Idei de marketing digital pentru restaurantul dvs.

Idei de marketing digital pentru restaurantul dvs.

folosind Internetul pentru a promova un restaurant

Postat de Michael Elkins pe 19 februarie 2018

Restaurantele reușite utilizează astăzi atât publicitate organică, cât și cea plătită, pentru a-și promova interesele online. Marketingul digital a devenit extrem de important, deoarece consumatorii utilizează telefoanele cu funcții GPS pentru a găsi afacerile și restaurantele din apropiere, a verifica meniurile și a citi recenzii. Clienții își pot folosi telefoanele pentru a rezerva o masă, a prelua comanda sau pentru a programa o livrare de produse alimentare. Metodele digitale sunt, de asemenea, folosite pentru a recruta personalul, pentru a întări loialitatea și a marca restaurantul.

Este esențial să optimizați restaurantul pentru căutări locale dacă doriți să vă realizați întregul potențial. În mod ideal, doriți să fiți unul dintre primele nume care apar într-o pagină de retur a motorului de căutare sau SERP. Căutările organice sunt cereri online utilizând expresii de cuvinte cheie, cum ar fi "restaurantul de pizza" sau "bucătăria din fuziune din apropiere". Optimizarea restaurantului pentru căutări organice se numește optimizarea motorului de căutare sau SEO. Campaniile de marketing digital cuprind adesea publicitate plătită și SEO.

Publicitatea plătită implică, de obicei, plata cu plată sau publicitatea PPC. Această metodă este eficientă pentru generarea rapidă a traficului Web. Plătiți numai pentru anunțuri atunci când clienții dau clic pe ele. Puteți scrie anunțurile singuri sau puteți angaja un agent pentru a lucra. Este important să atrageți atenția, să scrieți o descriere concisă și să utilizați expresii de cuvinte cheie pe care clienții dvs. le vor folosi în cererile lor de căutare. Publicitatea plătită pentru motoarele de căutare a devenit al patrulea cel mai popular tip de marketing digital pentru restaurante.

SEO Marketing

Eforturile dvs. de marketing ecologic necesită ceva timp, dar pot oferi un flux continuu de clienți. Cheia succesului este de a construi un profil on-line atrăgător. Faceți acest lucru optimizând conținutul dvs. pe site pentru căutări, urmând regulile Google și alte orientări pentru motoarele de căutare. Google este cel mai popular motor de căutare, astfel încât majoritatea restauratorilor să se optimizeze pentru Google. Puteți găsi informații despre cele mai bune practici Google SEO făcând clic pe textul evidențiat.

Off-page SEO presupune obtinerea numelui dvs. publicat in alte forumuri, cum ar fi mass-media sociale, site-uri de revizuire restaurant, organizatii de afaceri, companii de cupoane si mass-media locale. Marketingul ecologic este gratuit, dar există cheltuieli implicate în crearea și postarea de conținut proaspăt, cercetarea pe Internet și crearea de rețele cu potențialii clienți. Următoarele eforturi ar trebui să vă ajute să începeți să obțineți mai mult trafic de site, comenzi și rezervări:

Revendicarea ofertelor dvs. gratuite

Citatele locale sunt importante pentru construirea unui profil online pentru restaurantul dvs. Citările sunt înregistrări, mențiuni și legături de pe site la alte site-uri. Directoarele online includ înregistrări de tip galben de tip pagină, directoare de afaceri generice, site-uri de revizuire a restaurantelor precum Yelp, Google Maps și mass-media locală, cum ar fi ziare, reviste de oraș etc.

Cele mai multe dintre aceste site-uri oferă liste gratuite de afaceri locale, și multe informații de imprimare din alte surse, fără a verifica dacă este actual sau exacte. De aceea este important să cercetați ce apar online despre afacerea dvs. Puteți să corectați inexactități, să actualizați informațiile de contact și să răspundeți la recenzii negative, postări de blog și articole de știri.

Un studiu a constatat că consumatorii au apreciat restaurantele care au răspuns rapid reclamațiilor. Monitorizarea reputației dvs. vă permite să răspundeți la presa negativă și să impresionați clienții cu dedicarea dvs. pentru serviciul clienți.

Optimizarea campaniilor locale de marketing digital pentru restaurante

Există o multitudine de oportunități de marketing locale disponibile online. Puteți utiliza tehnologia GPS pentru a le comercializa la consumatorii din apropiere pentru promoțiile dvs. de mic dejun, prânz și cină. Dacă ați revendicat anunțurile dvs. gratuite pe Internet, acestea pot aduce clienților și turiștilor obișnuiți la ușa dvs. Marketingul local este o modalitate foarte bună de a promova specialități, schimbări de meniu, evenimente de la restaurant, cum ar fi degustări și etape de afaceri. De asemenea, puteți să vă promovați în mod digital restaurantul la fabricile și birourile locale. Dacă vă puteți conecta cu festivaluri, meciuri sportive și școli din apropiere, vă puteți promova restaurantul cu conținut convingător despre bucătăria, personalul, lanțul de aprovizionare și divertismentul din poveștile din spatele scenei.

Crearea de promoții media sociale

Primul pas al promovării restaurantului pe social media este alegerea platformelor care sunt cele mai importante. Dacă serviți tipuri de afaceri, atunci LinkedIn este probabil o alegere bună. Utilizând Facebook, Twitter și Instagram sunt excelente pentru aproape toate tipurile de restaurante, deoarece vă puteți viza publicul, postați fotografii atractive și videoclipuri ale alimentelor dvs. și scrieți conținut convingător pe care publicul dvs. ideal este de dorit să îl împărtășească prietenilor care au aceleași minți.

Întotdeauna trebuie să includeți butoanele de partajare socială în poziții foarte vizibile pe site-ul dvs. Web și pe paginile Web. Personalizați-vă conținutul pe canal - cum ar fi alegerea conținutului vizual pentru Instagram, Facebook și Pinterest. Mesajele scurte sunt ideale pentru marketingul Twitter. Dacă aveți o listă de e-mailuri unde clienții au acceptat să primească mesaje SMS, puteți trimite mesaje de marketing în timp util, cum ar fi zilnic, informații despre evenimente viitoare etc.

Facebook Instagram social network notebook

Utilizarea site-ului dvs. și marketingul meniului

Site-ul dvs. Web trebuie să fie funcțional și ușor de navigat cu conținut de înaltă calitate din două motive. Primul este că potențialii clienți vă cunosc doar prin ceea ce văd online, astfel încât designul și funcționalitatea site-ului dvs. sunt esențiale pentru a forma o impresie favorabilă. Al doilea este că designul receptiv, navigabilitatea ușoară și conținutul de înaltă calitate sunt importante dacă doriți să vă poziționați lângă top în căutările SEO.

Site-urile de astăzi trebuie optimizate pentru telefoane mobile. Acesta este numit design receptiv, iar ceea ce inseamna este ca afisajul dvs. sa se adapteze pentru a atrage maxim pe fiecare ecran si browser. Butoanele mari pentru clicuri ușoare pe ecrane telefonice mai mici vă ajută clienții să rezerve mese și să comande alimente. Dacă zonele din site-ul dvs. descărcați încet sau nu funcționează, veți pierde afaceri.

Postarea meniului pe site-ul dvs. web și pe alte platforme este de asemenea importantă. Meniul dvs. este instrumentul dvs. de marketing cel mai important, optimizați-l astfel cu fotografii atrăgătoare, descrieri inteligente și inginerie de meniuri pentru a încuraja vânzările mai mari.

Puteți utiliza, de asemenea, semne electronice pentru a posta meniul, specialitățile și conținutul pe ecrane mari pentru clienții dvs. pentru a le citi când sunt în sala de mese. Imediitatea acestor posturi ajută la asigurarea unor rate mai ridicate de răspuns.

Comunicate de presă și postări de blog

Trimiterea comunicatelor de presă poate fi un instrument eficient de marketing digital. Cheia succesului este de a face postul dvs. să pară informat prin anunțarea unui nou element de meniu, schimbarea personalului, lista de vinuri sezoniere sau piatra de hotar a companiei. Puteți scrie comunicate de presă despre diferite bucătării, vinuri, bere și băuturi răcoritoare și lichioruri. Informațiile nutriționale și dieta sunt, de asemenea, subiecte populare.

Mesaje personalizate de marketing

Utilizând analiza de marketing inbound, puteți crea profiluri demografice clienților existenți cu un grad înalt de precizie. Acest lucru vă permite să personalizați mesajele de marketing, cum ar fi trimiterea unui e-mail de stimulare a zilei de naștere, felicitarea unui cuplu la aniversarea lor, promovarea specialităților de dans școală și cină și vizarea clienților pe baza preferințelor culinare, sexului, vârstei, veniturilor și altor date.

Creați un program de loialitate cu înregistrări interne automate

Programele de loialitate au trecut prin mai multe etape de când marketingul digital a devenit comun. La un moment dat, oamenii au acumulat atât de multe carduri de loialitate încât au încetat să le folosească. Tehnologia digitală permite restaurantelor să automatizeze recompensele de fidelizare prin colectarea de informații din sistemul POS . Este ușor atunci când sistemul POS - cum ar fi interfața Waiterio simplă și ieftină - furnizează informații critice pentru software-ul CRM. Puteți gestiona un program de loialitate perfect care înregistrează achizițiile clientului în mod automat. Tehnologia digitală vă oferă posibilitatea de a oferi o gamă mai largă de opțiuni de stimulare și de răscumpărare.

Networking Online pentru a construi vânzări

Cheltuielile pe internet pot genera vânzări și pot duce la creșterea loialității clienților. De exemplu, dacă dețineți un bar de sport, este posibil să doriți să postați articole sau să faceți publicitate pe site-uri web legate de sport. De asemenea, puteți să vă conectați cu organizațiile locale de afaceri, să vă alăturați camerei de comerț și să participați la programe care îi reunesc pe liderii de afaceri din zonă pentru prânz. Camerele locale și organizațiile de afaceri au adesea buletine de știri care vă vor promova restaurantul. Multe organizații de afaceri oferă acces la listele de fax și de e-mail ale membrilor lor, pe care le puteți utiliza pentru a vă comercializa restaurantul.

Mulți restauratori creează evenimente cross-promoționale și le promovează prin intermediul campaniilor de marketing digital. Puteți să vă asociați cu orice afacere asemănătoare care vă completează operațiunile restaurantului. Aceste promovări încrucișate pot fi deosebit de eficiente. Exemple de astfel de promovări includ:

  • Sponsorizați o opțiune de partajare a bicicletelor și / sau partajare pentru vizitarea restaurantului
  • Parteneriat cu o florarie sau o companie de bomboane pentru a promova ocazii speciale, cum ar fi Ziua Îndrăgostiților, promoțiile de primăvară și alte sărbători.
  • Organizarea pachetelor de turism care includ mese, cazare la hotel și bilete la muzee și atracții locale
  • Promovarea mărfurilor de marcă sportive pentru echipele locale și obținerea de sportivi de celebritate pentru a apărea la restaurant
  • Găzduirea unui eveniment caritabil în care un procent din venit este donat cauzei

Acestea sunt promoții ideale pentru a vinde online pe site-ul dvs. web și pe platformele sociale. De asemenea, puteți face referire la orice promovare prin intermediul mass-mediei tradiționale și al campaniilor de marketing de gherilă.

Rank pe site-urile de revizuire și cupoane

Site-urile de revizuire a restaurantului și companiile de cupoane promovează restaurante, posta meniuri și publică promoții cum ar fi oferte zilnice. Recenzile pot avea efecte atât pozitive, cât și negative, dar puteți reduce efectele pozițiilor negative, răspunzând prompt la timp când găsiți o recenzie proastă sau o reclamație a clienților.

Yelp este deosebit de important pentru restaurante. Indiferent dacă vă iubești sau urăști pe Yelp, proprietarii inteligenți încearcă să profite cât mai mult de știrile favorabile, reducând în același timp impactul unor mesaje de dispreț. Puteți seta alerte Google pentru numele restaurantului dvs. pentru a monitoriza ceea ce spun ceilalți despre restaurantul dvs.

Cu cât lucrați mai mult pe SEO organic, cu atât profilul dvs. online al restaurantului va crește. Cheile succesului sunt postarea regulată a conținutului proaspăt, monitorizarea reputației dvs. online, crearea de rețele în mod eficient și realizarea de campanii media sociale.

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente