Hogyan tervezzünk egy pompás nagynyitó rendezvényt az étterem számára

Hogyan tervezzünk egy pompás nagynyitó rendezvényt az étterem számára

A sikeres ünnepélyes megnyitók megismétlik az üzletet

Feladta: Michael Elkins, 2018. január 22.

Éttermének ünnepélyes megnyitása fontosabb lehet, mint gondolná. A legtöbb vendéglős úgy érzi, hogy menet közben képes kezelni a problémákat, és ez bizonyos mértékben igaz. Ha azonban egy rendezetlen, hiányos létszámú és kiábrándító nagyszabású nyitórendezvényt hirdet, akkor hatalmas lehetőséget veszít, hogy nagyszerű benyomást kelthessen.

A sikeres bevezetés az egyik legfontosabb tényező az étterem növekedésének hátterében. Számos ajánlást vonz, és nyilvánosságra hozza az éttermet.

Az étterem nyitvatartásának kezelése olyan döntő fontosságú, hogy a legtöbb étterem először „puha nyitást” szervez. Ez annak tesztelésére szolgál, hogy tökéletesen tudják kezelni a fő megnyitó szertartást.

Például, ha a nyitvatartás annyira zsúfolt, hogy szolgáltatása lassú, vagy az étel nem elég jó, akkor a legtöbb vásárló negatív benyomást fog élni az étteremmel. Ez rossz kezdeti hírnevet fog teremteni, ami akadályozza az étterem sikerét.

Ezért kulcsfontosságú, hogy kitűnő nyitóeseményt tervezzen és szervezzen az étterme számára.

étterem-ünnepélyes megnyitó

7 fontos tipp a sikeres ünnepélyes megnyitóhoz

Hogyan rendezhet egy pompás nyitóünnepséget?

Íme néhány lényeges dolog, amelyet érdemes szem előtt tartani, mielőtt megterveznéd az étterem nyitóeseményét:

1. Rendezzen puha nyitóeseményt

Mielőtt elkezdené kezelni a hatalmas nyitóeseményt, jó, ha „puha nyitást” szervez az étterme számára. Hívja meg barátait és családját, és kapjon őszinte visszajelzéseket.

Ez néhány fontos betekintést nyújt Önnek, és kiváló gyakorlat lesz a fő eseményre is. Erről a cikk későbbi részében részletesebben beszélünk.

2. Menetrend rengeteg munkatárs

Ne gondoljon túl sokat a költségekre. Előfordulhatnak előre nem látható körülmények, ezért ütemezzen több munkatársat, mint amennyi szükséges. Mindig jó, ha extra munkatársak vannak.

Az is jó, ha olyan munkatársakat ütemezünk, akik képesek kezelni több kulcsfontosságú funkciót. Lehet, hogy vannak olyan munkatársai, akik mind az ételek tálalásában, mind a pénztárban dolgoznak. Győződjön meg arról, hogy képességeiket nagy hasznára használja.

3. Képezze ki alkalmazottait

étterem-személyzet

Munkatársainak alaposan fel kell készülniük a nyitóeseményre. Mindent ismernie kell az éttermével kapcsolatban. Például tudnia kell, hogy hol tárolják a dolgokat, és tudnia kell a teljes menüjét fejből. Ismerniük kell az étterem POS rendszerét is.

A képzési folyamat gyakran eltart egy ideig, ezért előfordulhat, hogy több alkalmat kell tartania munkatársaival, hogy felkészítse őket az ünnepélyes megnyitóra. Ezenkívül ösztönözze tapasztalt munkatársait, hogy segítsék és képezzék ki a tapasztalatlan alkalmazottakat.

Versenyekkel és bónuszokkal is motiválhatja alkalmazottait a nyitóünnepségre. Ügyeljen arra, hogy alaposan képezze ki őket, adja meg a sikerhez szükséges eszközöket, és jól dicsérje meg őket, ha jó munkát végeznek.

4. Ajánljon valamit ingyen

Mindenki szeret, ha ingyen kap valamit. Nem kell, hogy valami drága legyen; bármi lehet. Például egy ingyenes ital, előétel vagy akár márkás póló különlegessé és boldoggá teheti vendégeit.

Ez remek első benyomást kelt az étteremből, és népszerűvé teszi éttermét. Sőt, ha márkás dolgokat ad ki, például egy tollat az étterem logójával, ez ingyenesen hirdeti az éttermet.

5. Hívjon meg népszerű embereket

Ne aggódj; nem filmsztárokra vagy hírességekre utalunk.

Meg kell hívnia a közösségi média befolyásolóit, például az élelmiszerbloggereket. Keressen az Instagramon, a Facebookon és a Youtube-on, hogy néhány népszerű közösségi média személyiséget találjon a régiójában.

Keressen olyan embereket, akik óriási közönséggel rendelkeznek a közösségi média csatornáin. Ily módon, amikor az étterme ünnepélyes megnyitójáról tesznek közzé üzenetet, több száz ember ismeri az éttermét, és szívesen meglátogatja az éttermét.

Meghívhat helyi politikusokat, rendőrfőkapitányokat stb. Ez javítja étterme hírnevét.

6. Hirdessen a közösségi médiában

Manapság a közösségi média az egyik leggyorsabb és legolcsóbb módszer a népszerűség megszerzésére. Ezért nagyon fontos, hogy étterme olyan közösségi média csatornákat használjon, mint az Instagram és a Facebook.

Még akkor is, ha kicsi a költségvetése, futtathat egy kicsi Facebook hirdetési kampányt. Legyen közösségi médiafiók az étterméhez. Hosszú távon ezeket a közösségi oldalakat felhasználhatja érdeklődés felkeltésére és a potenciális ügyfelek vonzására. Ezt úgy teheti meg, hogy cikkeket tesz közzé, amelyek elmagyarázzák a különféle konyhákat, felajánlják az étterem kulisszatitkait, és bemutatják munkatársainak tapasztalatait és készségeit.

Az Instagram egy nagyszerű ingyenes alkalmazás is fotók és videók hozzáadásához a webhelyére és a közösségi oldalakra. Készítsen sok fotót az ünnepi megnyitón, hogy több promóciós kampányban felhasználhassa őket, és ösztönözze az ügyfeleket, hogy osszák meg képeiket és megjegyzéseiket.

Használhatja a közösségi médiát az éttermi ügyfelekkel való kommunikációhoz és értékes betekintéshez.

7. Állítson be költségvetést

A költségvetés nem a legfontosabb tényező az ünnepélyes megnyitó ünnepségén, mivel az első benyomást a lehető legnagyobbra szeretné kelteni, anélkül, hogy aggódna a pénz miatt. Nem hagyhatja figyelmen kívül a költségvetését sem.

Mennyibe kerül az ünnepélyes megnyitó rendezvény?

Javasoljuk, hogy étterme első éves marketing költségvetésének 20% -át - 40% -át fordítsa az ünnepélyes megnyitó rendezvényére.

Tennivalók az ünnepélyes megnyitó esemény előtt

nyitó-rendezvény

Elengedhetetlen a nyitás megszervezése, hogy az összekapcsolódjon az étterem témájával és a megcélzott közönséggel.

Az ünnepélyes megnyitó előtt csendesen megnyithat, hogy meghatározza az összes éttermet érintő működési kincseket. Ez idő alatt rendezhet magánbor- és ételkóstoló rendezvényeket, terjesztheti a minta menüket, közzéteheti menüjét online, és terjesztheti a szórólapokat a közeli kiskereskedelmi üzletekben. Az ütemterv tartalmazhatja az indítás előtti tevékenységeket:

  • Hívja meg barátait egy nagyon előzetes és informális kóstolóra a konyhában.
  • Tervezze meg logóját, válasszon vállalati színeket és tervezze meg a használni kívánt grafikákat.
  • Tervezzen professzionális sajtókészleteket minta menükkel, kulináris információkkal, szakács életrajzokkal és egyéb részletekkel.
  • Kutasson helyi befolyásolókat, közösségi média platformokat, amelyeket a megcélzott közönség és üzleti csoportok használnak az Ön területén.
  • Készítse el webhelyét.
  • Válasszon egy indítási dátumot, amely elegendő időt biztosít az összes szükséges engedély megszerzésére, az építkezés befejezésére és puha nyílás megtartására.

Hogyan lehet puha nyitást biztosítani az étterem számára

gyere be, nyitottak vagyunk

A puha nyílás megakadályozhatja, hogy több üzlet zúduljon rájuk, mint amennyit a munkatársak felkészültek kezelni.

Két héttel az ünnepélyes megnyitó előtt munkatársai operatív problémákat tudnak megoldani, miközben áttérnek a teljes kapacitásra. Ez idő alatt, akkor finomíthatja a konyhai művelet, ellenőrizze, hogy a szükséges állomások átszerelés, tervezés vagy frissítse a menü segítségével menü mérnöki elvek és finomított workflow minták tehermentesítését.

Ezért kell egy puha nyitást szervezni:

  • Megalapozott döntéseket hozhat a dekorációval és az asztal beállításával kapcsolatban
  • Ismerje meg a személyzetet - a kiszolgálókat, a csaposokat és a konyhai személyzetet a menüvel, a főzési időkkel, a „mise en place” taktikával, a bevonási technikákkal és az ételtartási stratégiával
  • Képezze a személyzetet az ügyfelek kezelésére, szuggesztív értékesítési javaslatok megtételére és a POS rendszer működtetésére
  • Ismerje meg mindenki, hol található minden; például tányérok, ezüstáruk, fűszerek stb.

Hívja meg barátait, családtagjait és más ismerőseit erre az eseményre. Úgy bánj vele, mint az ünnepélyes megnyitóval. Ily módon meghatározhatja, mit kell fejlesztenie.

Ünnepélyes megnyitója vonzza a nyilvánosságot

közösségi média-promóció

A hivatalos ünnepélyes megnyitó megrendezésével éttermét vagy bárját a közösségi média befolyásolói, a helyi hatóságok, sőt néha a hírek és a média is felhívja a figyelmére. Ez nyilvánosságot generál és kíváncsiságot teremt a potenciális vásárlók fejében.

A kapott nyilvánosság nem csak az ünnepélyes megnyitó időpontjára korlátozódik. A meghívott vendégek kiváltságosnak érzik magukat a részvételhez, ami növeli az étterem hírnevét és márkáját. Az elégedett ügyfelek mindenképpen visszatérnek, és éttermet ajánlják barátaiknak és családtagjaiknak. Még azoknak is, akik nem vettek részt a nyitóbulin, könnyebb lesz később meglátogatni az éttermet.

Néhány promóciós ötlet az ünnepi megnyitó eseményéhez

Íme néhány érdekes ötlet:

  • Egyedi díszek, amelyek kiemelkednek és felhívják a figyelmet
  • Élő szórakoztatás
  • Együttműködés más helyi vállalkozásokkal

Fontos, hogy kreatív legyél, miközben népszerűsíted az éttermet. Íme néhány további ötlet:

  • Ha van helyi fesztivál, akkor felállíthat egy szabadtéri standot, ahol felajánlhatja néhány menüpontot.
  • Az étterem elindítása során együttműködhet egy helyi jótékonysági szervvel, és a bevétel egy részét felajánlhatja.
  • Mintákat adhat ki az étterme előtt az ügyfelek csábítására.
  • A szabadtéri táblák, digitális táblák és szalagcímek szintén nagy nyilvánosságot generálhatnak.
  • Terjesszen plakátokat és transzparenseket az eseményről

Tipp: A promóciós stratégiától függetlenül ne feledje, hogy az ételeknek és a szolgáltatásoknak kell a legfontosabbnak lenniük .

Az ünnepélyes megnyitó esemény marketingje

Az ünnepélyes megnyitók sok marketinget igényelnek, még akkor is, ha ez egyszerűen megtörténik. A helyi üzleti csoportokhoz való csatlakozás - például a helyi kereskedelmi kamara (US), a Business Networking International , a rotációs klubok és más vállalkozói szervezetek - hálózatépítéssel segíthetik az éttermet a stratégiai kapcsolatok kiépítésében a potenciális ügyfelekkel.

Milyen típusú szoftvert vagy technológiát használjon

étterem-menedzsment-rendszer

A szoftver és a technológia nagyban javította a vendéglátóipart. Ezért a mai versenyképes világban elengedhetetlen az éttermi technológiai infrastruktúra kiépítése .

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az étterem-kezelő szoftver használatát . A megrendeléseket nem szabad kézzel írnia a kiszolgáló szervereknek, és valószínűleg nem kellene ütemeznie munkatársait táblára vagy grafikonpapírra. A készletet nem szabad papíron követni.

A szoftveralkalmazások nagymértékben leegyszerűsítik az éttermi menedzsment napi tevékenységét, és egyszerűsítik az étterem működését. Értékes felismeréseket is nyújthat, amelyek segíthetnek a jobb pénzügyi döntések meghozatalában.

A POS rendszer beszerzése:

  • Egyszerűsítse a rendelési folyamatot
  • Tegye sokkal gyorsabbá az éttermi műveleteket
  • Azonnal továbbítsa a megrendeléseket a megfelelő állomásokra,
  • Fogadja el a hitelkártyát és más fizetési módokat
  • Az értékesítés nyomon követése és értékes üzleti betekintés

Sokkal többre képes. Például mindig rendelkezik minden megrendelés és akció másolatával, amelyet összehasonlíthat a napi bevételekkel. Emellett nyomon követheti az eladásokat napszak, ételek típusa és egyéb szempontok szerint, amelyek értékes üzleti betekintést nyújtanak.

Sőt, manapság szintén kulcsfontosságú az étterem kiváló webhelyének felépítése. Ez azért van, mert egy weboldal lehetővé teszi az online megrendelések elfogadását. Ez jelentősen növeli az eladásokat.

(Tekintse meg ezt a cikket, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan készíthet webhelyet az étterme számára .)

De a legtöbb új vendéglős aggódik a weboldal építésének és kezelésének technikai nehézségei miatt. Szerencsére néhány modern POS-rendszer beépített weboldal-készítőt kínál. Például a Waiterio éttermi webhely-készítőjével néhány perc alatt elkészítheti éttermi webhelyét.

Túllépi az elvárásokat

Az emberek valami különlegesre számítanak a nagyszerű étterem-nyitvatartásokon, ezért próbálják felülmúlni az elvárásaikat. Ha sikerrel jár, akkor jó úton jár az ügyfélkör kiépítéséhez, a szájról szájra reklámozás ösztönzésére, valamint az internet és akár a helyi média kedvező reklámozására.

Úgy gondoljuk, hogy ha betartja mindazt, amit ebben a cikkben említettünk, megtervezhet egy pompás ünnepi megnyitót, amely meghaladja mindenki elvárásait!

További hasznos információk

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek