Thermische printers voor restaurants [Ultimate Guide]

Thermische printers voor restaurants [Ultimate Guide]

Lees hier meer over thermische printers!

Geplaatst door Victor Delgadillo de 27 mei 2022

Weet u nog niet zeker welk type thermische printer het beste bij u past?

Thermische printers zijn al sinds hun oprichting een integraal onderdeel van de restaurantindustrie. Ze zijn efficiënt, overwegend gebruiksvriendelijk en kunnen restaurants enorm ten goede komen. Het punt is dat ze, samen met technologie, geavanceerd en gediversifieerd zijn, wat het moeilijk maakt voor restaurantmanagers en -eigenaren. Welke thermische printers moet je kopen? Welke is beter voor uw bedrijf? Welke zal voor u de minste problemen opleveren?

Dat zijn allemaal moeilijke vragen om te beantwoorden - niet alle thermische printers zijn gelijk. In deze gids leggen we u geen antwoorden op, maar helpen we u een weloverwogen beslissing te nemen. Laten we er meteen induiken!

Waarom zijn thermische printers nodig?

De enige vraag die we zullen beantwoorden is deze. Thermische printers zijn om vele redenen noodzakelijk. Ze kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: belangrijk voor klanten en voor restaurants. Hoewel deze categorieën bestaan, komen ze nog steeds uit dezelfde bron - ze zijn belangrijk vanwege belastingen en verschillende regeringen over de hele wereld.

Thermische printers zijn efficiënt voor restaurants

Een bon afdrukken voor een klant in een restaurant

Zowel voor restaurants als voor klanten zijn bonnetjes essentieel als aankoopbewijs. Voor restaurants zijn ze ook belangrijk om de verkoop, betalingsmethoden, details over de klant en datums bij te houden.

Op sommige plaatsen in de wereld worden kwitanties nog steeds gebruikt om de boekhouding bij te houden en de sluiting van de kassa of het balanceren van de kassier - wat wederom van vitaal belang is voor belastingen. Thermische printers zijn nog steeds relevant omdat ze efficiënt zijn.

In sommige restaurants en andere kleinere levensmiddelenbedrijven worden bonnetjes gebruikt om de dagelijkse bestellingen bij te houden

Daarnaast zijn thermische printers ook erg handig om de doorstroming van het restaurant te optimaliseren. Tijdens het gebruik van de Waiterio Restaurant POS-app kunt u bijvoorbeeld bestellingen rechtstreeks naar de keuken sturen en ze kunnen worden afgedrukt met een thermische printer. Dat maakt het volgen van bestellingen een stuk eenvoudiger.

Een ander kleiner voordeel van thermische printers is dat ze afdrukken met een zeer efficiënt proces waarvoor geen inkt nodig is. Dat kan veel geld besparen op logistiek omdat restaurants dagelijks bonnen printen!

Klanten hebben hun bonnen nodig!

Restaurantklant die een ontvangstbewijs controleert dat hij bij de bestelling heeft ontvangen

Thermische printers zijn niet belangrijk voor klanten - wat ze produceren is!Ontvangsten zijn belangrijk voor klanten die hun uitgaven willen bijhouden voor budgettering of belastingdoeleinden. In sommige landen is het verplicht om elke klant een aankoopbewijs te geven, ongeacht of ze het later of vlak voor je neus weggooien.

Soorten thermische printers

Verschillende soorten thermische printers naast elkaar

Nu we hebben vastgesteld dat thermische printers en bonnen cruciaal zijn voor een restaurant en zijn klanten, kunnen we het hebben over de verschillende soorten thermische printers. We zullen het niet over modellen hebben, want er zijn er duizenden! In plaats daarvan zullen we ons concentreren op de verschillende soorten verbindingsinterfaces die ze kunnen gebruiken.

Zoals u hieronder zult leren, is het type verbinding een zeer belangrijke zaak omdat het hun bruikbaarheid, hun prijs en hun effectiviteit voor elk scenario bepaalt. Sommige printers zijn beter geschikt voor bepaalde bedrijven!

Opmerking: we hebben een paar videozelfstudies gemaakt over hoe u ze kunt installeren. Je vindt ze op ons YouTube-kanaal . Zo kun je gemakkelijk vergelijken welke het beste bij jouw wensen past.

Thermische USB-printers

USB-thermische printers verdienden de eerste plaats op deze lijst omdat ze handiger zijn dan wat dan ook. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en worden geleverd met de goede oude Plug & Play-functie - sluit ze gewoon aan en begin ze te gebruiken!

De belangrijkste voordelen van thermische USB-printers zijn:

  • Ze zijn het gemakkelijkst te installeren.
  • Zelfs als u er stuurprogramma's voor moet downloaden, zijn ze gemakkelijk te vinden.
  • Ze zijn vrij eenvoudig als ze Plug & Play zijn.
  • Ze veroorzaken heel weinig problemen als je macOS gebruikt.
  • U kunt ze gebruiken met elk apparaat dat compatibel is met USB als u de juiste stuurprogramma's vindt.
  • Ze zijn zeer betrouwbaar als ze eenmaal zijn geïnstalleerd en veroorzaken zeer weinig problemen.
  • Ze zijn ongevoelig voor verbindingsproblemen en onderbrekingen.
  • Je kunt ze zelfs verbinden met mobiele apparaten met computers met wifi of ethernet als proxy met de Waiterio-app.

betrouwbare thermische USB-printer

Bovendien zijn USB-thermische printers erg goedkoop en overal verkrijgbaar. Het belangrijkste nadeel is dat als u Windows gebruikt, u naar stuurprogramma's moet zoeken en deze handmatig moet installeren. Bekijk onze handleiding over het instellen van een thermische USB-printer om ze te krijgen

Ethernet-kabel thermische printers

Thermische printers met alleen Ethernet- of LAN-kabels zijn de op één na beste in deze lijst. De huidige modellen hebben zelfs een USB- en andere poorten!

De voordelen van dit type printer zijn:

  • Ze zijn iets eenvoudiger te installeren dan wifi-printers.
  • Ze zijn zeer betrouwbaar in termen van connectiviteit.
  • Ze zijn iets sneller dan USB-printers.
  • Ze zijn ook goedkoper dan wifi-printers.
  • Ze zijn makkelijker te vinden!

Dit type printer kan echter problemen veroorzaken tijdens de installatie. Ze vertrouwen op kabels die kwetsbaarder zijn dan USB-kabels als ze niet van hoge kwaliteit zijn. Bekijk onze handleiding over het installeren van thermische printers met Ethernet-kabel voor gebruik met de Waiterio-app!

WiFi thermische printers

WiFi of Bluetooth thermische printer

WiFi thermische printers komen op de derde plaats. Ze lijken misschien de beste, maar denk twee keer na als ze te handig lijken.

De belangrijkste voordelen van WiFi thermische printers zijn:

  • Meestal zijn ze uitgerust met een extra interface, zoals een USB-poort.
  • U kunt ze overal in uw restaurant plaatsen.
  • Ze hebben minder problemen met onderbroken verbindingen en interferentie in vergelijking met Bluetooth-printers.
  • Ze hebben minder compatibiliteitsproblemen. Je kunt ze gebruiken met elk apparaat met een wifi-verbinding.

Toch zijn thermische wifi-printers niet perfect - ze hebben aanzienlijke nadelen:

  • Ze zijn het op twee na moeilijkste type om te installeren.
  • Je hebt een goede router nodig om ze comfortabel te gebruiken.
  • Als je restaurant enorm groot is, heb je misschien wifi-signaalversterkers of -versterkers nodig.

Ook al is dat het geval, als je niet van het idee van lange USB- of Ethernet-kabels houdt, dan zijn ze misschien iets voor jou.

Bluetooth thermische printers

Thermische Bluetooth-printers zijn moeilijk te beoordelen - ze zijn ongetwijfeld handig, maar ze kunnen ook lastig zijn.

De belangrijkste voordelen van Bluetooth thermische printers zijn:

  • Ze zijn vrij eenvoudig in te stellen met elk apparaat dat Bluetooth gebruikt.
  • Ze zorgen ervoor dat u geen kabels hoeft te gebruiken.
  • Ze kunnen precies hetzelfde als elke andere thermische printer.
  • Ze zijn compatibel met de meeste Bluetooth-apparaten die ermee kunnen worden verbonden.
  • Ze zijn iets goedkoper dan wifi-printers.
  • Ze zijn perfect voor kleine levensmiddelenbedrijven zoals foodtrucks en voedselkarren!

Natuurlijk is Bluetooth niet de meest overheersende technologie als het gaat om signaalsterkte. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom dit type printer op de laatste plaats staat:

  • Bluetooth-apparaten kunnen problemen hebben met grote of middelgrote gebieden.
  • De signaalsterkte kan zelfs met kleine ruimtes moeite hebben als er veel muren tussen het hoofdapparaat zijn.
  • Over het algemeen kunnen de problemen met de signaalsterkte te groot zijn om te overwinnen met hun voordelen.

Begrijp ons niet verkeerd: deze printers zijn goed . Vooral als je een router of hotspot-apparaat niet comfortabel kunt dragen. Ze zijn echter nog steeds goed in specifieke scenario's, zoals foodtrucks.

Andere soorten thermische printers

Parallelle thermische printerpoort

Er zijn andere soorten thermische printers die verschillende verbindingsmethoden gebruiken, zoals USB/LAN-kabels, WiFi/Bluetooth of Bluetooth/USB en meer. Deze zijn ook handig, maar ze kunnen duurder en onnodig zijn als u hetzelfde kunt doen met een gewone USB- of Ethernet-kabelprinter. Andere typen zijn seriële en parallelle poortprinters, maar deze zijn verouderd en werden vervangen door USB-printers.

Andere categorieën

Naast het categoriseren van thermische printers met behulp van hun verbindingsinterfaces, kunnen ze ook worden gecategoriseerd op basis van:

  • Maat.
  • Grootte van de bonnen die ze afdrukken.
  • Type papier dat ze gebruiken.
  • Compatibiliteit – zoals printers die worden gebruikt met mobiele apparaten of desktopcomputers.
  • Het bedrijf waar ze voor zijn.

Net als bij andere producten kunnen ze ook worden ingedeeld in prijsklassen, zoals high-end en low-end. We begrijpen dat dit verwarrend kan zijn. Daarom hebben we koopgidsen gemaakt:

Hopelijk helpen deze handleidingen u om de meest geschikte printer voor uw bedrijf en gebruiksscenario te vinden.

Thermische printers: een zegen of een vloek?

Wij zijn van mening dat thermische printers een groeiend probleem zijn. De restaurantindustrie maakt een overgangsfase door naar draadloze, digitale en over het algemeen handigere oplossingen.

Zoals het nu gaat, regelen we dit binnenkort allemaal virtueel. Virtuele bonnen en blockchain-achtig aankoopbewijs in de metaverse zijn de toekomst - of misschien niet!

Dus totdat we daar zijn, zullen we genoegen moeten nemen met een van deze betrouwbare, handige en gebruiksvriendelijke thermische printers.

Wat is uw mening over deze kwestie?

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen