Yeni Restoran Pazarlaması [Tam Kılavuz]

Yeni Restoran Pazarlaması [Tam Kılavuz]

Yeni restoranınızın reklamını yapmak için bu temel pazarlama stratejilerini kullanın!

Yazan Victor Delgadillo 11 Kasım 2021

Yeni bir restoranın reklamını nasıl yapacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Henüz müşterisi olmayan yeni bir restorana sahip olmak, özellikle reklamını nasıl başlatacağınızı bilmiyorsanız zor olabilir.

Bu nedenle restoran henüz planlama aşamasındayken bir pazarlama stratejisine sahip olmak önemlidir.

Bu yazımda sizlerle yeni bir restoranın reklamını nasıl yapabileceğinizden bahsedeceğim. Ayrıca şunları da ele alacağım:

  • Yeni Bir Restoran İçin Pazarlamanın Önemi.
  • Pazarlama stratejinize başlamadan önce yapmanız gerekenler.
  • Bir restoranın reklamını nasıl ve ne zaman başlatmanız gerektiğine dair basit bir rehber.
  • Ve uygulamanız gereken farklı stratejiler.

Bu makale, yeni restoranınız için sıfırdan bir pazarlama stratejisi oluşturmaya başlamak için ihtiyacınız olan her şeyi içermektedir. Pazarlama deneyiminiz ne olursa olsun size yardımcı olacağına dikkat edilmelidir.

Başlayalım!

Yeni Bir Restoran İçin Pazarlamanın Önemi

Her iki tarafında restoranlar bulunan cadde

Girişte söylediğim gibi, restoran iş planınızı oluşturmaya başladığınız andan itibaren bir pazarlama stratejisine sahip olmak çok önemlidir.

Bunun nedeni, işletmelerin müşterilerinin işleyişine bağlı olmasıdır.

Ve elbette, işletmeniz yeniyse ve hedef kitlenizin bulabileceği hiçbir bilgi yoksa, müşteriler bunun varlığından asla haberdar olmazlar .

Restoran endüstrisinde, pazarlama stratejisi, diğer işletme türleri için olduğundan biraz farklı bir rol oynar.

Niye ya? Çünkü hedef kitleniz şehirde yeni bir restoran olduğunu biliyor olabilir, bu da restoran pazarlamasının sadece müşterileri bilgilendirmekle ilgili olmadığı anlamına gelir.

Bunun yerine, pazarlamanın rolü, restoranınızın erişimini onları çekmek , bilgilendirmek, onlarla bağlantı kurmak , dönüştürmek ve sonra geri gelmelerini sağlamak için artırmaktır.

Yeni bir restoran, başlangıçta en fazla müşteriyi çekmek için bu sürecin ilk üç bölümüne yoğun bir şekilde odaklanmalıdır - geri gelmelerini sağlamak ve olağanüstü iyi hizmet sunmak için.

Ancak sizi burada durdurmama izin verin, çünkü pazarlama çalışmalarınız hemen başlayamaz - bir pazar analizi ile başlarlar.

Analiz veya pazar araştırması, pazarlama stratejinizi tanımlamanız için size izlemeniz gereken talimatları verecektir.

Ayrıca, bunları dikkatli bir şekilde almanız ve beklentilerinizi her zaman gerçekçi tutmanız gerekse de, restoranınızın başarı düzeyine ilişkin olası göstergeleri de verir.

Piyasa Araştırması Nasıl Yapılır?

Pazarlama ajansı toplantısı

Piyasa araştırması yapmak oldukça pahalı ve karmaşıktır, bu yüzden tavsiyem işi profesyonellerin ellerine bırakıp tavsiye almanızdır.

Bu, pazarlama stratejinizi tanımlamanız için size daha doğru ve uygulanabilir sonuçlar verecektir.

Bununla birlikte, çok fazla para harcamadan pazarlama stratejinizi tanımlamak için kullanabileceğiniz birkaç strateji vardır ve bunları daha sonra asıl stratejiye harcayabilirsiniz.

Bunu mümkün olan en iyi şekilde yapabilmeniz için, göreve neredeyse bilimsel bir yaklaşımla yaklaşmanız ve aşağıda paylaşılan adımları izlemeniz iyi bir fikirdir.

1. Pazar Araştırması için Hedeflerinizi Tanımlayın

Etkili bir pazar analizi yapmak için, onunla ulaşmak istediğiniz belirli bir hedef veya bir dizi hedef oluşturmalısınız.

Her şey olabilir, ancak pazarlama stratejinizi tanımlamak için işletmenizi açmadan önce bilmeniz gereken faktörlere odaklanmak iyi bir fikirdir.

En iyi yaklaşım, önemli sorular oluşturmak ve ardından bunları çalışma ile yanıtlamaktır. İşte bazı örnekler:

Doğrudan Rekabet:

  • Doğrudan rekabet nasıldır?
  • Sosyal ağlarda hangi stratejileri kullanıyorlar?
  • İşim üzerinde ne gibi bir etkisi olacak?
  • Onları nasıl yenebilirim?

Mekanın Çevresini İnceleyin

  • .Mekandan ne tür insanlar geçer?
  • Mekanın önündeki insan akışı nasıl?
  • Mekanı ne çevreliyor?
  • Mekanın yakınında hangi tehditler var? Örneğin rekabet, çöplük, gürültülü alanlar veya şehrin tehlikeli bölgeleri.

İdeal Alıcı Kişim veya Müşterim Nasıldır?

  • Mükemmel müşterim nasıl olurdu?
  • Tercihleri ve tüketim alışkanlıkları nelerdir?
  • Bir restorana giderken acı noktaları nelerdir?

İnsanların Gastronomik Önerim Hakkında Ne Düşündüğünü Öğrenin

lezzetli hamburger
  • Ürünüm bölgede/bölgede uygulanabilir mi?
  • Ürünüm için bir hedef kitle var mı?

Not: Bu soruların cevapları çok önemlidir ve sonunda konseptinizi, gastronomik teklifinizi değiştirebilir ve hatta restoranınızı açmanıza engel olabilir. Bunları en kısa sürede yapmalısın!

Yerel Gastronomi Trendleri Nelerdir?

  • Şehirde en çok ziyaret edilen restoranlar hangileridir?
  • Hangileri hedef kitlemin en yüksek yüzdesini çekiyor?

Doğrudan Rekabet Olmayan Diğer Yerel İşletmeleri İnceleyin

  • Restoranımın yakınında başka hangi işletmeler var?
  • Hangileri daha çok trafik alıyor?
  • Hangi pazarlama stratejilerini kullanıyorlar?

Bu veriler, herhangi bir yeni restoran sahibi veya hala planlama aşamasında olan biri için hayati önem taşımaktadır.

Yine de, çalışma için belirli hedefler belirlemeniz çok önemlidir, çünkü bu şekilde sonuçları elde etmek için en etkili yöntemleri kullanabileceksiniz.

2. Uygun Bir Analitik Yöntem Seçin

Verileri toplamak veya kendinize sorduğunuz soruları yanıtlamak için seçtiğiniz yöntemin, çalışmanızın sonuçları üzerinde büyük etkisi vardır. Farklı yöntemler seçmeniz önerilir. En yaygın olanları:

Yüz yüze Anketler

Anketler basit, nispeten ucuz ve yürütülmesi kolaydır.

Restoranınızın yakınında bir yer seçmeli, doğru soruları içeren bir form oluşturmalı ve yanıtlayanların yanıtlarıyla formu doldurmaya başlamalısınız.

Bulunduğunuz yere yakın, bulunduğunuz yere yakın belirli bir yarıçapta, yemek fuarlarında, deneyimli girişimciler arasında, her türlü etkinlikte gibi çeşitli yerlerde gerçekleştirebilirsiniz.

Odak grupları

Bu yöntem biraz daha karmaşık, pahalı ve risklidir çünkü nihai sonucu değiştirebilecek çeşitli etkiler vardır, örneğin, çalışmayı yürüten kişinin tarafsızlığı veya grup üyelerinin kendi etkisi.

Ek olarak, odak grupları, müşterilerinizin ihtiyaçlarını anlamak veya alıcı kişisel profilleri tasarlamak gibi derin araştırmaları kapsamak için o kadar etkili değildir - görüşmeler ve yüz yüze anketler bu konuda daha iyidir.

Yine de doğru bir şekilde yapmayı başarırsanız, bu yöntem size daha sonra uygulamak ve işinize fayda sağlamak için harika fikirler verebilir.

Doğrudan Görüşmeler

doğrudan görüşme

Hedefleriniz olarak tanımladığınız belirli sorulara bilgi veya yanıt almak için birkaç kişiyle tek tek görüşmeniz yeterlidir.

Bu yöntem biraz daha sıkıcı ve zaman alıcıdır, ancak size tüketicinin zihnine çok değerli bir bakış açısı kazandıracaktır.

Yarışmanın Doğrudan İncelenmesi

Kendinizi bir müşteri olarak gizleyin ve rakibinizin restoranını ziyaret edin. Yarışmanız hakkında bilmek istediğiniz tüm önemli detaylara dikkat edin ve not alın.

Yarışmanızın Çevrimiçi Profilini İnceleyin

Sadece sosyal ağları, web sayfalarını, iletişim kanallarını ve rakiplerinizin incelemelerini ziyaret ederek pazarlama konusunda ne yaptıklarını, sundukları hizmetleri ve hatalarını öğrenebilirsiniz.

Bulabildiğin her şey kendi yararına kullanılabilir!

Çevrimiçi Araçlar

Sosyal ağlar, inceleme siteleri, forumlar, web sayfaları, dijital dergiler ve daha fazlası, yerel pazar hakkında da değerli bilgiler edinmenize yardımcı olabilir.

Ayrıca, anketler oluşturmak ve bunları çevrimiçi olarak ücretsiz olarak uygulamak için Google Formlar gibi araçları kullanabilirsiniz. Ayrıca Facebook'ta ücretli reklamları formlar, Instagram anketleri ve çok daha fazlasıyla kullanabilirsiniz.

Çevrimiçi anket hizmetlerinden bahsetmiyorum bile.

3. Sonuçları İnceleyin

Çalışmanız için tanımladığınız hedeflere nihai bir cevap tanımlamak için elde ettiğiniz tüm sonuçları ve cevapları inceleyin.

Her soru için bir cevap almayı başardıysanız, pazar araştırmasını tamamlamaya ve onu iş planınıza eklemeye daha yakınsınız demektir.

Ama önce sonraki iki adımı izlemeden olmaz.

4. Hedef Kitlenizi ve Alıcı Kişiliğinizi Tanımlayın

alıcı kişisi

Hedef kitleniz, restoranınıza gidecek kişilerin genel tanımıdır. Alıcı kişisi, hedef kitlenin bir parçası olan, ancak size daha spesifik ve insani veriler sağlayan bir bireyin varsayımsal profilidir - temelde müşterilerinize bir yüz ve isim koymaktır.

İşte Bir Hedef Kitle Örneği:

Restoranımın hedef kitlesi, 18-26 yaş arası, bekar, öğrenci, ortalama gelirin altında, vegan ve vejetaryen seçeneklerinin ucuz olduğu ve evcil hayvan kabul eden bir restorana gitmek isteyen kişilerdir.

Ve Şimdi Bir Alıcı Kişi Örneği:

María yerel üniversitede programlama öğrencisidir, evden serbest programcı olarak çalışmaktadır.

Evlatlık bir köpeği var. İlgi alanları yoga, çevre lehine organizasyonları desteklemek ve kadınlara yönelik emek adaletidir.

Ek olarak, çevreye etkisi düşük ve ucuz olan dengeli vegan bir beslenme düzenine sahip olmak istiyor, bu nedenle bu özelliklere uygun bir restoran bulmak istiyor.

Her iki yönü de tanımlamak, müşterilerinizin ihtiyaçlarını tanımlamanın ve daha sonra bu ihtiyaçları restoranınızla tatmin etmenin bir yolunu daha sağlayacaktır.

Müşterilerinizin zihniyeti, kişiliği ve duyguları hakkında ne kadar ayrıntılı olursa, o kadar iyidir.

İlk Günden Başlamanız Gereken Pazarlama Stratejileri

Hedef kitleniz ve alıcı kişiliğiniz hakkında gerekli tüm bilgilere sahip olduğunuzda, temel stratejileri uygulamaya başlamanızın zamanı geldi.

Aşağıdaki stratejiler oldukça basittir, ancak restoranınızı pazarlamaktan sorumluysanız, düşük maliyetli reklamcılık yapmak istiyorsanız veya bir pazarlama ajansının yardımını kullanmak istemiyorsanız çok yararlı olacaktır.

Markalaşma — 1 Numaralı Strateji

Markalaşma, uygulamanız gereken ilk stratejidir.

Marka bilinci oluşturma, hedef kitlenizin zihninde markanızı oluşturmak ve sürdürmek için bir araç olarak hizmet eden değerler, eylemler, grafik öğeler, restoranınızın hizmetinin öğeleri ve çok daha fazlasının bir özetidir.

Kısacası, iyi çalışılmış bir kişilik senaryosu oluşturmak ve bunu yemeklerinizin fiyatlarından servis için kullandığınız peçetelerin rengine veya tasarımına kadar işinizin her yönüne uygulamakla ve tabii ki her şeyle ilgili. tutarlıdır.

İşletmenizi markalaştırmak gerçekten bir seçenek değil - doğrudan yapmasanız bile, zaten restoranınızın bir parçası.

Niye ya? Çünkü restoranınız bütünüyle sizin markalaşma aracınızdır.

Bir marka bilinci oluşturma stratejisine sahip olmak, markanızın büyüme ve davranış şekli üzerinde kontrol sahibi olmanıza yardımcı olur ve elbette, müşterinizin sizi algılama şekli üzerinde biraz daha fazla kontrol sahibi olmanıza yardımcı olur. Bu yüzden markalaşma önemlidir .

Marka stratejinizi oluşturmak için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

1. Dahili Markanızı Yaratın

Tanımlamanız gereken ilk şey dahili markadır . Restoranınızın iç markası, değerleri, misyonu ve vizyonudur.

Restoranınızın dahili markası hayati önem taşır çünkü restoranınızın hareket etmesini sağlayan özdür ve size şunları yapmanızı sağlayacak olan şeydir:

  • Restoranınızla bağlantı kuran müşterileri çekin.
  • Ve restoranınızla bağlantı kuran ve hizmetiniz veya sosyal ağlarınız gibi işletmenizin farklı yönleri aracılığıyla markanızın elçisi olacak çalışanları kendinize çekin.

Bu ilk adımdır çünkü finansal ve kurumsal yönün ötesinde işinizin gerçekte ne olduğunu tanımlar.

2. Hedef Kitlenizi ve Alıcı Kişiliğinizi Tanımlayın

Hedef kitlenize ulaşmak ve bağlantı kurmak için kullanabilmeniz için markanızın aşağıdaki unsurlarını tanımlamanıza izin vereceğinden, sonraki adımlardan önce hedef kitlenizi tanımak çok önemlidir.

3. Rekabetinizi İnceleyin ve Pazardaki Konumunuzu Tanımlayın

pazarlama ile ilgili veriler

Üçüncü yön, rekabetinizi incelemek ve pazardaki konumunuzu belirlemektir.

Bu, rakiplerinizin uyguladığı stratejileri belirlemenize, başarılı olmaları durumunda veya daha da iyisi, yaptıkları hataları belirlemenize yardımcı olacaktır.

Böylece restoranınız için benzersiz ve özgün bir marka yaratırken onların hatalarından kaçınabilirsiniz.

4. Markanızı ve Kişiliğini Tanımlayın

Bu adım, bu yönleri tanımladığınızda, markanız için misafirlerinizle bağlantı kurmada etkili bir kişilik yaratmaya başlayabileceğiniz önceki adımlardan başlar.

Restoranınızın kişiliği, konuklarınızın kişiliği ile rezonansa girmelidir, böylece restoranınız, pazar araştırmanızda, alıcı kişiliğinizde ve hedef kitlenizde fark ettiğiniz ihtiyaçları karşılayan şeydir.

5. Sesinizi, Hikayenizi, Adınızı ve Sloganınızı Tanımlayın

Markanızın kişiliğini tanımladıktan sonra, o markayı yazılı olarak tanıtmanıza yardımcı olacak farklı unsurları tanımlamanın zamanı geldi.

Buna restoranınızın adı, tarihi, sloganı ve hedef kitlenizle iletişim kurmak için kullanacağınız ton veya ses dahildir.

6. Görsel Kimliğinizi Tanımlayın

Görsel kimlik, restoranınızın fiziksel ve sanal yönleriyle ilgili her şeydir.

Buna logolar, sloganlar, afişler, reklamlar, restoranınızın renkleri, web sitenizin renkleri ve çok daha fazlası dahildir.

Yine, bu, restoranın sesine ve tarihine dayanan, iletmek istediğiniz duygular ve mesajla uyumlu olmalıdır.

7. Markanızın Diğer Unsurlarını Tanımlayın

Bu adımda, markanın kişiliğinden ve kimliğinden türetilen yönleri tanımlamanız gerekir.

Bu nedenle, bu yönleri ileriye taşımanıza yardımcı olacak ayrıntılar üzerinde çalışmaya başlamalısınız. Bu, restoranınızın teknolojik altyapısını, satış noktanızı, hizmet senaryolarınızı ve daha fazlasını tanımlamayı içerir.

8. Kanallarınızı Tanımlayın

sosyal medya kullanan müşteri

Bu adımda restoranınızın en çok dijital pazarlama stratejiniz için geçerli olan kanallarını belirlemelisiniz. Markalaşma stratejinizin bu noktasını kolayca tanımlayabilmeniz için konuyla ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

9. Stratejinizi Başlatın

Oluşturmak istediğiniz ve önceki adımlarda tanımladığınız marka ile marka stratejinizi ve çevrimiçi pazarlama stratejinizi kullanmaya başlayın.

Artık yemek yiyenlerin tepkilerine, etkileşimlerine ve stratejinizin sonuçlarını ölçmenize yardımcı olabilecek daha fazla ayrıntıya dikkat etmeye başlamanız çok önemlidir.

10. Sonuçlarınızı Değerlendirin, Stratejinizi Güncelleyin ve Yeniden Başlayın

Markalaşma stratejinizi belirli bir süre uyguladıktan sonra, restoranınızda, sosyal ağlarda, sayfanızın web sitesinde, restoranınızın çevrimiçi incelemeleri aracılığıyla memnuniyet anketleri gibi basit yöntemlerle sonuçlarınızı ölçmeye başlayabilirsiniz.

Bu, stratejinizi pazara daha iyi uyarlamak ve sonuçlarınızı en üst düzeye çıkarmak için son değişiklikleri yapmanıza yardımcı olacaktır.

Sosyal medya pazarlamacılığı

Markalaşma stratejinizi belirledikten sonra bunu ve aşağıda bahsettiğim diğer stratejileri uygulayabilirsiniz.

Sosyal medya pazarlama stratejiniz çok önemlidir çünkü çoğu insan günlük olarak farklı sosyal medya kullanır .

Bu nedenle restoranınızın bu sosyal ağlarda var olması ve markalaşma stratejisinin tanımladığı farklı yönleri bu ağlarda uygulaması gerekir.

Etkili bir sosyal medya pazarlama stratejisi oluşturma adımları şunlardır:

1. Hedef Kitlenizin Sosyal Ağlarını Tanımlayın

Bu, marka stratejiniz için ve ayrıca alıcı kişiliğinizi ve hedef kitlenizi belirlemek için bir pazar araştırması yaparken zaten yapmış olduğunuz bir şeydir.

Kullandıkları ve restoranınızla ilgili içeriği dağıtmak için en etkili olan sosyal ağları öğrendikten sonra bir sonraki adıma geçin.

2. Sosyal Medyada Profiller Oluşturun

Bu adım basittir - hedef kitlenizin kullandığı tüm sosyal ağlarda profiller oluşturun.

Yine restoranınızın markasına uygun öğeler kullanmalısınız. Bu şunları içerir:

  • Logolar
  • afişler
  • İsimler, sloganlar ve profil/sayfa açıklamaları

Ve dahası.

Ayrıca restoranınızın adres ve çalışma saatleri gibi ayrıntılarını eklemeyi, farklı sosyal ağları birbirine bağlamayı ve tabii ki web sitenizi eklemeyi unutmayın.

Markalaşma stratejinizi belirledikten hemen sonra restoranınız için sosyal medyayı açmak iyi bir fikirdir.

3. İçeriği Kanala Uyarlayın

Hedef kitlenizin favori sosyal medyasına bağlı olarak, belirli kanala uygun farklı içerik pazarlama türleri kullanmanız gerekecektir.

Örneğin, hedef kitleniz Facebook veya Instagram kullanıyorsa – şimdi Meta – restoranınızla ilgili yüksek kaliteli görseller kullanmalısınız.

Marka stratejinizle tutarlı bir sesinizi korumanıza yardımcı olacak metin, hashtag'ler ve diğer öğeleri de kullanmalısınız.

Ve aynı şekilde farklı sosyal ağlar için. TikTok, YouTube, Instagram Reels, Twitter ve daha fazlası için videolar.

4. Sonuçlarınızı İnceleyin ve Stratejinizi Geliştirin

Sosyal medya pazarlamasının en güzel yanı, içeriğinizi optimize etmek için hedef kitlenizin farklı etkileşimlerini incelemenize de izin vermesidir.

Örneğin, hangi gönderilerin en çok beğeni aldığını, hangi tür videoların en çok izlendiğini ve daha fazlasını kontrol edebilirsiniz.

Ardından, içeriği kitlenizin zevklerine göre daha da uyarlamak için videolarınızı optimize edebilirsiniz.

Web Sitesi Oluşturma

bir restoran için bir web sitesi tasarlamak

Bir web sitesi oluşturmak, yeni bir restoranın pazarlanması için de çok önemlidir.

Sosyal medyada olduğu gibi, restoranınızın markasını belirledikten sonra mümkün olan en kısa sürede bir web sitesi oluşturmak iyi bir fikirdir.

Niye ya?

Çünkü bu şekilde yerel SEO (arama motoru optimizasyonu) uygulamalarını kullanarak web sitenizi konumlandırmak için daha fazla zamanınız olabilir.

Ek olarak, ücretli reklamlarla web sitenizi yerel olarak daha hızlı sıralamak için temel SEM'i (arama motoru pazarlaması) da kullanabilirsiniz.

Restoranınız için bir web sitesi oluşturmanın en iyi yöntemlerini öğreten harika bir makale hazırladık.

Açılış Promosyonları Oluşturun

Açılış promosyonları, restoranınızı kolayca tanıtmanız için de harika bir fırsattır. Ancak bu tanıtımları oluşturmaya başlamadan önce kitlenizin bu bilgileri görebileceği sağlam bir altyapıya sahip olmanız gerekir.

Dikkat ettiyseniz bu noktada aktif sosyal medya sayfalarınız ve bunun için aktif web sayfalarınız olmalıdır.

Açılış promosyonları, belirli ücretsiz yiyeceklerden, ücretsiz içeceklerden veya canlı müzikten ve daha pek çok şey olabilir.

Büyük günden önce tüm doğru ipuçlarını uygulamak için bir restoranın büyük açılışının nasıl organize edileceğine dair makalemizi okumanızı tavsiye ederim.

Etkileyici Pazarlama

Etkileyici pazarlama da iyi bir fikirdir. Bu, takipçilerini restoranınıza çekebilecek yerel etkileyiciler veya ünlülerle ortaklık yapmaktan ibarettir.

Bu işbirliğini gerçekleştirme süreci, doğrudan her bir etkileyiciye ve bu tür etkinlikler için uygulamalarına bağlı olacaktır.

Örneğin, onlarla yalnızca sosyal ağları aracılığıyla iletişim kurmanız ve bir ziyaret planlamanız gerekebilir.

Ancak bazı influencer’ların daha sıkı programları olabilir – genellikle influencer ne kadar ünlü olursa, onların dikkatini çekmek o kadar zor olur.

Bunun yanı sıra influencerlar ile gerçekleştirebileceğiniz farklı işbirlikleri de bulunuyor.

  • Restoranınızda yemek yerken fotoğraf çektirin.
  • Sosyal medyalarında tavsiye ettiklerini.
  • Restoranınızı öneren videolar oluşturmalarına izin verin.
  • Instagram hikayeleri, fotoğraflar, makaralar ve daha fazlası gibi birden fazla gönderiyi birlikte yapmak gibi ücretli reklamcılık için sizinle işbirliği yapın.
  • Restoranınızdaki deneyimleri hakkında YouTube videoları çekmelerini sağlayın.

Hatta bazı influencerlar, model olarak, reklamlarda, yerel TV reklamlarında ve daha fazlasında marka imajınızın bir parçası olmaya açık olabilir – elbette bu daha pahalı olabilir.

Yine de, doğru etkileyiciyi seçerseniz, tüm bunlar restoranınıza büyük fayda sağlayabilir!

Bu Stratejileri Uygulamak Yeni Restoranınızı Ortaya Çıkaracak

Yeni bir restoranın reklamını yapmakla ilgili en önemli şey, hedef kitlenizin gözünde maruz kalmanızın erişimini en üst düzeye çıkarmaktır.

Pazarlamanın çoğu, aslında hedef kitlenizi iyi bir şekilde bölümlere ayırmak, onları tanımak, onları nerede bulabileceğinizi tanımak ve işinizden çok müşterilerinizle ilgili daha çok şey yapmaktır.

Bu yüzden en önemli kısım şudur - müşterilerinizi iyi inceleyin ve onlara restoranınız fikrini satmak çok daha kolay olacaktır.

Henüz yeni restoranınızı pazarlamaya başlamadınız mı? En kısa sürede başlayın!

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler