Marketing nou restaurant [Ghid complet]

Marketing nou restaurant [Ghid complet]

Folosiți aceste strategii de marketing de bază pentru a face publicitate noului dvs. restaurant!

Postat de Victor Delgadillo pe 11 noiembrie 2021

Vrei să înveți cum să faci publicitate unui restaurant nou?

A avea un restaurant nou care nu are încă clienți poate fi o provocare, mai ales dacă nu știi cum să începi să-i faci publicitate.

De aceea este important sa ai o strategie de marketing atunci cand restaurantul este inca in faza de planificare .

În acest articol, vă voi vorbi despre cum puteți face publicitate unui nou restaurant. Voi acoperi și:

  • Importanța marketingului pentru un restaurant nou.
  • Ce ar trebui să faci înainte de a începe strategia de marketing.
  • Un ghid simplu despre cum și când să începeți să faceți publicitate unui restaurant.
  • Și diferitele strategii pe care trebuie să le aplicați.

Acest articol este tot ce aveți nevoie pentru a începe să creați o strategie de marketing pentru noul dvs. restaurant de la zero. De remarcat că te va ajuta indiferent de experiența ta în marketing.

Să începem!

Importanța marketingului pentru un restaurant nou

Stradă cu restaurante pe ambele părți

După cum am spus în introducere, este vital să aveți o strategie de marketing din momentul în care începeți să vă creați planul de afaceri pentru restaurant.

Acest lucru se datorează faptului că întreprinderile depind de clienții lor pentru a funcționa.

Și, desigur, dacă afacerea dvs. este nouă și nu există informații disponibile pentru publicul țintă de găsit, clienții pur și simplu nu vor ști niciodată că există .

În industria restaurantelor, strategia de marketing joacă un rol ușor diferit față de alte tipuri de afaceri.

De ce? Pentru că publicul dvs. țintă poate ști că există un nou restaurant în oraș, ceea ce înseamnă că marketingul pentru restaurante nu se referă doar la informarea clienților .

În schimb, rolul marketingului este de a amplifica acoperirea restaurantului tău pentru a -i atrage, a-i informa , a intra în legătură cu ei , a-i converti și apoi a-i face să revină .

Un nou restaurant ar trebui să se concentreze intens pe primele trei părți ale acestui proces pentru a atrage cei mai mulți clienți la început - pentru a-i face să revină, pentru a oferi servicii extraordinar de bune.

Dar permiteți-mi să vă opresc chiar acolo, deoarece eforturile dvs. de marketing nu pot începe imediat - încep cu o analiză de piață .

Analiza sau studiul de piață este ceea ce vă va oferi instrucțiunile de urmat pentru a vă defini strategia de marketing.

În plus, îți oferă și posibili indicatori ai nivelului de succes al restaurantului tău, deși ar trebui să-i iei cu prudență și să-ți păstrezi așteptările realiste în orice moment.

Cum se efectuează un studiu de piață?

Intalnire agentie de marketing

Efectuarea unui studiu de piata este destul de costisitoare si complicata, asa ca recomandarea mea este sa-l lasi pe mainile profesionistilor si sa ceri sfaturi.

Acest lucru vă va oferi rezultate mai precise și mai eficiente pentru a vă defini strategia de marketing.

Acestea fiind spuse, există câteva strategii pe care le puteți folosi pentru a vă defini strategia de marketing fără a cheltui mulți bani - pe care îi puteți cheltui ulterior pentru strategia reală.

Pentru a face acest lucru în cel mai bun mod posibil, este o idee bună să adoptați o abordare aproape științifică a sarcinii și să urmați pașii împărtășiți mai jos.

1. Definiți-vă obiectivele pentru studiul de piață

Pentru a realiza o analiză eficientă a pieței, trebuie să creați un obiectiv specific sau o serie de obiective pe care doriți să le atingeți cu acesta.

Poate fi orice, cu toate acestea, este o idee bună să vă concentrați pe ce factori ar trebui să cunoașteți înainte de a vă deschide afacerea pentru a vă defini strategia de marketing .

Cea mai bună abordare este de a crea întrebări importante și apoi de a le răspunde cu studiul. Aici sunt cateva exemple:

Concurenta directa:

  • Cum este concurența directă?
  • Ce strategii folosesc ei în rețelele sociale?
  • Ce impact va avea asupra afacerii mele?
  • Cum pot să-i bat?

Studiați împrejurimile locației

  • .Ce fel de oameni trec prin locație?
  • Cum este fluxul de oameni în fața locului?
  • Ce înconjoară locația?
  • Ce amenințări există în apropierea locației? De exemplu, concurență, o groapă de gunoi, zone zgomotoase sau zone periculoase ale orașului.

Cum este persoana sau clientul meu ideal de cumpărător?

  • Cum ar fi clientul meu perfect?
  • Care sunt preferințele și obiceiurile lor de consum?
  • Care sunt punctele lor dure când merg la restaurant?

Aflați ce cred oamenii despre propunerea mea gastronomică

Hamburger delicios
  • Este produsul meu viabil în regiune/localitate?
  • Există un public pentru produsul meu?

Notă: Răspunsurile la aceste întrebări sunt foarte importante și pot ajunge să vă modifice conceptul, oferta gastronomică și chiar să vă împiedice să vă deschideți restaurantul. Trebuie să le faci cât mai curând posibil!

Care sunt tendințele gastronomice locale?

  • Care sunt cele mai vizitate restaurante din oraș?
  • Care dintre ele atrag cel mai mare procent din publicul meu țintă?

Studiați alte afaceri locale care nu sunt concurență directă

  • Ce alte afaceri sunt în apropierea restaurantului meu?
  • Care primesc cel mai mult trafic?
  • Ce strategii de marketing folosesc?

Aceste date sunt vitale pentru orice nou proprietar de restaurant sau pentru cineva încă în faza de planificare.

Chiar și așa, este foarte important să definiți obiective specifice pentru studiu, deoarece astfel veți putea folosi cele mai eficiente metode pentru a obține rezultate.

2. Alegeți o metodă analitică adecvată

Metoda pe care o alegeți pentru a colecta datele sau pentru a răspunde la întrebările pe care vi le-ați pus are un impact mare asupra rezultatelor studiului dumneavoastră. Este recomandat să alegeți diferite metode. Cele mai frecvente sunt:

Sondajele personale

Sondajele sunt simple, relativ ieftine și ușor de realizat.

Ar trebui să alegeți un loc în apropierea restaurantului dvs., să creați un formular cu întrebările corecte și să începeți să completați formularul cu răspunsurile respondenților.

Le poți desfășura în diverse locuri, precum în apropierea locației tale, pe o rază desemnată aproape de locația ta, la târguri alimentare, printre antreprenori cu experiență și la tot felul de evenimente.

Focus grup

Această metodă este ceva mai complexă, mai costisitoare și mai riscantă deoarece există mai multe influențe care pot altera rezultatul final, de exemplu, neutralitatea persoanei care efectuează studiul sau influența membrilor grupului înșiși.

În plus, focus grupurile nu sunt la fel de eficiente pentru a acoperi cercetări profunde, cum ar fi înțelegerea nevoilor clienților dvs. sau crearea de profiluri de personalitate a cumpărătorului - interviurile și sondajele în persoană sunt mai bune în acest sens.

Totuși, dacă reușiți să o faceți corect, această metodă vă poate oferi idei grozave pe care să le aplicați și să profitați mai târziu de afacerea dvs.

Interviuri directe

interviu direct

Pur și simplu intervievați mai multe persoane individual pentru a obține informații sau răspunsuri la întrebări specifice pe care le-ați definit ca obiective.

Această metodă este puțin mai obositoare și consumatoare de timp, dar vă va oferi o privire foarte valoroasă în mintea consumatorului.

Studiul direct al concursului

Deghizați-vă în client și vizitați restaurantul concurenței. Acordați atenție tuturor detaliilor importante pe care doriți să le aflați despre concurența dvs. și luați note.

Studiați profilul online al competiției dvs

Doar vizitând rețelele sociale, paginile web, canalele de contact și recenziile concurenței dvs., veți putea ști ce fac aceștia în ceea ce privește marketingul, serviciile pe care le oferă și greșelile lor.

Tot ce îți poți da seama poate fi folosit în avantajul tău!

Instrumente online

Rețelele sociale, site-urile de recenzii, forumurile, paginile web, reviste digitale și multe altele vă pot ajuta să obțineți și informații valoroase despre piața locală.

În plus, puteți folosi instrumente precum Google Forms pentru a crea sondaje și a le aplica online gratuit. Puteți folosi și publicitate plătită pe Facebook cu formulare, sondaje Instagram și multe altele.

Ca să nu mai vorbim de serviciile de sondaje online.

3. Studiați rezultatele

Studiați toate rezultatele și răspunsurile pe care le-ați obținut pentru a defini un răspuns final la obiectivele pe care le-ați definit pentru studiul dumneavoastră.

Dacă ai reușit să obții un răspuns la fiecare întrebare, atunci ești mai aproape de finalizarea studiului de piață și de atașarea acestuia la planul tău de afaceri.

Dar nu fără a urma mai întâi următorii doi pași.

4. Definiți publicul țintă și persoana dvs. de cumpărător

persoana de cumpărător

Publicul tău țintă este descrierea generală a persoanelor care vor merge la restaurantul tău. Persoana cumpărătorului este un profil ipotetic al unei persoane care face parte din publicul țintă, dar care vă oferă date mai specifice și mai umane - practic pune o față și un nume clienților dvs.

Iată un exemplu de public țintă:

Publicul țintă al restaurantului meu sunt oameni, între 18 și 26 de ani, singuri, studenți, cu venituri sub medie, care doresc să meargă la un restaurant cu opțiuni vegane și vegetariene low-cost și care acceptă animale de companie.

Și acum un exemplu de persoană cumpărător:

María este studentă în programare la universitatea locală, lucrează de acasă ca programator independent.

Are un câine adoptat. Interesele ei sunt yoga, sprijinirea organizațiilor în favoarea mediului și justiția muncii față de femei.

În plus, își dorește să aibă o dietă vegană echilibrată, care să aibă un impact scăzut asupra mediului și să fie ieftină, așa că vrea să găsească un restaurant care să îndeplinească acele caracteristici.

Definirea ambelor aspecte îți va oferi încă o modalitate de a defini nevoile clienților tăi și, mai târziu, de a satisface acele nevoi cu restaurantul tău.

Cu cât sunt mai detaliate despre mentalitatea, personalitatea și emoțiile clienților tăi, cu atât mai bine.

Strategii de marketing pe care trebuie să le aplicați încă din prima zi

Odată ce aveți toate informațiile necesare despre publicul țintă și despre persoana dvs. de cumpărător, este timpul să începeți să aplicați strategiile de bază.

Următoarele strategii sunt destul de simple, dar vor fi foarte utile dacă ești responsabil cu marketingul restaurantului tău, dacă vrei să faci publicitate low-cost sau dacă nu vrei să apelezi la ajutorul unei agenții de marketing.

Branding – Strategia # 1

Branding-ul este prima strategie pe care trebuie să o aplici.

Branding-ul este un compendiu de valori, acțiuni, elemente grafice, elemente ale serviciului restaurantului tău și multe altele, care servesc ca instrument pentru a-ți construi și menține brandul în mintea publicului țintă.

Pe scurt, este vorba de a crea un scenariu de personalitate bine studiat și de a-l aplica în fiecare aspect al afacerii tale, de la prețurile preparatelor tale până la culoarea sau designul șervețelelor pe care le folosești pentru serviciu și, bineînțeles, că totul este consistent.

Branding-ul afacerii tale nu este cu adevărat o opțiune – chiar dacă nu o faci direct, face deja parte din restaurantul tău.

De ce? Pentru că restaurantul tău, în întregime, este instrumentul tău de branding.

A avea o strategie de branding pur și simplu te ajută să ai control asupra modului în care brandul tău crește și se comportă și, desigur, un pic mai mult control asupra modului în care mesenii te percep. De aceea branding-ul este important .

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă crea strategia de branding:

1. Creați-vă marca internă

Primul lucru pe care trebuie să-l definiți este marca internă . Brandul intern al restaurantului dumneavoastră sunt valorile, misiunea și viziunea sa.

Brandul intern al restaurantului tău este vital pentru că este esența care menține restaurantul tău în mișcare și este ceea ce îți va permite:

  • Atrageți clienți care au legătură cu restaurantul dvs.
  • Și atrageți angajați care se conectează cu restaurantul dvs. și care vor deveni ambasadori ai mărcii dvs. prin diferitele părți ale afacerii dvs., cum ar fi serviciul dvs. sau rețelele dvs. de socializare.

Acesta este primul pas pentru că definește ce este cu adevărat afacerea ta, dincolo de aspectul financiar și corporativ.

2. Definiți publicul țintă și persoana dvs. de cumpărător

Cunoașterea publicului dvs. este crucială înainte de următorii pași, deoarece este ceea ce vă va permite să definiți următoarele elemente ale mărcii dvs., astfel încât să le puteți folosi pentru a ajunge la publicul țintă și a vă conecta.

3. Studiază-ți concurența și definește-ți poziția pe piață

date despre marketing

Al treilea aspect este să vă studiați concurența și să vă definiți poziția pe piață.

Acest lucru vă va ajuta să identificați strategiile pe care concurenții dvs. le aplică, dacă au succes sau, mai bine, să identificați greșelile pe care le fac.

Astfel, poți evita greșelile lor, creând în același timp un brand unic și original pentru restaurantul tău.

4. Definiți-vă marca și personalitatea acesteia

Acest pas pleacă de la cele anterioare în care odată ce ai definit acele aspecte, poți începe să creezi o personalitate pentru brandul tău care să fie eficientă în conectarea cu oaspeții tăi.

Personalitatea restaurantului dvs. trebuie să rezoneze cu personalitatea oaspeților dvs., astfel încât restaurantul dvs. să fie ceea ce satisface nevoile pe care le-ați recunoscut în studiul dvs. de piață, persoana dvs. de cumpărător și publicul dvs. țintă.

5. Definiți-vă vocea, povestea, numele și sloganul

Odată ce ai definit personalitatea brandului tău, este timpul să definești diferitele elemente care te vor ajuta să promovezi acel brand în scris.

Aceasta include numele restaurantului dvs., istoria acestuia, sloganul și tonul sau vocea pe care o veți folosi pentru a comunica cu publicul țintă.

6. Definiți-vă identitatea vizuală

Identitatea vizuală este tot ceea ce are legătură cu aspectele fizice și virtuale ale restaurantului tău.

Acestea includ logo-uri, sloganuri, bannere, reclame, culorile restaurantului dvs., culorile site-ului dvs. și multe altele.

Din nou, acest lucru ar trebui să fie în concordanță cu emoțiile și mesajul pe care doriți să-l transmiteți, care la rândul lor se bazează pe vocea și istoria restaurantului.

7. Definiți alte elemente ale mărcii dvs

În acest pas trebuie să definiți aspectele derivate din personalitatea și identitatea mărcii.

Așa că ar trebui să începeți să lucrați la detalii care vă ajută să avansați aceste aspecte. Aceasta include definirea infrastructurii tehnologice a restaurantului dvs., punctul dvs. de vânzare, scripturile dvs. de servicii și multe altele.

8. Identificați-vă canalele

client care folosește rețelele sociale

În acest pas trebuie să identificați canalele restaurantului dvs., care se aplică în principal strategiei dvs. de marketing digital. Vă recomand să citiți articolul nostru pe această temă pentru a putea defini cu ușurință acest punct al strategiei dvs. de branding.

9. Începeți-vă strategia

Începeți să vă folosiți strategia de branding și strategia de marketing online cu brandul pe care doriți să îl construiți și pe care l-ați definit în pașii anteriori.

Este foarte important ca de acum încolo să începi să fii atent la reacțiile mesenilor, interacțiunile și mai multe detalii care te pot ajuta să măsori rezultatele strategiei tale.

10. Evaluați-vă rezultatele, actualizați-vă strategia și începeți din nou

După un anumit timp de aplicare a strategiei de branding, puteți începe să vă măsurați rezultatele cu metode simple, cum ar fi sondaje de satisfacție la restaurantul dvs., pe rețelele sociale, pe pagina dvs. web, prin recenziile online ale restaurantului dvs. și multe altele.

Acest lucru vă va ajuta să puneți ultimele întorsături asupra strategiei dvs. pentru a o adapta mai bine la piață și pentru a vă maximiza rezultatele.

Social Media Marketing

După ce îți definești strategia de branding, poți aplica aceasta și celelalte strategii pe care le menționez mai jos.

Strategia ta de marketing pe rețelele sociale este foarte importantă, deoarece majoritatea oamenilor folosesc zilnic rețele sociale diferite .

Prin urmare, restaurantul tău trebuie să aibă o prezență în aceste rețele de socializare și să aplice în ele diferitele aspecte definite de strategia de branding.

Aceștia sunt pașii pentru a crea o strategie eficientă de marketing social media:

1. Definiți rețelele sociale ale publicului țintă

Acesta este ceva ce ați făcut deja pentru strategia dvs. de branding și, de asemenea, atunci când efectuați un studiu de piață pentru a vă defini personalitatea de cumpărător și publicul țintă.

Odată ce cunoașteți rețelele sociale pe care le folosesc și care sunt cele mai eficiente pentru distribuirea conținutului despre restaurantul dvs., treceți la pasul următor.

2. Creați profiluri pe rețelele sociale

Acest pas este simplu - creați profiluri pe toate rețelele sociale pe care publicul țintă le folosește.

Din nou, trebuie să utilizați elemente compatibile cu branding-ul restaurantului dvs. Care include:

  • Logos
  • Bannere
  • Nume, sloganuri și descrieri de profil/pagini

Și altele.

De asemenea, nu uitați să adăugați detaliile restaurantului dvs., cum ar fi adresa și orele de deschidere, conectați diferitele rețele sociale și, desigur, site-ul dvs.

Este o idee bună să deschideți rețelele sociale pentru restaurantul dvs. imediat după definirea strategiei de branding.

3. Adaptați conținutul la canal

În funcție de rețelele sociale preferate ale publicului țintă, va trebui să utilizați diferite tipuri de marketing de conținut pentru a se potrivi canalului specific.

De exemplu, dacă publicul tău țintă folosește Facebook sau Instagram – acum Meta – ar trebui să folosești imagini de înaltă calitate legate de restaurantul tău.

De asemenea, ar trebui să utilizați text, hashtag-uri și alte elemente care vă ajută să mențineți o voce în concordanță cu strategia dvs. de branding.

Și la fel și pentru diferitele rețele sociale. Videoclipuri pentru TikTok, YouTube, Instagram Reels și Twitter și multe altele.

4. Studiați-vă rezultatele și îmbunătățiți-vă strategia

Lucrul minunat despre marketingul pe rețelele sociale este că vă permite, de asemenea, să studiați diferitele interacțiuni ale publicului țintă pentru a vă optimiza conținutul.

De exemplu, puteți verifica care postări generează cele mai multe aprecieri, ce tip de videoclipuri au cele mai multe vizionări și multe altele.

Și apoi puteți pur și simplu să vă optimizați videoclipurile pentru a adapta în continuare conținutul la gusturile publicului dvs.

Crearea unui site web

proiectarea unui site web pentru un restaurant

Crearea unui site web este, de asemenea, crucială pentru comercializarea unui nou restaurant.

Ca și în cazul rețelelor sociale, este o idee bună să creați un site web cât mai curând posibil după ce ați definit branding-ul restaurantului dvs.

De ce?

Pentru că astfel poți avea mai mult timp pentru a-ți poziționa site-ul folosind practici locale de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare).

În plus, puteți utiliza și SEM de bază (marketing pentru motoarele de căutare) pentru a vă clasa site-ul mai rapid la nivel local, cu anunțuri plătite.

Am creat un articol grozav care vă învață cele mai bune metode de a crea un site web pentru restaurantul dvs.

Creați promoții de deschidere

Promoțiile de deschidere sunt, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru a vă oferi cu ușurință expunerea restaurantului dvs. Dar, înainte de a începe să creezi aceste promoții, trebuie să ai o infrastructură solidă în care publicul tău să poată vizualiza aceste informații.

Dacă ați fost atent, în acest moment ar trebui să aveți pagini de rețele sociale active și pagini web active pentru a face acest lucru.

Promoțiile de deschidere pot fi orice, de la anumite alimente gratuite, băuturi gratuite, muzică live și multe altele.

Vă recomand să citiți articolul nostru despre cum să organizați marea deschidere a unui restaurant, astfel încât să aplicați toate sfaturile corecte înainte de ziua cea mare.

Influencer Marketing

Marketingul de influență este, de asemenea, o idee bună. Aceasta constă în parteneriatul cu influenți locali sau celebrități care își pot atrage adepții în restaurantul tău.

Procesul de realizare a acestei colaborări va depinde direct de fiecare influencer și de practicile acestuia pentru acest tip de eveniment.

De exemplu, este posibil să fie nevoie să-i contactați doar prin intermediul rețelelor lor sociale și să programați o vizită.

Dar unii influenți pot avea programe mai strânse – în general, cu cât influențatorul este mai faimos, cu atât este mai greu să le atrageți atenția.

În plus, există diferite tipuri de colaborări pe care le poți desfășura cu influenceri.

  • Fă poze în timp ce mănânci la restaurantul tău.
  • Că o recomandă pe rețelele lor de socializare.
  • Permiteți-i să creeze videoclipuri care vă recomandă restaurantul.
  • Colaborați cu dvs. pentru publicitate plătită, cum ar fi realizarea mai multor postări împreună, cum ar fi povești Instagram, fotografii, role și multe altele.
  • Pune-i să creeze videoclipuri YouTube despre experiența lor la restaurantul tău.

Unii influenți ar putea chiar să fie deschiși să devină parte din imaginea dvs. de marcă, ca modele, în reclame, în reclame TV locale și multe altele - deși, desigur, acest lucru poate fi mai scump.

Totuși, toate acestea pot beneficia foarte mult restaurantul tău dacă alegi influențatorul potrivit!

Aplicarea acestor strategii va oferi expunere noului dvs. restaurant

Cel mai important lucru despre promovarea unui nou restaurant este pur și simplu maximizarea acoperirii expunerii dumneavoastră în ochii publicului țintă.

O mare parte din marketing este de fapt segmentarea publicului țintă bine, cunoașterea acestora, recunoscând unde le puteți găsi și mai multe lucruri care au mai mult de-a face cu clienții dvs. decât cu afacerea dvs.

Deci, cea mai importantă parte este că — studiați-vă bine clienții și să le vindeți ideea restaurantului dvs. va fi mult mai ușor.

Nu ați început încă să vă comercializați noul restaurant? Începeți cât mai curând posibil!

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente