Πώς να ξεκινήσετε μια καντίνα; [Πλήρης οδηγός]

Πώς να ξεκινήσετε μια καντίνα; [Πλήρης οδηγός]

Πώς να ξεκινήσετε μια καντίνα

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 27 Οκτωβρίου 2022

Θέλετε να ανοίξετε μια καντίνα;

Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε;

Οι καντίνες κερδίζουν σταθερά τη θέση τους στον κλάδο των εστιατορίων ως βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Για πολλούς, η ιδιοκτησία μιας καντίνας είναι η απάντηση στην προσπάθειά τους για οικονομική ανεξαρτησία — ίσως θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε την τύχη σας!

Σε αυτό το άρθρο θα σας πω για:

  • Τις καντίνες και την βιομηχανία γενικότερα.
  • Σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε μια καντίνα και όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν το κάνετε.
  • Και για πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξετε αυτό το είδος επιχείρησης.

Αυτό το άρθρο είναι ένας περιεκτικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την επιχείρηση αυτή, είτε θέλετε να δημιουργήσετε την δικιά σας καντίνα είτε απλώς να μάθετε περισσότερα για αυτήν.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι μια καντίνα;

Βιετναμέζικη καντίνα street food σταθμευμένο

Οι καντίνες είναι οχήματα ή κινητές μονάδες που είναι εξοπλισμένες για τη λειτουργία μιας επιχείρησης που μεταφέρεται.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι εστιατόριο, καθώς πολλοί τύποι επιχειρήσεων μπορούν να προσαρμοστούν στο μοντέλο, όπως καφετέριες, παγωτατζίδικα, ζαχαροπλαστεία και άλλες επιχειρήσεις.

Η μονάδα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα για να λειτουργεί σωστά ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης. Θα χρειαστεί επίσης να έχετε άλλα σημαντικά πράγματα, όπως κλιματισμό και υπέροχο φωτισμό.

Αυτό το όχημα πρέπει να εκπληρώνει πολλές από τις λειτουργίες οποιασδήποτε επιχείρησης τροφίμων, όπως η αποθήκευση συστατικών, η προετοιμασία τους, το μαγείρεμά τους και η παροχή σωστής εξυπηρέτησης πελατών.

Πλεονεκτήματα μιας καντίνας

καντίνα που λειτουργεί σε εκδήλωση

Οι καντίνες έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των εστιατορίων που τα καθιστούν ένα πολύ βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Πρώτα απ 'όλα, το αρχικό κόστος είναι χαμηλότερο . Για να ξεκινήσετε ένα πολύ μικρό εστιατόριο, κατά μέσο όρο πρέπει να έχετε έναν προϋπολογισμό τουλάχιστον 30.000 Ευρώ.

Μια καντίνα μπορεί να κοστίσει 20% ή ακόμα και 50% λιγότερο, ανάλογα με τον τύπο του , τον εξοπλισμό, το μέγεθος και άλλες εκτιμήσεις. Θα αναφερθούν κάποια συγκεκριμένα έξοδα αργότερα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το λειτουργικό κόστος είναι γενικά χαμηλότερο . Μπορείτε να πουλήσετε απλά πιάτα που δεν χρησιμοποιούν ακριβά υλικά και δεν απαιτούν πολλή προετοιμασία και εργασία.

Η μισθοδοσία είναι επίσης μικρότερη αφού μια καντίνα μπορεί να λειτουργήσει σωστά με τρία ή τέσσερα άτομα ανάλογα με το μέγεθός του και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να πληρώσετε ενοίκιο , και εάν πρέπει να το πληρώσετε σε ένα σημείο με άλλες καντίνες, είναι πολύ λιγότερο από την ενοικίαση ενός εμπορικού χώρου.

Και τέλος, είναι μια κινητή επιχείρηση , ώστε να μπορείτε να την πηγαίνετε όπου θέλετε για να δοκιμάσετε τη ροή των πελατών σε διαφορετικά σημεία, να επωφεληθείτε από φεστιβάλ και εκδηλώσεις κάθε είδους για να πουλήσετε περισσότερο και πολλά άλλα.

Αλλά φυσικά, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Μειονεκτήματα της καντίνας

Οι καντίνες έχουν ένα κόστος συντήρησης που σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία του οχήματος — αν και αυτό δεν είναι πρόβλημα εάν πρόκειται για ρυμουλκούμενο.

Αυτό το κόστος μπορεί να είναι υψηλό εάν το όχημα αστοχήσει πολύ . Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε το κόστος της βενζίνης στα λειτουργικά σας έξοδα, ειδικά αν μετακινείστε πολύ σε διάφορα σημεία.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι σε ορισμένες χώρες δεν είναι τεχνικά νόμιμη η λειτουργία μιας καντίνας ή οι νόμοι δεν έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το μάλλον νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

Η λήψη αδειών λειτουργίας μπορεί επίσης να είναι μια ταλαιπωρία. Αν νομίζατε ότι θα είχατε περισσότερο ελεύθερο χρόνο έχοντας μια καντίνα αντί να έχετε ένα εστιατόριο, ξανασκεφτείτε το! Το να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου είναι χρονοβόρο σε κάθε επίπεδο.

Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι επηρεάζονται πολύ από τις καιρικές συνθήκες , ιδιαίτερα από το κρύο.

Τα ψυχρά κλίματα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις επειδή υπάρχουν λιγότεροι πελάτες και μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη λειτουργία του εξοπλισμού και του προσωπικού εάν η επιχείρηση δεν είναι σωστά μονωμένη.

Πώς να ξεκινήσετε μια καντίνα;

Μπλε καντίνα που ανοίγει στην Καλιφόρνια

Το άνοιγμα μιας καντίνας δεν είναι πιο εύκολη διαδικασία από το άνοιγμα ενός εστιατορίου — εξακολουθεί να είναι μια επιχείρηση για την οποία πρέπει να προετοιμαστείτε με πολλούς τρόπους.

Εάν ενδιαφέρεστε να ανοίξετε μια καντίνα, παρακάτω σας παρουσιάζονται αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το πετύχετε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα αναφερθούν πράγματα που αφορούν συγκεκριμένα τη χώρα ή την πολιτεία σας, καθώς ορισμένοι νόμοι και άδειες διαφέρουν από τόπο σε τόπο.

1. Μελετήστε την ευκαιρία και τη βιωσιμότητα πριν ξεκινήσετε μια επιχείρηση καντίνας

Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ανοίγετε μια καντίνα — ή οποιοδήποτε είδος επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, σας προτείνω να:

  • Μελετήστε άλλες επιτυχημένες καντίνες στον τόπο σας.
  • Μιλήστε με τους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων για να μάθετε περισσότερα για την κερδοφορία τους σε τοπικό επίπεδο. Εάν έχετε φίλους στον κλάδο, το να ξεκινήσετε είναι πολύ πιο εύκολο .
  • Ερευνήστε τις διαφορετικές γαστρονομικές προσφορές και τα διαφορετικά προφίλ αυτών των επιχειρήσεων.
  • Μελετήστε τις τοποθεσίες, εάν υπάρχουν χώροι στάθμευσης καντινών με πολλές επιχειρήσεις, μάθετε το κόστος ανά θέση και πολλά άλλα.
  • Και να μελετήσετε τις απαιτήσεις και τις τοπικές άδειες για να ανοίξετε αυτόν τον τύπο επιχείρησης.

Αυτό το βήμα περιλαμβάνει βασικά όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα, σας συνιστώ να διαβάσετε το άρθρο μας για το πώς να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο, ώστε να μάθετε για όλα όσα χρειάζεται να προσθέσετε σε αυτό.

Αυτό το βήμα είναι το πρώτο γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ευκαιρία που έχετε μπροστά σας, καθώς και να κατανοήσετε καλύτερα το κόστος για να ξεκινήσετε στην πόλη σας και τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας.

Τέλος, θα είστε σε θέση να μελετήσετε την κερδοφορία της επιχείρησης και να γνωρίζετε εάν είναι δυνατόν να δημιουργήσετε κέρδη βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Θα χρειαστείτε επίσης άδειες καντίνας

Η λήψη των απαραίτητων αδειών είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της επιχείρησής σας γιατί θα τις χρειαστείτε για να λειτουργήσετε νόμιμα. Διαφορετικές κομητείες, πόλεις, κτήματα και χώρες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις με τις οποίες πρέπει να συμμορφωθείτε.

Δυστυχώς, η κάλυψη όλων των διαφορετικών αδειών καντίνας που απαιτούνται σε κάθε μέρος του κόσμου είναι αδύνατη για εμάς, και επίσης το άρθρο δεν είναι αφοσιωμένο σε αμιγώς τεχνικά χαρακτηριστικά για το άνοιγμα μιας καντίνας, αλλά εστιάζει στην γενικότερη συζήτηση αυτής .

Ωστόσο, καλύψαμε τις άδειες που θα χρειαστείτε σε μερικές μεγάλες πόλεις της Αμερικής — μπορούν να σας βοηθήσουν ως οδηγό για να μάθετε το είδος των αδειών που θα χρειαστείτε ακόμα κι αν δεν ζείτε σε αυτές τις πόλεις. Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα για να μάθετε περισσότερα και να έχετε μια γενική ιδέα, πληροφοριακά:

Θα πρέπει να προσθέσετε τέλη άδειας στον πλήρη προϋπολογισμό αργότερα, ώστε να μάθετε πόσο θα κοστίζουν. Επίσης, μάθετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να τα αποκτήσετε και μελετήστε τα διεξοδικά, όταν λάβετε τα τέλη κυκλοφορίας σας.

Μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν νομικό σύμβουλο για να σας βοηθήσει με αυτά, αλλά μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή — έχετε κατά νου ότι δεν είστε ο μόνος που προσπαθεί να ανοίξει μια επιχείρηση!

2. Καθορίστε την ιδέα σας και μια γαστρονομική ταυτότητα

food truck τάκος τροφίμων και άλλα απλά πιάτα

Η ιδέα μιας καντίνας είναι πολύ, πολύ σημαντική. Δεν είναι όλες οι καντίνες επιτυχημένες, διότι δεν πληρούν ορισμένες απαιτήσεις που θα αναφερθούν αργότερα — και το να έχετε μια επιπόλαιη ιδέα είναι μέρος αυτού.

Το concept σας είναι αυτό που θα καθορίσει διαφορετικές πτυχές της επιχείρησης, από τη διακόσμησή της μέχρι τα πιάτα που προσφέρει. Πρέπει να δημιουργήσετε μια ιδέα που να είναι συνεπής και να τηρεί τους περιορισμούς του επιχειρηματικού σας μοντέλου.

Για παράδειγμα, μπορεί να μην μπορείτε να πουλήσετε τρόφιμα που είναι δύσκολο να παρασκευαστούν ή που απαιτούν πολύ εξοπλισμό επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος. Εκτός, φυσικά, αν η καντίνα σας είναι ένα κρουαζιερόπλοιο με ρόδες!

Υπό αυτή την έννοια, πρέπει να δημιουργήσετε μια ιδέα που να συνάδει με το επιχειρηματικό σας μοντέλο και που σας επιτρέπει να προσφέρετε μια γαστρονομική εμπειρία που είναι:

  • Νόστιμη.
  • Εύκολη προετοιμασία ή να μπορεί να βελτιωθεί με κατάλληλες ρυθμίσεις .
  • Χωρίς ειδικές ή δύσκολες απαιτήσεις σε εξοπλισμό ή ότι ο απαραίτητος εξοπλισμός μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στην καντίνα.
  • Φιλική προς τη δημιουργικότητα. Μπορείτε να πουλήσετε μόνο έναν τύπο πιάτου, αλλά είναι καλύτερα αν μπορείτε να δημιουργήσετε 10, 15 ή 20 παραλλαγές από ένα βασικό πιάτο.

Ένα εύκολο παράδειγμα πιάτου που ανταποκρίνεται σε όλες αυτές τις απαιτήσεις είναι ένα χοτ ντογκ . Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές σάλτσες, να παίξετε με γαρνιτούρες, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους ψωμιού, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά λουκάνικα και πολλά άλλα. Και ακόμα κι αν προσφέρετε 20 είδη χοτ ντογκ, στην ουσία, εξακολουθούν να είναι το ίδιο πιάτο.

Φυσικά, αυτό είναι απλώς μια πρόταση, καθώς υπάρχουν καντίνες που προετοιμάζουν κάθε είδους γεύματα χωρίς προβλήματα — όπως οι καντίνες που πουλάνε ρολά αστακού στη Νέα Υόρκη .

3. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό

Ο αρχικός προϋπολογισμός για το άνοιγμα μιας καντίνας ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με πολλούς παράγοντες. Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε για να κάνετε αυτόν τον υπολογισμό:

  • Θα δημιουργήσετε την δικιά σας καντίνα από την αρχή;
  • Θα αγοράσετε μια προκατασκευασμένη καντίνα;
  • Τι είδους καντίνα έχετε στο μυαλό σας;
  • Τι είδους φαγητό θα πουλάτε;
  • Πόσα πρέπει να ξοδέψετε για εξοπλισμό κουζίνας με βάση τη γαστρονομική σας ιδέα;
  • Πόσο πρέπει να επενδύσετε για να ξεκινήσετε το απόθεμα τροφίμων σας;
  • Πόσο πρέπει να πληρώσετε για νομικές συμβουλές και άδειες;
  • Πόσο πρέπει να πληρώνετε τους υπαλλήλους σας;
  • Πόσο ενοίκιο θα πληρώσετε;

Θα πρέπει επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας ενώ κερδίζει δημοτικότητα, να επενδύσετε μέρος του προϋπολογισμού για να δημιουργήσετε και να εφαρμόσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ και περισσότερες συμβουλές που αναφέρω επίσης στο άρθρο σχετικά με το άνοιγμα ενός εστιατορίου .

4. Αποκτήστε το Απαραίτητο Κεφάλαιο

Αυτή είναι η κύρια πρόκληση των περισσότερων επιχειρηματιών . Γι' αυτό είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για να βρείτε συνεργάτες και επενδυτές.

Υπάρχουν επίσης πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  • Το κόστος της καντίνας.
  • Το κόστος του εξοπλισμού — εάν πρέπει να τον αγοράσετε ξεχωριστά.
  • Κόστος αδειών, εγγραφή επιχείρησης και νομικές συμβουλές.
  • Κόστος μισθοδοσίας.
  • Κόστος αποθέματος.
  • Κόστος ενοικίασης σε τοπικό πάρκινγκ με άλλες καντίνες.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι το κόστος της καντίνας.

Ποιες επιλογές σε αγορά καντίνας έχετε διαθέσιμες;

Οι διαφορετικές επιλογές που μπορεί να έχετε και που θα πρέπει να διερευνήσετε στην περιοχή σας προτού λάβετε μια απόφαση είναι:

Η πρώτη και καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε μια προσαρμοσμένη καντίνα ή προκατασκευασμένη

Το κόστος για τις προκατασκευασμένες καντίνες ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας. Γενικά, το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από περίπου 15.000 Ευρώ για το απλούστερο, έως και 100.000 Ευρώ για εξειδικευμένες καντίνες. Οι καντίνες Moto μπορεί επίσης να είναι χαμηλότερες σε κόστος, αλλά έχουν επίσης λιγότερο χώρο σε σύγκριση με άλλες.

Πολλές εταιρείες έχουν εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο που δημιουργούν ειδικές κατασκευασμένες καντίνες σε σχετικά υψηλές τιμές, αλλά θα σας εξοικονομήσουν πολλή δουλειά και χρόνο για να ξεκινήσετε.

Η δεύτερη επιλογή που έχετε είναι να την δημιουργήσετε και να την εξοπλίσετε μόνοι σας

Ακόμα κι έτσι, είναι ένα έργο που δεν μπορούν όλοι να το εκτελέσουν χωρίς την απαραίτητη εμπειρία και εργαλεία. Η κατασκευή της μπορεί επίσης να παρατείνει ακόμη περισσότερο την αναμονή για την έναρξη της επιχείρησης και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο ή ότι πληροί τις τοπικές απαιτήσεις.

Η τρίτη επιλογή είναι να νοικιάσετε μια καντίνα

Ακριβώς όπως η ενοικίαση εμπορικών χώρων, υπάρχουν τώρα άνθρωποι που νοικιάζουν πλήρως εξοπλισμένες καντίνες. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να μετρήσετε την κερδοφορία της επιχείρησης και να ελέγξετε τη δουλειά που έχετε μπροστά σας. Ωστόσο, δεν είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη επιλογή .

Τύποι καντίνας

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τους διαφορετικούς τύπους καντίνας που υπάρχουν. Παρακάτω θα σας πω λίγα λόγια για τους πιο συνηθισμένους τύπους καντίνας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με σχέδια καντίνας !

Μίνι καντίνες ή Μοτοσικλέτες τροφίμων

Italian Street Food mini Food Truck με μοτοσυκλέτα

Οι μίνι καντίνες είναι εκείνες που μπορούν να χειριστούν εύκολα από ένα άτομο. Έχουν πολύ λίγο χώρο, επομένως συνήθως ετοιμάζουν μερικά πιάτα ή πολλά του ίδιου είδους.

Μπορούν να τροποποιηθούν ώστε ο σχεδιασμός τους να περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες ή μικρά οχήματα. Υπάρχουν επίσης μικρά μοντέλα που μπορούν να προσαρτηθούν ως μικρά ρυμουλκούμενα στα ίδια οχήματα, αλλά χωρίς αυτά να αποτελούν μέρος του σχεδιασμού.

Είναι τα φθηνότερα, αλλά και ιδανικά για τη λειτουργία πλανόδιων επιχειρήσεων χαμηλού κόστους, όπως καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και άλλα.

Τροποποιημένα Camper Food Trucks

Αυτές οι καντίνες είναι μικρά μοντέλα που δημιουργούνται συνήθως από φορτηγά — το βαν Volkswagen του 1950 και το φορτηγό τύπου UPS είναι πολύ διάσημα, αν και μπορούν να δημιουργηθούν από άλλα μοντέλα.

Αυτά έχουν λίγο περισσότερο χώρο από ένα μίνι φορτηγό για καντίνα, έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερο εξοπλισμό και ένα προσωπικό δύο ατόμων για την λειτουργία του.

Το κόστος αυτών των μοντέλων είναι σχετικά χαμηλό, αν και αυτό εξαρτάται επίσης από τις τροποποιήσεις και τον εξοπλισμό.

Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι μπορεί να έχουν υψηλή συντήρηση, ειδικά εάν έχουν τον αρχικό κινητήρα - είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν με ανακατασκευασμένο ή νέο, καλά ρυθμισμένο κινητήρα.

Τρέιλερ καντίνα

Ρυμουλκούμενη καντίνα σταθμευμένη στο δρομάκι

Τα τρέιλερ είναι συνήθως προκατασκευασμένα και έχουν πολύ περισσότερο χώρο — αν και εξαρτάται και από το μέγεθός τους.

Θα μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και διανομών, γεγονός που διευκολύνει την προσαρμογή τους, ώστε να έχουν περισσότερο εξοπλισμό, αυξάνοντας τη γαστρονομική σας ποικιλία.

Είναι επίσης λιγότερο ακριβά από τα μηχανοκίνητα μοντέλα. Αλλά αυτό είναι ένα μειονέκτημα γιατί θα χρειαστεί να έχετε ένα όχημα για να τα ρυμουλκήσετε αφού δεν κινούνται μόνα τους.

Γνήσιες καντίνες

Καντίνα tacos μεξικάνικο φαγητό

Οι πρωτότυπες καντίνες δημιουργούνται συνήθως από αυτοκινούμενα ή οχήματα αναψυχής. Αυτές έχουν περισσότερο χώρο, ακριβώς όπως τα τρέιλερ, ώστε να μπορούν να χωρέσουν έως και τέσσερα άτομα στην κουζίνα τους στα μεγαλύτερα φορτηγά.

Αυτές έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να κινηθούν χωρίς να απαιτείται άλλο όχημα για να εκπληρώσει αυτή τη λειτουργία.

Μέσο κόστος για την εκκίνηση μιας καντίνας

Κατά μέσο όρο, από την Αργεντινή στον Καναδά, η δημιουργία μιας επιχείρησης καντίνας κοστίζει μεταξύ:

  • 20.000 $ USD , αυτό είναι το κόστος εκκίνησης μιας καντίνας με το ελάχιστο δυνατό κεφάλαιο για λειτουργία του.
  • 200.000 $ USD , αυτό είναι το κόστος μιας καλά εξοπλισμένης και καλού μεγέθους καντίνας. Αν και μπορεί να είναι πιο ακριβές .

Λάβετε υπόψη ότι αυτοί είναι γενικοί μέσοι όροι και σε ενδεχομένως διαφορετικές απο την δική σας περιοχές. Ίσως να είστε πάντα σε θέση να προσαρμόσετε καλύτερα το κόστος εκκίνησης σας στη δικιά σας κατάστασή, ξεκινώντας με μεταχειρισμένες καντίνες και εξοπλισμό, με μικρότερα μοντέλα, ενοικίαση και πολλά άλλα.

Μόλις έχετε έναν εκτιμώμενο προϋπολογισμό, θα πρέπει να αρχίσετε να αποταμιεύετε, να λαμβάνετε κεφάλαια μέσω δανείων, συνεργατών ή επενδυτών. Αν ψάχνετε για εξωτερικό κεφάλαιο, πάλι, ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι κρίσιμο .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, είτε αγοράζετε την καντίνα σας προκατασκευασμένη είτε την κατασκευάζετε μόνοι σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι:

  • Εσείς σκεφτείτε τον διαθέσιμο χρόνο σας. Ακόμη και οι εταιρείες που κατασκευάζουν ειδικές καντίνες μπορεί να χρειαστούν 3 μήνες έως ένα χρόνο για να τις ολοκληρώσουν.
  • Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς ασφαλείας της περιοχής σας.
  • Και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τις άδειες λειτουργίας και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο — μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες εάν νοικιάσετε καντίνα. Γι' αυτό πρέπει να είστε σίγουροι όταν ξεκινάτε να προγραμματίζετε!

5. Ρυθμίστε με ακρίβεια τις λεπτομέρειες — Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε μια καντίνα

πολύχρωμη μεξικάνικη καντίνα που ονομάζεται καντίνα devils

Από την στιγμή που έχετε κάνει τα προηγούμενα βήματα και έχετε έτοιμη την καντίνα σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας. Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή, και ανεξάρτητα από το πώς πήγε ως τώρα, πρέπει να παραμείνετε ρεαλιστές και προσγειωμένοι στη στιγμή.

Πρέπει να προετοιμαστείτε για το άνοιγμα με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Πρόσληψη προσωπικού.
  • Εκπαίδευση προσωπικού στη ροή εργασιών της καντίνας. Καλό είναι να τελειοποιήσουν τη διαδικασία προετοιμασίας των πιάτου.
  • Η αγορά σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την πρώτη μέρα ή την πρώτη εβδομάδα.
  • Να δημιουργήσετε ένα σύστημα σημείων πώλησης για την καντίνα.
  • Ορίστε τις ώρες λειτουργίας.
  • Η συνεχής αναζήτηση μιας ανταγωνιστικής τοποθεσίας, κατά προτίμηση περιτριγυρισμένη από άλλες επιχειρήσειςπαρόμοιες που έχουν ήδη συνεχή κίνηση.
  • Κι αλλα. Αυτές οι προτάσεις είναι παρόμοιες με εκείνες των εγκαινίων ενός εστιατορίου .

Πρέπει επίσης να προετοιμάσετε την επιχείρησή σας για το άνοιγμα δημιουργώντας μια στρατηγική μάρκετινγκ και ένα σχέδιο δράσης.

  • Μπορείτε να ξεκινήσετε το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια απλή στρατηγική που δείχνει στους ανθρώπους τις προσφορές σας και την γενική ιδέα σας πριν ανοίξετε .
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε προωθητικές ενέργειες για να μεγιστοποιήσετε την έκθεσή σας.
  • Μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους ιδιοκτήτες καντίνας για να βελτιώσετε την επισκεψιμότητά σας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ επιρροής για να αρχίσετε να προσελκύετε την προσοχή των πελατών σας.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν απλό ιστότοπο που σας επιτρέπει να λαμβάνετε ηλεκτρονικές παραγγελίες με ψηφιακό μενού και πολλά άλλα.

Κάτι που συνιστάται ιδιαίτερα είναι να αρχίσετε να δημιουργείτε σχέσεις με άλλους ιδιοκτήτες καντινών.

Γενικά, η κοινότητα των καντίνων είναι αρκετά οικεία, φιλική και προβάλλει κοινούς στόχους. Τέτοιου είδους επιχειρηματίες, αναζητούν την οικονομική ελευθερία, ικανοποιώντας το πάθος τους για τη μαγειρική και την τίμια εργασία. Εάν επιδείξετε αυτές τις αξίες από την πρώτη μέρα, αντί να βλέπετε τις άλλες επιχειρήσεις ως εχθρούς ή ως ανταγωνιστές σας, σίγουρα θα σας καλωσορίσουν.

Σημείωση: Το Waiterio μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την καντίνα!

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε μια καντίνα

φορτηγό αρτοποιίας που πουλά μίνι ντόνατς

Τώρα δούμε πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξετε μια καντίνα. Υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε — μόλις ξεκίνησε η συζήτηση!

1. Η εκκίνηση μιας καντίνας δεν είναι πιο εύκολη από το άνοιγμα ενός εστιατορίου

Αυτό είναι ένα αρκετά κοινό λάθος μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν εμπειρία σε αυτό το είδος επιχείρησης ή σε επιχειρήσεις γενικά. Αν νομίζετε ότι ναι, σας περιμένει μια αρκετά δυσάρεστη έκπληξη.

Μια καντίνα είναι το ίδιο ή πιο περίπλοκη από ένα εστιατόριο για διάφορους λόγους.

  • Είναι ένας μικρότερος χώρος.
  • Είναι λίγο πιο περιορισμένη ως προς τη γαστρονομική ποικιλία που διαθέτει.
  • Μπορεί επίσης να έχουν λιγότερα κέρδη από μια παραδοσιακή επιχείρηση σε ορισμένα μέρη.
  • Μπορεί επίσης να μην είναι καλά ρυθμισμένη στην περιοχή σας.
  • Μπορεί να είναι δύσκολο να λάβετε τις απαραίτητες άδειες για τη λειτουργία τους.
  • Και πολλα ακόμη.

Επιπλέον, η δουλειά δεν είναι λιγότερη. Το άνοιγμα μιας καντίνας σημαίνει ότι εργάζεστε το ίδιο ή περισσότερο από ό,τι σε ένα εστιατόριο, ειδικά εάν πρέπει να βρίσκετε μια διαφορετική τοποθεσία καθημερινά πριν αρχίσετε την λειτουργία της και στη συνέχεια να μετακινήσετε το φορτηγό πίσω στην αποθήκευση, να το καθαρίσετε και πολλά άλλα.

Αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα μια δύσκολη πρόκληση, επομένως είναι σημαντικό να έχετε την υποστήριξη υπεύθυνων συνεργατών και υπαλλήλων.

2. Είστε τελείως λάθος αν νομίζετε ότι η εκκίνηση μιας καντίνας δεν είναι κερδοφόρα

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι που μπορεί να έχουν εμπειρία με εστιατόρια ή που είναι πιο συντηρητικοί σχετικά με τις επιχειρήσεις τροφίμων.

Η αλήθεια είναι ότι μια καντίνα που πληροί τις ακόλουθες απαιτήσειςμπορεί να αποφέρει περισσότερα κέρδη από ένα εστιατόριο :

  1. Μια πολύ καλή τοποθεσία με υψηλή εισκεψιμότητα.
  2. Μια μοναδική και νόστιμη γαστρονομική εμπειρία.
  3. Χαμηλό λειτουργικό κόστος που προσαρμόζεται στον όγκο των πωλήσεων.
  4. Μια καλή στρατηγική μάρκετινγκ.
  5. Αποτελεσματική και οργανωμένη λειτουργία
  6. Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Εάν καταφέρετε να εξισορροπήσετε όλα αυτά τα πράγματα, θα έχετε μια καντίνα που μπορεί εύκολα να δημιουργήσει πολλά περισσότερα από ένα τοπικό εστιατόριο. Επίσης, αν σκεφτείτε την ιδέα να επεκτείνετε την επιχείρησή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα franchise καντίνων και να μεγιστοποιήσετε ακόμη περισσότερο τα κέρδη σας.

Αυτό είναι κάτι που λίγοι άνθρωποι αναφέρουν, αλλά χάρη στην κερδοφορία και το χαμηλό κόστος εκκίνησης, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πλειάδα καντίνων ευκολότερα σε σύγκριση με το άνοιγμα αλυσίδας εστιατορίων.

Φυσικά, όλα αυτά χρειάζονται χρόνο.

3. Είναι πιθανό μια καντίνα να μην έχει κέρδος τον πρώτο χρόνο

Μια καντίνα μπορεί να μην είναι σε θέση να έχει κέρδος τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βγάλετε χρήματα ή ότι αυτό είναι διαφορετικό από τα παραδοσιακά εστιατόρια. Επίσης δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καλύψετε τα έξοδά σας, ειδικά αν πληρείτε κάποιες από τις προϋποθέσεις του προηγούμενου σημείου.

Εάν πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις που ανέφερα παραπάνω από την πρώτη μέρα, μπορείτε εύκολα να ανακτήσετε την επένδυσή σας σε περίπου έξι μήνες ή ένα χρόνο.

Και φυσικά, πρέπει να φέρετε το πλάνο σας σε πρώτο πρόσωπο και να καταβάλετε πραγματική προσπάθεια για να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε!

4. Οι καντίνες δεν λειτουργούν καλά παντού

Αυτό είναι αλήθεια, τοι καντίνες μπορεί να μην λειτουργούν καλά παντού.

Μερικά παραδείγματα είναι:

  • Εάν ζείτε σε ένα μέρος όπου οι καντίνες δεν αποτελούν κάτι σύνηθες ή της κουλτούρας του κόσμου. Ορισμένες χώρες ή πόλεις είναι πιο συντηρητικές, επομένως αυτό μειώνει το μέγεθος του κοινού που είναι πρόθυμο να φάει στην επιχείρησή σας.
  • Εάν ζείτε σε ένα μέρος όπου ο καιρός είναι εναντίον σας. Ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε εάν το χιόνι, η πολλή ζέστη ή ο έντονος αέρας και άλλα θέματα θα σας εμποδίσουν να διατηρείτε την επιχείρησή σας ανοιχτή.
  • Εάν ζείτε σε μέρος όπου οι καντίνες δεν είναι πλήρως προβλεπόμενες ή δεν επιτρέπονται. Μπορεί επίσης να υπόκεινται σε αυστηρές ρυθμίσεις και η λήψη αδειών λειτουργίας είναι εξαιρετικά δύσκολη ή δαπανηρή.

Αυτά τα προβλήματα μπορεί να σας δημιουργήσουν πολλά ζητήματα, καθιστώντας αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο θα είναι όχι τόσο βιώσιμο ή απλά αδύνατο.

5. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα διαχείρισης/διοίκησης για την καντίνα σας

Σωστά! Ακριβώς επειδή είναι καντίνα δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληροί ορισμένες απαιτήσεις διαχείρισης στην επιχείρησή σας. Πρέπει να παρακολουθείτε:

  • Κόστος παραγωγής και πώλησης.
  • Κόστος μισθοδοσίας.
  • Τιμές πώλησης και κερδοφορία των πιάτων σας.
  • Πληρωμή φόρου.
  • Και πολλα ακόμη.

Συνιστάται επίσης να έχετε ένα σύστημα απογραφής καντίνας . Μπορεί να μην μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μεγάλο απόθεμα. Γι' αυτό θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα σύστημα αποθήκευσης στο σπίτι για να διατηρείτε το απόθεμά σας οργανωμένο και τα τρόφιμα να αποθηκεύονται σωστά.

Είναι καλή ιδέα να αγοράζετε πολλά είδη που χρησιμοποιούνται συνήθως στην επιχείρησή σας και να τα αποθηκεύετε, ώστε να έχετε πάντα απόθεμα έκτακτης ανάγκης.

Όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των καντίνων.

Είναι κερδοφόρα η εκκίνηση μιας καντίνας;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πιο σύνθετη από ένα ναι ή όχι. Όπως κάθε άλλη επιχείρηση, μια καντίνα μπορεί να είναι κερδοφόρα αν το καταφέρετε. Πως? Με σωστές πρακτικές διαχείρισης.

Μπορείτε να κερδίσετε πολλά χρήματα με μια καντίνα εάν πληροί τις έξι προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αλλά, εάν δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνετε, και στην πραγματικότητα, μπορείτε να χάσετε χρήματα και τελικά να μην ανακτήσετε την επένδυσή σας. Ή ακόμα χειρότερα, να αναγκαστείτε να κλείσετε.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την καντίνα σας; Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας ήταν χρήσιμο!

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα