Cum poți crea un site web pentru un restaurant? (Cea mai ușoară metodă)

Cum poți crea un site web pentru un restaurant? (Cea mai ușoară metodă)

Construiți un site web funcțional pentru restaurantul dvs.

Postat de Michael Elkins pe 1 decembrie 2020

Cum să vă construiți site-ul restaurantului fără a angaja un dezvoltator web?

În aceste perioade dificile, devine foarte important pentru restaurante să aibă un site funcțional.

De ce ai nevoie de un site web pentru restaurantul tău?

Într-adevăr, un site web vă ajută să vă comercializați restaurantul.

Dar cel mai important, un site web permite restaurantului dvs. să ofere servicii de livrare și livrare clienților dvs. online.

Un site web permite clienților dvs. să comande online.

Serviciile de livrare devin din ce în ce mai populare după pandemie și cred că va continua să crească în viitor.

Deci, cum construiți un site de restaurant complet funcțional, care să poată gestiona comenzile dvs. online?

În acest articol, voi trece în revistă mai multe metode pentru a vă informa cum puteți crea un site web pentru restaurantul dvs.

Sfat: Voi vorbi și despre cea mai simplă metodă de construire a site-ului restaurantului dvs.

Cum să faci un site web pentru un restaurant? (Prezentare rapidă)

Un bărbat care lucrează la un computer

Există 3 moduri de a construi un site web funcțional pentru restaurantul dvs.:

  1. Wordpress
  2. Platforme de creare de site-uri web
  3. Platforme POS restaurante

Să obținem o prezentare generală a acestor metode:

  • WordPress: (Metodă complicată) Pentru aceasta va trebui să cumpărați un domeniu de site-ul web și un pachet de găzduire a site-ului web (despre asta vom vorbi mai târziu). Va trebui să aveți câteva cunoștințe tehnice pentru a vă construi și întreține site-ul WordPress.
  • Platforme de creare a site-urilor web: (metodă relativ mai ușoară) Platformele de creare a site-urilor web sunt uneori preferate față de WordPress, deoarece sunt mult mai ușor de manevrat. Dar, în general, sunt scumpe și mai lente decât un site web WordPress.
  • Platforma POS pentru restaurant: (cea mai ușoară metodă) Acesta este software-ul de creare a site-urilor web care este integrat cu sistemul POS al restaurantului dvs. Vă poate genera un site web în câteva minute.
    De asemenea, vă menține automat site-ul web, astfel încât nu va trebui să plătiți pentru un tehnician dacă ceva nu merge bine. De exemplu, actualizează automat meniul și prețurile site-ului dvs. web de fiecare dată când faceți modificări pe platforma POS.

Sisteme de creare de site-uri web pentru proprietarii de restaurante

Ilustrare a construirii site-ului web

Există o mulțime de platforme de creare a site-urilor pe internet. Există multe opțiuni pentru a obține un site web pentru restaurantul dvs. fără a cheltui mulți bani. Unele dintre cele mai importante generatoare de site-uri pentru restaurante includ:

Acum, vom vorbi despre aceste metode mai detaliat.

Cum să construiți un site web utilizând WordPress sau un sistem de creare a site-urilor web (metoda mai grea)

Logo Wordpress

Există multe de acoperit despre construirea unui site web, dar majoritatea generatoarelor de site-uri web oferă instrucțiuni pas cu pas pentru software-ul lor specific. Cu toate acestea, este esențial să înțelegeți ce este implicat dacă nu aveți nicio experiență în construirea unui site web.

Iată cele mai importante 3 elemente ale unui site web:

  • „Domeniu”: Aceasta este adresa web a site-ului restaurantului dvs. De exemplu, „www.chicago-sushi.com”.
  • „Platformă”: acesta este cadrul pe care este găzduit site-ul dvs. web. De exemplu, WordPress, Wix, Squarespace. Este sistemul dvs. de constructor de site-uri web.
  • „Găzduire”: aceasta este compania server care își folosește computerele pentru a vă menține site-ul online. Sistemele de creare a site-urilor web, cum ar fi Wix, au propria lor găzduire, dar dacă alegeți WordPress, va trebui să alegeți un furnizor de găzduire precum GoDaddy sau Dreamhost.

În zilele noastre, nu trebuie să știți cum să codificați. Vă puteți crea propriul site web cu un sistem de creare a site-urilor web, cum ar fi Wix sau WordPress . Unii generatori de site-uri web utilizează WordPress pentru a vă oferi mai multe opțiuni de proiectare și gestionare a conținutului.

Procedurile pentru construirea site-ului dvs. web utilizând WordPress sau Wix includ:

1. Alegeți un furnizor de găzduire / un constructor de site-uri web

Dacă utilizați WordPress, va trebui să alegeți un furnizor de găzduire. Există multe companii pe care le-am menționat anterior, cum ar fi A2hosting, Godaddy etc., care oferă găzduire WordPress.

În timp ce alegeți o companie care creează site-uri web, este mai bine să alegeți companii specializate în site-urile de restaurante. Aceste companii au șabloane de site-uri web de restaurante pre-proiectate, care sunt potrivite pentru multe tipuri de operațiuni de restaurant.

2. Alegeți un plan de găzduire

Trebuie să alegeți un plan de găzduire în funcție de numărul de vizitatori pe care îl va primi site-ul dvs. și de stocarea digitală de care veți avea nevoie.

Aș spune că orice plan de bază ar fi suficient pentru un restaurant mic-mediu. Chiar și un plan de găzduire de bază poate gestiona 50.000 de vizitatori pe lună, ceea ce este suficient pentru majoritatea restaurantelor.

Aș recomanda, de asemenea, să obțineți o încercare gratuită a serviciului de găzduire. Majoritatea furnizorilor de hosting vă vor restitui banii în termen de 15 zile dacă nu sunteți mulțumit de serviciu.

Notă: Pentru WordPress, vă puteți transfera site-ul web către un alt furnizor de găzduire dacă nu sunteți mulțumit. Cu toate acestea, nu puteți face asta cu constructorii de site-uri web precum Wix sau Squarespace.

3. Obțineți un nume de domeniu

Domeniul dvs. este adresa web unică pe care oamenii o tastează pentru a vă găsi site-ul. De exemplu; www.eaglepizza.com este un nume de domeniu.

Numele dvs. de domeniu este uneori oferit gratuit împreună cu furnizorul dvs. de site-uri web sau furnizorul de găzduire. Numele de domeniu este numele utilizat în adresa URL și este important să alegeți un nume memorabil și scurt care să descrie restaurantul dvs.

De asemenea, asigurați-vă că vă puteți păstra numele de domeniu chiar dacă vă schimbați furnizorul de găzduire.

4. Alegeți un design de site-uri funcțional

Designurile superbe și grafica frumoasă pot fi utile dacă completează conceptul restaurantului.

Simplitatea, ușurința în utilizare și organizarea clară sunt mai importante decât designurile izbitoare. Funcționalitatea este cel mai important factor.

Scopul final al site-ului dvs. este de a atrage mai mulți clienți și de a prelucra comenzile online. Așadar, alegeți o temă și un șablon pentru site-ul web care le va facilita clienților să își plaseze comenzile sau să vă găsească datele de contact.

Alegerea de modele și șabloane fanteziste complicate vă poate încetini site-ul web și poate face mai dificilă pentru clienții dvs. să comande online de la restaurantul dvs.

Rezumat: Șablonul site-ului dvs. de restaurant ar trebui să fie simplu și ușor de utilizat.

5. Generați conținut pentru site-ul dvs. web

Conținutul include materiale scrise, videoclipuri, fotografii și grafică. Este esențial să aveți un logo și o schemă de culori bune pentru a vă marca restaurantul.

Meniul dvs., mărturiile clienților și recenziile sunt importante. În zilele noastre, este esențial să diferențiați restaurantul de concurenții dvs. Puteți face acest lucru în multe feluri. De exemplu, obținerea multor recenzii pozitive online este excelentă pentru reputația mărcii restaurantului dvs.

Software-ul dvs. de creare a site-urilor web vă oferă de obicei sistemul de gestionare a conținutului. WordPress oferă, de asemenea, un sistem de gestionare a conținutului bun și șabloane de proiectare a site-urilor web pe care le puteți utiliza pentru a construi un site bun. Dar WordPress este o provocare pentru a învăța și a gestiona.

6. Asigurați-vă că site-ul dvs. web este acceptat pe dispozitive mobile

Mulți dintre oamenii dvs. își folosesc telefoanele mobile pentru a comanda mâncare online. Asta înseamnă că vor vizita site-ul dvs. web utilizând dispozitivele lor mobile.

De aceea, site-ul restaurantului dvs. trebuie să fie pe deplin funcțional pe dispozitivele mobile. Site-ul dvs. web ar trebui să arate bine și pe telefoane mobile.

După ce vă construiți site-ul, încercați să vizualizați site-ul web folosind telefonul mobil. Verificați dacă arată bine și funcționează corect.

7. Asigurați-vă că site-ul dvs. web poate accepta comenzi online

În epoca distanțării sociale Coronavirus, este mai important ca niciodată să accepți comenzi online. De aceea, platforma dvs. de producător de site-uri web trebuie să aibă un sistem de comandă online.

Dacă utilizați WordPress, va trebui să căutați pluginuri pentru acceptarea comenzilor online. Dacă utilizați Wix, site-ul dvs. web ar trebui să aibă deja astfel de servicii, trebuie doar să contactați serviciul de asistență pentru clienți dacă aveți nevoie de asistență.

Pentru WordPress, configurarea acestei funcționalități ar putea fi complicată și costisitoare.

8. Publică-ți site-ul web pe internet

Când sunteți mulțumit - publicați site-ul dvs. web!

Cu WordPress, s-ar putea să vă confruntați în cele din urmă cu unele probleme tehnice. Nu vă faceți griji. Rezolvați problemele prin angajarea unui profesionist care să efectueze întreținerea de rutină și să gestioneze actualizările etc.

Dacă vă confruntați cu astfel de probleme tehnice cu Wix sau Squarespace, contactați serviciul de asistență pentru clienți.

Este esențial să ai răbdare în timp ce îți construiești site-ul. Poți oricând să schimbi lucrurile mai târziu, dar ar trebui să ai un plan bine organizat.

Cele două lucruri cele mai importante de luat în considerare la construirea site-ului dvs. web sunt funcționalitatea și viteza.

Câteva dezavantaje ale utilizării WordPress pentru restaurante noi

Deși aceasta este cea mai populară metodă, nu este foarte potrivită pentru noii proprietari de restaurante. Iata de ce:

  • Trebuie să petreceți destul de mult timp învățând cum să configurați și să proiectați un site web, mai ales atunci când utilizați WordPress.
  • Configurarea caracteristicii „sistem de comandă online” în WordPress poate implica unele procese tehnice complicate.
  • Uneori s-ar putea să vă confruntați cu probleme tehnice sau de securitate necunoscute. În acest caz, va trebui să consultați un profesionist IT pentru a-l rezolva. Acest lucru este atât supărător, cât și costisitor.
  • Există multe costuri ascunse implicate, cum ar fi găzduirea lunară, certificatul SSL, tema și costurile pluginurilor.
  • Actualizarea meniului dvs. este incomodă cu WordPress

De aceea vom vorbi despre o altă metodă pentru a crea cu ușurință un site web pentru noul dvs. restaurant

Cum să construiți un site web pentru restaurantul dvs. (cea mai ușoară metodă)

Ilustrație semnificând o muncă ușoară

Gestionarea unui restaurant este o provocare.

Așadar, este normal dacă nu doriți să treceți prin procesul complicat de a construi și a menține un site web pentru restaurantul dvs.

De aceea vă voi spune despre o alternativă ușoară.

Unele platforme POS de restaurant care vor construi automat un site web pentru restaurantul dvs. De asemenea, vor configura automat funcții utile, cum ar fi „sistemul de comandă online” și „suport în mai multe limbi”. Acest lucru vă poate economisi mult timp și bani.

(Aflați despre ce sunt și cum funcționează sistemele POS ale restaurantelor .)

Sistemele POS actualizează automat meniul site-ului dvs. web atunci când modificați meniul restaurantului.

Aș recomanda personal restaurante noi să urmeze această metodă, deoarece elimină povara construirii și întreținerii unui site web. Ca urmare, vă puteți concentra mai mult pe funcțiile de bază ale restaurantului dvs., cum ar fi marketingul și gestionarea personalului.

Rezumat: Zero procese tehnice implicate.

Să luăm exemplul software-ului POS - „Waiterio”.

Iată cum programul Waiterio Restaurant Website Builder poate crea cu ușurință un site web pentru restaurantul dvs.:

  1. Introduceți numele restaurantului, numărul de telefon și locația pentru clienții dvs.
  2. Alegeți aspectul site-ului dvs. web.
  3. Site-ul dvs. web va fi disponibil la restaurant-name.waiterio.com (Puteți adăuga, de asemenea, propriul domeniu, cum ar fi restaurant.com).
  4. Gata! Acum măriți-vă veniturile având o prezență online.

Acum, site-ul dvs. web va funcționa în câteva minute .

Un site de restaurant cu funcție de comandă online

Site-ul dvs. web va avea, de asemenea, un „sistem de comandă online”, împreună cu o mulțime de alte caracteristici. Puteți găsi mai multe informații aici .

Iată câteva dintre site-urile clienților noștri:

Sfat: ar trebui să facilitați vizitatorilor site-ului dvs. web să își aleagă mesele și să comande online. Nu doriți clienții dvs. pentru a obține distras de un design complicat.

Sfaturi pentru siguranța alimentelor în timpul post-pandemiei

În timpul COVID-19, asigurarea siguranței alimentelor și a clienților și angajaților este cea mai importantă. Iată câteva sfaturi provenite dintr-un articol din Nation's Restaurant News :

  • Igienă: igiena restaurantului începe întotdeauna cu spălarea corectă a mâinilor, igienizarea și o bună igienă personală.
  • Siguranța alimentelor: Gătiți alimentele la temperaturi adecvate, igienați bine materialele de ambalare și utilizați sigilii puternice. Acest lucru va ușura preocupările clienților.
  • Plăți hands-free: încurajați clienții să utilizeze carduri de credit sau alte metode de plată mobile.
  • Igienizați suprafețele: suprafețele pe care clienții le ating trebuie să fie igienizate frecvent.
  • Nu permiteți restaurantului să se aglomereze: ar trebui să limitați numărul de persoane din interiorul restaurantului, astfel încât să poată menține o distanță socială de cel puțin 6 picioare.
  • Screening: angajații ar trebui să fie examinați în mod regulat pentru a detecta semnele Coronavirusului. Folosiți un termometru cu infraroșu.
  • Materiale de marketing: Luați măsuri de precauție în timp ce vă comercializați restaurantul în aer liber. Este mai bine să nu folosiți afișe de hârtie pentru a vă promova restaurantul.

Pentru a afla mai multe despre siguranța alimentelor, consultați articolul nostru despre „ Asigurarea siguranței alimentare la restaurantul dvs. ” și sfaturi despre restaurant pentru Covid-19 .

Concluzie

Da, utilizarea unui site web pentru restaurantul dvs. este crucială, deoarece vă facilitează clienții să comande online sau să vă utilizeze serviciul de luat masa.

Dar, metodele obișnuite pentru construirea site-ului restaurantului dvs. sunt complicate inutil.

Pentru a rezuma, aș sfătui noile restaurante să nu folosească WordPress. Puteți alege fie o platformă de constructor de site-uri web, cum ar fi Wix, fie funcția de constructor de site-uri web a sistemului POS al restaurantului.

Aș prefera ușor mai mult sistemul POS, deoarece este de obicei gratuit și mult mai ușor de întreținut.

Aș recomanda să folosiți site-ul web al restaurantului Waiterio, deoarece veți obține site-ul dvs. gratuit atunci când utilizați sistemul Waiterio POS. De asemenea, este foarte ușor de utilizat.

Un site de restaurant

Au răspuns câteva întrebări frecvente:

Un om cu o întrebare

Cât costă un site de restaurant?

Un site web de restaurant poate costa până la 300 USD pe an, în funcție de metoda pe care o alegeți. Dacă utilizați WordPress sau o platformă de creare a site-urilor web, cum ar fi Wix, vă poate costa în jur de 100 USD - 300 USD pe an. Dacă utilizați o platformă POS, cum ar fi Waiterio, aceasta oferă un software automat automat pentru crearea de site-uri web împreună cu software-ul POS.

Cum să primiți comenzi online?

Veți avea nevoie de un site web cu funcționalitate de „comandă online” pentru a primi comenzi online. Este complicat să setați funcționalitatea de comandă online pe WordPress. Dar, cu platforme de creare a site-urilor web precum Wix și Waiterio, această caracteristică este deja încorporată.

Cum se creează un site web de servicii de livrare?

Un site web de restaurant cu funcționalitate de comandă online poate servi și ca site web de servicii de livrare.

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente