Jak vytvořit menu pro vaši restauraci

Jak vytvořit menu pro vaši restauraci

Jak můžete vytvořit fantastické menu

Zveřejněno Abhi Chatterjee dne 1. ledna 2021

Mít dobře navržené menu pro vaši restauraci je zásadní pro vaše podnikání. Skvělé menu může zvýšit zisky vaší restaurace o 10% - 15%.

Nabídka vaší restaurace odpovídá za zvýšení prodeje vaší firmy. Vaše nabídka vám také může pomoci zvýšit zisky vaší restaurace.

Jak si tedy připravit fantastické menu pro vaši restauraci?

V tomto článku vás naučíme, jak vytvořit vynikající menu pro vaši restauraci.

Jak vytvořit nabídku?

Vytvoření menu pro vaši restauraci není tak těžké, jak si myslíte. V dnešní době existuje spousta počítačových softwarových programů, které tento proces usnadňují. Tady je jednoduchá metoda, kterou můžete použít při navrhování nabídky:

  • Vytvořte seznam : Napište název všech jídel vaší restaurace do tabulky. (Použít Tabulky Google )
  • Nastavit ceny: Nastavte ceny položek nabídky podle nákladů na jídlo a ziskové marže .
  • Zařadit do kategorií : Vytvořte sekci pro každou kategorii, jako je snídaně, oběd, večeře, předkrmy, dezerty atd. Zařaďte pokrmy do správných kategorií.
  • Rozhodněte se pro rozložení nabídky : O tom si povíme později v tomto článku.
  • Použít software pro vytváření nabídek: Na internetu je mnoho bezplatného softwaru pro vytváření nabídek, který vám pomůže vytvořit ohromující nabídky pro vaši restauraci. Dále v tomto článku zmíníme několik programů pro vytváření nabídek.
  • Stáhněte si svůj jídelní lístek : Jakmile vytvoříte svůj jídelní lístek online, můžete si ho stáhnout jako soubor PDF a poté jej vytisknout. Vytiskněte si tolik nabídek, kolik potřebujete.
  • Použijte značkové pokrývky jídelních lístků: Získejte pro svou restauraci kvalitní značkové pokrývky jídelních lístků. Vložte do nich své menu.

Pomocí těchto kroků můžete vytvořit nabídku restaurace.

Správné navrhování jídelního lístku je ale také zásadní součástí. Dobře navržené menu může zvýšit tržby a zisky vaší restaurace.

Pojďme si promluvit o tom, jak vytvořit ideální nabídku pro vaši restauraci.

Jak navrhnout rozvržení nabídky?

restaurace-menu

Když se zákazníci podívají na vaše jídelní lístek, upoutají jejich pozornost některé konkrétní oblasti vašeho jídelního lístku. Do těchto oblastí byste měli umístit své nejziskovější / nejprodávanější položky nabídky.

Například předkrmy mají obecně vysokou ziskovou marži, takže jejich umístění v těchto oblastech zvýší prodej předkrmů a vytvoří větší zisk pro vaši restauraci.

Existují tři oblasti vašeho jídelního lístku, kterým vaši zákazníci věnují největší pozornost. Psychologové tomu říkají „Zlatý trojúhelník“.

Tady jsou tři nejdůležitější oblasti vašeho menu:

  1. Uprostřed : Většina zákazníků si nejprve prohlédne prostřední část nabídky. Toto je skvělé místo pro zvýraznění speciálních jídel vaší restaurace.
  2. Vpravo nahoře : Pravý horní roh stránky také přitahuje velkou pozornost - to je místo, kde se vaši zákazníci starají o střední část nabídky. Sem byste měli umístit své hlavní předměty.
  3. Vlevo nahoře : Mnoho zákazníků se dívá do levého horního rohu poté, co se dívají do pravého horního rohu. Na toto místo můžete umístit vysoce výnosné předměty, jako jsou předkrmy.

Hlavní pravidlo: Navrhněte své menu tak, aby zvýrazňovalo a upoutávalo pozornost vašich zákazníků na vaše nejlepší a nejvýnosnější pokrmy.

Tipy pro vytvoření rozložení nabídky

Při vytváření rozložení nabídky je třeba mít na paměti několik věcí:

  • Pokud vaše restaurace nabízí širokou škálu nápojů, je dobrým rozhodnutím vytvořit pro své nápoje samostatnou nabídku. To vytváří lepší zákaznickou zkušenost.
  • U vašich nejprodávanějších předmětů, které jsou vysoce ziskové, je vhodné umístit kolem nich rámeček, který tyto položky zvýrazní.
  • Pokud má vaše restaurace mnoho jídel vegetariánských, veganských nebo bezlepkových, měli byste pro tyto položky nabídky přidat samostatné oddíly. To zákazníkům usnadňuje hledání těchto speciálních pokrmů.

Kolik stránek by měla být vaše nabídka?

Velikost vašeho jídelního lístku závisí na typu vaší restaurace. Je však dobré, aby vaše nabídka byla co nejkratší. Dlouhá nabídka jen zmatí vaše zákazníky.

Jak byste měli napsat popis nabídky?

Krátký popis potraviny by vždy mohl vyvolat v mysli zákazníka určitou dychtivost. Napište tedy krátký poutavý popis položky nabídky. Měli byste to udělat, zejména pro vaše speciální pokrmy.

Nejlepší 3 Software Menu Maker

Nejlepší způsob, jak vytvořit nabídku, je navrhnout ji online pomocí softwaru a poté si ji stáhnout jako soubor PDF. Jakmile budete mít soubor PDF, můžete si vytisknout tolik, kolik potřebujete. Zde je nejlepší 3 nejlepší software pro tvorbu nabídek zdarma:

1. Canva

canva-menu-templates

Canva je bezplatný oblíbený software pro grafický design, který nabízí širokou škálu šablon nabídek, ze kterých si můžete vybrat. Vyberte šablonu návrhu nabídky, která bude vhodná pro koncept vaší restaurace.

2. Flipsnack

Populární web grafického designu. Nabízejí některé skvěle vypadající šablony nabídek pro vaši restauraci.

3. MustHaveMenus

Specializují se na šablony nabídek pro restaurace. Nabízejí širokou škálu různých nabídek pro různé typy restaurací.

Jak nastavit ceny položek nabídky?

Stanovte ceny potravin podle nákladů na přísady. Je dobré nastavit si cenu jídla tak, aby cena jídla byla 25% - 35% z prodejní ceny jídla.

Například pokud jsou náklady na ingredience pro hamburger 2 $, můžeme nastavit cenu hamburgeru na 7 $, aby byly ziskové.

Další podrobnosti najdete v tomto článku o výpočtu nákladů na jídlo v restauraci . Podívejte se také na tento článek o konstrukci nabídek .

Tisk vaší nabídky

Stáhněte si nabídku jako PDF a bude připravena k tisku. Mějte na paměti několik věcí:

Velikost nabídky

Zde jsou některé běžné velikosti jídelního lístku:

  • Obědové menu: 8,5 "x 11" | 21,5 cm x 28 cm
  • Večeře: 8,5 "x 11" | 21,5 cm x 28 cm NEBO 11 "x 17" | 28cm x 43cm
  • Barové nebo dezertní menu: 4,25 ”x 11” | 11cm x 28cm

Kolik menu bude vaše restaurace potřebovat?

Závisí to na typu menu a počtu míst v restauraci. Tady je tabulka k zodpovězení této otázky:

  • Snídaňové menu: 80% místa k sezení v restauraci
  • Obědové menu: 80% místa k sezení v restauraci
  • Večeře: 80% místa k sezení v restauraci
  • Dezertní menu: 50% místa k sezení v restauraci
  • Barové menu: 50% místa k sezení v restauraci

Další tipy pro vytvoření nabídky

Tady je několik tipů, které byste měli mít na paměti při vytváření jídelního lístku:

  1. Použijte vysoce kvalitní obrázky, aby vaše nabídka vypadala atraktivně.
  2. Nezaměřujte se na měnové znaky; raději je nepoužívat.
  3. Pomocí polí zvýrazněte speciální položky nabídky.
  4. Použijte typografii, která odpovídá stylu vaší restaurace.
  5. K vyjádření motivu vaší restaurace použijte vhodné barvy.

Bonusový tip: Začněte přijímat online objednávky

Po pandemii se stalo zásadní přijímat online objednávky pro vaše potravinářské podnikání. Je to proto, že mnoho zákazníků si objednává doručení nebo odběr online.

Bude tedy skvělé, pokud máte webovou stránku restaurace, kde je vaše nabídka online. K tomu budete muset:

  • Zaregistrujte svou firmu do služby „Moje firma na Googlu“, aby vás zákazníci mohli najít online
  • Vytvořte si web pro svou restauraci a začněte přijímat online objednávky

Pokud chcete velmi snadný způsob, jak vytvořit web své restaurace, můžete použít nástroj pro tvorbu webových stránek společnosti Waiterio. Náš nástroj pro tvorbu webových stránek pro vás automaticky vytvoří web; vše, co musíte udělat, je zadat některé základní podrobnosti.

Vyzkoušejte zdarma náš nástroj pro tvorbu webových stránek restaurací .

Rozvíjejte své potravinářské podnikání s Waiterio POS

Připojte se k 40 000 restauracím pomocí systému Waiterio Point of Sale

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Stažení zdarma

Poslední články