Cum să concepem un meniu pentru restaurant

Cum să concepem un meniu pentru restaurant

Cum puteți crea un meniu fantastic

Postat de Abhi Chatterjee pe 12 iulie 2021

A avea un meniu de restaurant bine conceput este crucial pentru o afacere în acest domeniu de activitate. Un meniu excelent poate crește profiturile restaurantului cu 10% - 15%.

Meniul restaurantului dvs. este responsabil pentru creșterea vânzărilor pentru afacerea dvs. Meniul dvs. vă poate ajuta, de asemenea, să creșteți profiturile restaurantului.

Cum faci un meniu de restaurant fantastic pentru restaurantul tău?

În acest articol, vă vom învăța cum să creați un meniu excelent pentru restaurantul dvs.

Cum să creați un meniu de restaurant?

A crea un meniu pentru restaurantul dvs. nu este atât de greu pe cât crezi. În zilele noastre, există o mulțime de programe software care facilitează acest proces. Iată o metodă simplă pe care o puteți urma în timp ce vă concepeți meniul:

  • Faceți o listă : Notați numele tuturor preparatelor restaurantului dvs. pe o foaie. (Folosiți Foi de calcul Google)
  • Stabiliți prețurile: setați prețurile articolelor din meniu în funcție de costurile alimentelor și marjele de profit.
  • Clasificați : faceți o secțiune pentru fiecare categorie, cum ar fi micul dejun, prânz, cină, aperitive, deserturi etc. Puneți-vă mâncărurile în categoriile potrivite.
  • Stabiliți un design pentru meniul dvs.: Vom vorbi despre el mai târziu în acest articol.
  • Utilizați software- ul pentru crearea meniului: există multe software-uri gratuite pentru crearea de meniuri restaurant, software-uri disponibile pe internet. Acestea vă vor ajuta să creați meniuri uimitoare pentru restaurantul dvs. Vom menționa câteva programe software pentru meniu mai târziu în acest articol.
  • Descărcați meniul: după ce ați creat meniul online, îl puteți descărca ca fișier PDF și apoi îl puteți imprima. Imprimați câte meniuri aveți nevoie.
  • Utilizați huse de meniu de restaurant de marcă: obțineți câteva huse de meniu de marcă de înaltă calitate pentru restaurantul dvs. Introduceți meniul în ele.

Utilizând acești pași, puteți crea meniul restaurantului.

Dar conceperea corectă a meniului dvs. este, de asemenea, o parte crucială. Un meniu bine conceput poate crește veniturile și profiturile restaurantului.

Să vorbim despre cum puteți crea meniul ideal pentru restaurantul dvs.

Cum să concepeți aspectul meniului?

meniu-restaurant

Când clienții se uită la meniul restaurantului, atenția lor este atrasă de anumite zone specifice ale meniului dvs. Acestea sunt zonele specifice în care ar trebui să poziționați cele mai profitabile / cele mai bine vândute articole din meniu.

De exemplu, aperitivele au, în general, o marjă de profit ridicată, astfel încât punerea lor în aceste zone va crește vânzarea de aperitive și va genera mai mult profit pentru restaurantul dvs.

Există trei zone ale meniului dvs. care atrag atenția clienților. Acesta este numit „Triunghiul de aur” de către psihologi.

Iată cele mai importante trei regiuni ale meniului dvs.:

  1. Mijloc : majoritatea clienților privesc mai întâi partea de mijloc a meniului. Acesta este un loc minunat pentru a evidenția mâncărurile speciale ale restaurantului dvs.
  2. În dreapta sus : Colțul din dreapta sus al paginii atrage, de asemenea, atenția clienților - acesta este locul în care clienții dvs. se uită imediat după ce se uită la partea de mijloc a meniului. Este o idee bună să plasați aici principalele feluri de mâncare.
  3. În stânga sus : mulți clienți se uită la colțul din stânga sus după ce se uită la colțul din dreapta sus. Puteți plasa articole extrem de profitabile, cum ar fi aperitivele, în acest loc.

Principala regulă: Concepeți meniul pentru a evidenția și atrage atenția clienților dvs. asupra celor mai bune și mai profitabile feluri de mâncare.

Sfaturi pentru stabilirea aspectului meniului

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere pentru alegerea aspectului meniului:

  • Dacă restaurantul dvs. oferă o mare varietate de băuturi, este o decizie bună să faceți un meniu separat pentru băuturile dvs. Acest lucru creează o experiență mai bună pentru clienți.
  • Pentru articolele cele mai bine vândute, care sunt extrem de profitabile, este o idee bună să plasați un chenar în jurul lor pentru a evidenția aceste articole.
  • Dacă restaurantul dvs. are multe feluri de mâncare vegetariene, vegane sau fără gluten, ar trebui să adăugați secțiuni separate pentru aceste elemente de meniu. Acest lucru face mai ușor pentru clienții dvs. să găsească acele feluri de mâncare speciale.

Câte pagini ar trebui să aibă un meniu de restaurant?

Mărimea meniului depinde de tipul restaurantului. Cu toate acestea, este bine să mențineți meniul cât mai scurt posibil. Un meniu lung mai degrabă încurcă clienții.

Cum ar trebui să realizați descrierea pentru meniul unui restaurant?

O scurtă descriere a produsului alimentar ar putea invoca întotdeauna o anumită nerăbdare în mintea clientului. Deci, scrieți o scurtă descriere captivantă a elementelor din meniu. Ar trebui să o faci, mai ales pentru preparatele tale speciale.

Top 3 software pentru crearea meniului

Cel mai bun mod de a crea meniul este să îl concepeți online folosind un program creare meniuri restaurant și apoi să îl descărcați ca fișier PDF. Odată ce aveți fișierul PDF, puteți imprima cât de multe aveți nevoie. Iată 3 cele mai bune programe gratuite pentru crearea meniului:

1. Canva

canva-menu-templates

Canva este un software gratuit , popular de design grafic, care oferă o gamă largă de șabloane de meniu din care puteți alege. Alegeți un șablon de proiectare a meniului care va fi potrivit pentru conceptul restaurantului dvs.

2. Flipsnack

Un website popular de design grafic. Acestea oferă câteva șabloane de grafica meniu restaurant minunate pentru restaurantul dvs.

3. MustHaveMenus

Sunt specializați în șabloane de meniu pentru restaurante. Acestea oferă o gamă largă de selecție de diverse meniuri pentru diferite tipuri de restaurante.

Cum să stabiliți prețurile pentru articolele din meniul unui restaurant?

Stabiliți prețurile la alimente în funcție de costul ingredientelor. Este bine să stabiliți prețul alimentelor astfel încât costul alimentelor dvs. să fie de 25% -35% din prețul de vânzare al preparatului.

De exemplu, dacă costul ingredientelor pentru un burger este de 8 RON, putem seta prețul burgerului la 28 RON pentru a fi profitabil.

Pentru mai multe detalii, consultați acest articol despre calcularea costurilor cu mâncarea restaurantului . De asemenea, consultați acest articol despre crearea meniului.

Tipărirea meniului

Descărcați meniul în format PDF și va fi gata pentru a fi tipărit. Iată câteva lucruri de reținut:

Dimensiunea meniului

Iată câteva dimensiuni obișnuite ale meniului restaurantului:

  • Meniu de prânz: 8,5 ”x 11” | 21,5cm x 28cm
  • Meniu pentru cină: 8,5 ”x 11” | 21,5cm x 28cm SAU 11 ”x 17” | 28cm x 43cm
  • Meniu Bar sau Meniu Desert: 4,25 ”x 11” | 11cm x 28cm

De câte meniuri va avea nevoie restaurantul dvs.?

Depinde de tipul de meniu și de capacitatea privind numărul de locuri ale restaurantului. Iată un tabel pentru a răspunde la această întrebare:

  • Meniu mic dejun: 80% din capacitatea restaurantului
  • Meniu de prânz: 80% din capacitatea restaurantului
  • Meniu pentru cină: 80% din capacitatea restaurantului
  • Meniu Desert: 50% din capacitatea restaurantului
  • Meniu Bar: 50% din capacitatea restaurantului

Mai multe sfaturi pentru crearea meniului

Iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când creați meniul restaurantului:

  1. Utilizați imagini de înaltă calitate pentru ca meniul dvs. să arate atractiv.
  2. Nu vă concentrați asupra semnelor valutare; mai bine să nu le folosești.
  3. Utilizați chenare pentru a evidenția elemente speciale din meniu.
  4. Utilizați tipografia care se potrivește stilului restaurantului dvs.
  5. Folosiți culori adecvate pentru a exprima tema restaurantului.

Sfat bonus: începeți să acceptați comenzi online

După pandemie, a devenit crucial să acceptați comenzi online pentru afacerea dvs. în domeniul alimentației publice. Acest lucru se datorează faptului că o mulțime de clienți comandă online sau caută online preparete pentru luat la pachet.

Deci, va fi minunat dacă aveți un site al restaurantului care vă prezintă meniul online. Pentru aceasta va trebui să:

Dacă doriți o metodă foarte ușoară pentru a vă construi site-ul restaurantului, puteți utiliza generatorul de site-uri web restaurant Waiterio. Creatorul nostru de site-uri web creează automat un site web pentru dvs.; tot ce trebuie să faceți este să introduceți câteva detalii de bază.

Încercați gratuit creatorul nostru de site-uri pentru restaurante .

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente