Cum să planifici un mare eveniment de deschidere pentru restaurantul tău

Cum să planifici un mare eveniment de deschidere pentru restaurantul tău

Marile deschideri de succes generează afaceri repetate

Postat de Michael Elkins pe 22 ianuarie 2018

Deschiderea mare a restaurantului dvs. ar putea fi mai importantă decât credeți. Majoritatea restauratorilor simt că pot rezolva problemele pe măsură ce merg, și asta este adevărat într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, dacă faceți publicitate unui eveniment de inaugurare dezorganizat, insuficient de personal și dezamăgitor, veți pierde o oportunitate imensă de a face o impresie extraordinară.

O lansare de succes este unul dintre cei mai importanți factori din spatele creșterii restaurantului dvs. Atrage o mulțime de recomandări și vă publicizează restaurantul.

Gestionarea deschiderii restaurantului dvs. este atât de crucială încât majoritatea restaurantelor găzduiesc mai întâi o „deschidere ușoară”. Acest lucru este pentru a testa că se pot descurca perfect cu ceremonia principală de deschidere.

De exemplu, dacă deschiderea dvs. este atât de aglomerată încât serviciul dvs. este lent sau mâncarea nu este suficient de bună, majoritatea clienților vor avea o impresie negativă despre restaurantul dvs. Acest lucru va crea o reputație inițială proastă, care va împiedica succesul restaurantului dvs.

De aceea este crucial să planifici și să organizezi un eveniment de deschidere excelent pentru restaurantul tău.

restaurant-mare-deschidere

7 sfaturi importante pentru o mare deschidere de succes

Cum poți aranja o splendidă ceremonie de deschidere?

Iată câteva lucruri esențiale de reținut înainte de a planifica evenimentul de deschidere al restaurantului:

1. Găzduiește un eveniment de deschidere ușoară

Înainte de a face față uriașului eveniment de deschidere, este bine să organizați o „deschidere ușoară” pentru restaurantul dvs. Invitați-vă prietenii și familia și obțineți feedback sincer.

Acest lucru vă va oferi câteva informații esențiale și va fi, de asemenea, o practică excelentă pentru evenimentul principal. Vom vorbi despre acest lucru mai detaliat mai târziu în acest articol.

2. Programați o mulțime de membri ai personalului

Nu vă gândiți prea mult la cost. Pot exista circumstanțe neprevăzute, deci programați mai mult personal decât este necesar. A avea membri ai personalului suplimentari este întotdeauna bun.

De asemenea, este bine să programați angajați care sunt buni la gestionarea mai multor funcții cheie. De exemplu, este posibil să aveți unii membri ai personalului care sunt competenți atât în ceea ce privește servirea mâncării, cât și lucrul la ghișeu. Asigurați-vă că le folosiți abilitățile.

3. Instruiți-vă angajații

personal-restaurant

Personalul dvs. ar trebui să fie bine pregătit pentru evenimentul de deschidere. Ar trebui să fie familiarizați cu totul despre restaurantul dvs. De exemplu, ar trebui să știe unde sunt păstrate lucrurile și să-ți cunoască pe de-a-ntregul meniu. De asemenea, ar trebui să fie familiarizați cu sistemul POS al restaurantului dvs.

Procesul de instruire durează adesea ceva timp, deci este posibil să trebuiască să aveți mai multe sesiuni cu personalul dvs. pentru a-i instrui pentru marea ceremonie de deschidere. De asemenea, încurajați membrii personalului cu experiență să ajute și să instruiască angajații fără experiență.

De asemenea, puteți motiva angajații pentru ceremonia de deschidere cu concursuri și bonusuri. Asigurați-vă că îi instruiți temeinic, dați-le instrumentele de care au nevoie pentru a reuși și lăudați-i bine atunci când fac o treabă bună.

4. Oferiți ceva gratuit

Toată lumea iubește când primește ceva gratuit. Nu trebuie să fie ceva scump; poate fi orice. De exemplu, o băutură gratuită, un aperitiv sau chiar un tricou de marcă vă pot face oaspeții să se simtă speciali și fericiți.

Acest lucru creează o primă impresie excelentă asupra restaurantului dvs. și îl face popular. Mai mult, dacă oferiți lucruri de marcă, cum ar fi un stilou cu logo-ul restaurantului dvs., acesta vă face publicitate restaurantului gratuit.

5. Invită oameni populari

Nu vă faceți griji; nu ne referim la vedete de film sau vedete.

Ar trebui să invitați influențatori ai rețelelor sociale, cum ar fi bloggerii de alimente. Căutați pe Instagram, Facebook și Youtube pentru a găsi câteva personalități populare din social media din regiunea dvs.

Găsiți persoane care au un public uriaș pe canalele de socializare. În acest fel, atunci când postează despre evenimentul de deschidere a restaurantului tău, sute de oameni vor ști despre restaurantul tău și ar fi dornici să-l viziteze.

De asemenea, puteți invita politicieni locali, șefi de poliție etc. Acest lucru vă va îmbunătăți reputația restaurantului.

6. Faceți publicitate pe rețelele de socializare

În zilele noastre, social media este una dintre cele mai rapide și mai ieftine modalități de a câștiga popularitate. De aceea, este atât de esențial pentru restaurantul dvs. să utilizeze canale de socializare precum Instagram și Facebook.

Chiar dacă aveți un buget redus, puteți rula o campanie de publicitate pe scară mică pe Facebook. Aveți conturi de socializare pentru restaurantul dvs. Pe termen lung, puteți utiliza aceste pagini de socializare pentru a atrage interes și a vă atrage clienții potențiali. Puteți face acest lucru postând o serie de articole care explică diferite bucătării, oferind priveliști din spatele scenei restaurantului și prezentând experiența și abilitățile personalului dvs.

Instagram este, de asemenea, o aplicație gratuită excelentă pentru a adăuga fotografii și videoclipuri pe site-ul dvs. și pe paginile de socializare. Faceți o mulțime de fotografii în timpul deschiderii pentru a le folosi în mai multe campanii promoționale și încurajați clienții să împărtășească pozele și comentariile lor.

De asemenea, puteți utiliza social media pentru a comunica cu clienții restaurantului dvs. și pentru a obține informații valoroase.

7. Stabiliți un buget

Bugetul nu este cel mai important factor pentru ceremonia de deschidere, deoarece doriți să faceți prima impresie cât mai mare posibil, fără să vă faceți griji cu privire la bani. Cu toate acestea, nu vă puteți trece cu vederea nici bugetul.

Cât ar trebui să coste marele eveniment de deschidere?

Vă sugerăm să cheltuiți 20% - 40% din bugetul de marketing pentru primul an al restaurantului dvs. pentru marele eveniment de deschidere.

Lucruri de făcut înainte de marele eveniment de deschidere

eveniment-deschidere

Este esențial să vă organizați deschiderea astfel încât să se potrivească cu tema restaurantului dvs. și cu publicul vizat.

Puteți deschide în liniște înainte de marele eveniment de deschidere pentru a rezolva problemele operaționale care afectează fiecare restaurant. În acest timp, ați putea, de asemenea, să organizați evenimente private de degustare de vinuri și alimente, să distribuiți meniuri de probă, să postați meniul online și să distribuiți pliante la punctele de vânzare din apropiere. Programul dvs. ar putea include aceste activități înainte de lansare:

  • Invitați prietenii pentru o degustare foarte preliminară și informală în bucătărie.
  • Proiectează-ți logo-ul, alege culorile companiei și proiectează orice grafică pe care intenționezi să o folosești.
  • Proiectați seturi de presă profesionale cu meniuri de probă, informații culinare, biografii ale bucătarului și alte detalii.
  • Căutați influențatori locali, platforme de socializare utilizate de publicul dvs. vizat și grupuri de afaceri din zona dvs.
  • Construiți-vă site-ul web.
  • Alegeți o dată de lansare care permite suficient timp pentru a obține toate permisele necesare, a termina construcția și a menține o deschidere ușoară.

Cum să găzduiți o deschidere ușoară pentru restaurantul dvs.

intră suntem deschiși

Deschiderea ușoară poate împiedica să fie copleșit de mai multe afaceri decât sunt pregătiți să facă față membrii personalului dumneavoastră.

Cu două săptămâni înainte de marea deschidere, personalul dvs. poate rezolva problemele operaționale în timp ce trece la capacitate maximă. În acest timp, vă puteți regla fin funcționarea bucătăriei, puteți verifica dacă stațiile dvs. au nevoie de reorganizare, vă pot proiecta sau actualiza meniul utilizând principiile de inginerie a meniului și rafina tiparele fluxului de lucru pentru a ușura congestia.

Iată de ce trebuie să organizați o deschidere ușoară:

  • Puteți lua decizii în cunoștință de cauză despre decor și setările mesei
  • Familiarizați personalul - servere, barmani și personalul din bucătărie cu meniul, timpii de gătit, tacticile „punere în aplicare”, tehnicile de placare și strategia de menținere a alimentelor
  • Pregătiți personalul despre cum să gestionați clienții, să faceți sugestii de vânzare sugestive și să vă operați sistemul POS
  • Familiarizați-vă pe toată lumea unde se află totul; precum farfurii, argintărie, condimente etc.

Invitați-vă prietenii, membrii familiei și alte persoane pe care le cunoașteți pentru acest eveniment. Tratează-l ca pe ceremonia de deschidere. În acest fel, puteți determina ce trebuie să îmbunătățiți.

Marea ta deschidere va atrage publicitatea

promovare social-media

Organizarea unei deschideri formale aduce restaurantul sau barul dvs. în atenția influențatorilor de pe rețelele de socializare, a autorităților locale și, uneori, chiar a știrilor și a presei. Acest lucru va genera publicitate și va crea curiozitate în mintea potențialilor dvs. clienți.

Publicitatea pe care o primiți nu se limitează doar la data evenimentului dvs. de deschidere. Oaspeții invitați se vor simți privilegiați să fie incluși, ceea ce va construi reputația și marca restaurantului dvs. Clienții mulțumiți vor reveni cu siguranță și vă vor recomanda restaurantul prietenilor și familiei lor. Chiar și persoanele care nu au participat la petrecerea de deschidere vor găsi mai ușor să vă viziteze restaurantul la o dată ulterioară.

Câteva idei promoționale pentru evenimentul dvs. de deschidere

Iată câteva idei interesante:

  • Decoratiuni unice pentru a iesi in evidenta si a atrage atentia
  • Divertisment în direct
  • Colaborați cu alte companii locale

Este important să fii creativ în timp ce îți promovezi restaurantul. Iată câteva idei:

  • Dacă există un festival local, puteți configura un stand în aer liber pentru a vă oferi unele dintre elementele de meniu.
  • Puteți să vă asociați cu o organizație caritabilă locală în timpul lansării restaurantului și să donați o parte din încasări.
  • Puteți distribui mostre în fața restaurantului dvs. pentru a atrage clienții.
  • Semnele exterioare, semnele digitale și bannere pot genera, de asemenea, multă publicitate.
  • Distribuiți afișe și bannere despre eveniment

Sfat: indiferent de strategia dvs. promoțională, nu uitați că mâncarea și serviciile ar trebui să fie prioritatea dvs. principală .

Promovați-vă evenimentul de deschidere

Marile deschideri necesită o mare parte din marketing, chiar dacă se face simplu. Aderarea la grupuri de afaceri locale - precum Camera de Comerț locală (SUA), Business Networking International , cluburi rotative și alte organizații antreprenoriale vă poate ajuta restaurantul să construiască relații strategice cu potențialii clienți prin intermediul rețelelor.

Ce tip de software sau tehnologie ar trebui să utilizați

sistem-management-restaurant

Software-ul și tehnologia au îmbunătățit foarte mult industria ospitalității. De aceea, construirea infrastructurii tehnologice pentru restaurantul dvs. este esențială în lumea competitivă de astăzi.

Nu ar trebui să ignorați utilizarea software-ului de gestionare a restaurantelor . Comenzile dvs. nu ar trebui să fie scrise manual de către servere grele și probabil că nu ar trebui să vă programați angajații pe o tablă albă sau o foaie de hârtie milimetrică. Inventarul nu trebuie urmărit pe hârtie.

Aplicațiile software simplifică activitățile zilnice de gestionare a restaurantelor și eficientizează operațiunile restaurantului. De asemenea, vă poate oferi informații valoroase care vă pot ajuta să luați decizii financiare mai bune.

Obținerea unui sistem POS poate:

  • Simplificați procesul de comandă
  • Faceți operațiunile restaurantului dvs. mult mai rapide
  • Transmite instantaneu comenzile către stațiile corespunzătoare,
  • Acceptați cardul de credit și alte metode de plată
  • Urmăriți vânzările și oferiți informații utile despre afaceri

Poate face mult mai mult. De exemplu, veți avea întotdeauna o copie a fiecărei comenzi și vânzări pentru a le compara cu chitanțele din ziua respectivă. De asemenea, veți putea urmări vânzările în funcție de ora din zi, tipul de alimente și alte criterii, care sunt informații de afaceri valoroase.

Mai mult decât atât, construirea unui site web excelent în zilele noastre este, de asemenea, crucială. Acest lucru se datorează faptului că un site web vă permite să acceptați comenzi online. Acest lucru vă mărește semnificativ vânzările.

(Consultați acest articol pentru a afla cum să creați un site web pentru restaurantul dvs. )

Dar, majoritatea restauratorilor noi sunt îngrijorați de dificultățile tehnice ale construirii și gestionării unui site web. Din fericire, unele sisteme POS moderne oferă un constructor de site-uri web încorporat. De exemplu, puteți utiliza site-ul web al restaurantului Waiterio pentru a vă construi site-ul restaurantului în câteva minute.

Depășește așteptările

Oamenii se așteaptă la ceva special la deschiderile marii restaurante, așa că încercați să le depășiți așteptările. Dacă reușești, vei fi pe drumul cel bun pentru a-ți construi o bază de clienți, încurajând publicitatea din gură-n gură și generând publicitate favorabilă din Internet și chiar din mass-media locală.

Credem că dacă urmezi tot ceea ce am menționat în acest articol, poți planifica o mare deschidere splendidă care va depăși așteptările tuturor!

Informații mai utile

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente