testen met vrienden, familie en partners om te beslissen.

Begin met het gebruiken van uw slogan!

Als je eenmaal hebt besloten, is het tijd om je slogan in alle kanalen van je restaurant te verspreiden, samen met je logo en andere elementen van je merk, zodat je een associatie begint te creëren in de geest van de consument.

En dat is het! U kunt de prestaties van uw slogan niet echt rechtstreeks bestuderen, maar u moet de resultaten van uw marketingstrategie, de specifieke campagne of uw merkstrategie bestuderen.

Houd er rekening mee dat u enige tijd moet wachten voordat u besluit uw logo en slogan opnieuw te wijzigen.

Het logo en de slogan van uw restaurant zijn de begeleidende brief

Het logo en de slogan van uw restaurant zijn waarschijnlijk de eerste visuele en schriftelijke interacties die een diner met uw restaurant heeft.

Daarom is het essentieel dat uw restaurant vanaf dag één een goede slogan en een goed logo heeft.

Een samenvatting van de branding van uw nieuwe restaurant zou eigenlijk deel moeten uitmaken van het businessplan van uw project .

Als u een restaurant heeft met enige tijd in de markt, onthoud dan dat het altijd mogelijk is om uw imago geleidelijk te veranderen of te evolueren om te voorkomen dat loyale klanten van u vervreemden.

Vraag ten slotte, voordat u uw eigen logo gaat maken, om hulp of advies van een professionele grafisch ontwerper. Zo krijg je het beste resultaat!

Dus, is uw logo geweldig genoeg?

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen